Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    No tak DLC zdarma ještě jde...

  • FOURD

    Tak trochu doplním informace. My co jsme si hru předobjednaly. Uz jako backers. Tak si myslim ue se z toho dělá velké haló. Phoenix point nebyla financována jako AAA hra ale diky trpělivosti a šikovnosti teamu dokázali dosahnout toho aby hra vznikla. Problem je ze pravděpodobně steam a Gog asi neposkytl tak velkou důvěru teto hře kvuli remaku Xcom od firaxisu.  Tak se podivali na smlouvu s epic store nerikam ze je to správný krok. Ale je treba brát v potaz ze hra má obrovský potenciál a strčí remake xcom do kapsy. Problém byly financování a tak prijmuli jako obchodníci vyskou nabídku aby dosáhly svých cilu nejspíše. Jedno s tech tři dlc v tom roce bude obsahovat podmořské mise a plovoucí základny.  Na našem fan webu projecrphoenix.cz najdete spoustu zajímavých informací které smíme uveřejnit. Zprava o dlc je s oficiálního servru od julliana s reddit. Na stránkách najdete v sekci kontakty ceske facebook stranky a discord komunitu kde sbíráme informace. Planujeme i o žádost souhlasu na vytvoření češtiny. Vše děláme ve svém volném čase jako věrní fandové původní xcom serie od Jullian. Tak jukněte a nebojte ono to s tim epicem zase nebude tak zlé.

    • FOURD

      Ještě mám malé doplnění na discordu Jullian sdělil ze je sice nutno mit epic launcher ale neni treba ke spuštění hry samotné. Jen k updatu na novou verzi hry.  Hru jsem si koupil jako backer takže ve finale mi jde jen o samotnou hru a ne o to odkud ji budu stahovat. A ten rok na epicu to vydržím a pak poridim steam kopii kterou dostanou vsichni co si do ted hru koupili. Stačí sledovat original discord nebo náš českej kde se této hre plně věnujeme takže některé věci zde nejsou uplne a navic planujeme češtinu.  A stale potrebujeme sikovne lidi na překlad. 😉 Pardon za chybu  stranka je projectphoenix.cz.

    • Ono to bude spíš  tak, že GoG a Steam nabídli normální smlouvu a EGS jim ještě přidal ranec peněz, aby to bylo jen u nich. Jestli se ti líbí, že tímto stylem pokřivují trh. EGS na prodávání exkluzivních her těžko něco vydělají, jde jim jen o to, aby to měli jen oni a nikdo jiný.

      • MrDonut

        Jake pokrivovani trhu? Kdyz vyjde hra exkluzivne na PS4 nebo Xbox, tak je to taky pokrivovani trhu? Protoze to je uplne stejna situace. 

        Naopak tohle je zdrava konkurence. Kdyby zkostnately Steam dokazal pruzneji reagovat na situaci na trhu, nemusely by tady dalsi sluzby vubec vznikat.

        • Nejdřív si něco z ekonomie a marketingu nastuduj.

          • Cvicme_v_rytme
            Jak marketing souvisí s údajným pokřivováním trhu? A můžeš nějak svou tezi o pokřivování trhu časových exkluzivit rozvést? Není náhodou trh pokřiven monopolem Steamu, kdy dlouhá léta fungoval jako nutná digitální služba u některých her?
          • MrDonut

            tak ted jsi me argumentacne naprosto setrel :D

    • Lukyz

      jj, za rok se rád mrknu. Díky za info. 

  • Už jim evidentně teče do bot, na fb už na mě vyskakuje reklama na pre-order s 20% slevou.

    • FOURD

      To delali i pred epicem. 😉 I ja ji na zacatku koupil o 20 procent levněji. 😉

    • Cvicme_v_rytme
      Preorder se slevou není zase tak neobvyklá obchodní praktika. A ve skutečnosti je vůči zákazníkům férovější než mít předprodej za plnou pálku.
      • Veskoslav

        Férovější? Mají nižší cenu než ti, co to podpořili...

        • Cvicme_v_rytme

          Jinak v čem spočívá férovost? Nekřiví to cenu té hry. Odměňuješ ty, kteří to kupují hned a ti lidé pak nebudou trestaní za předčasný nákup tím, že se ta cena dá za měsíc do slevy. Ty počáteční prodeje by měly právě přinést největší výdělek a vrátit firmě investice co nejdřív, aby z ní spadl dluhový balvan. A sleva v předprodeji je snaha motivovat lidi, aby do hry investovali teď. Může to přilákat lidi, kteří by to koupili až za rok za větší slevu.

          Podobný problém řeší s prodejem komiksů nakladatelství Comics Centrum a tam tato strategie funguje dokonale. Pro zákazníky je to opravdu férovější přístup a těží z toho obě strany.

          Největší podpásovka je, když je preorder za plnou cenu, nebo ještě dráž, a pak se za měsíc dá nějaká sleva. To je prostě signál pro lidi, aby nekupovali hry hned, což je z obchodního hlediska problém.

        • Cvicme_v_rytme

          Jo, to je diskutabilní, ale je potřeba si uvědomit, že podpora projektu není předobjednávka. Správně by měl takový člověk navíc dostat něco, co ostatní mít nebudou. Ať už přístup do bety, uzavřené fórum a podobně. Ve většině případů vkládají do hry podporovatelé víc peněz než je samotná cena hry.

          • A co jiného, než "podpora" je předobjednávka? - vlastně gamble. Platíš předem za produkt, kterému tím dáváš důvěru, ale houby víš, jak dopadne. To je pro mě "podpora projektu"
            • Cvicme_v_rytme

              Předobjednávka by měla být podpora, ano. Ale mám pocit, že v poslední době je to většinou jen ždímání lidí a vsázení na "hypetrain", tedy udělat reklamu, navnadit lidi a vzbudit v nich touhu, že to chtějí mít hned a že to musí hrát od prvního dne. Tím ta podpora ustupuje do pozadí. Navíc tím hráč skoro nic nezíská, spíš se může spálit a to za plnou cenu. Takhle si úplně podporu nepředstavuju...

              • FOURD

                Reakce na příspěvek:

                Zapominas na to ze ti co maji pre alphu mohou posilat nalezené chyby ve hře oni pak je opravují a s těmi lidmi komunikují. Důležité chyby zachycené v alfě se pak neprenasi do finální verze mam za to ze jsem cetl ale nejsem si jisty ze pracuji dva tymy jeden vyvyji backer build a druhy finální verzi hry. Tim se daji podchytit ruzne chyby a tim padem  sami backeri vytvářejí hru. Kazdy kdo predplatil a investoval na figu bude uveden v titulkach jako backer gold, silver, nebo bronze podle toho jakou edici si v dobe začátku backers vybrali. 😉


  • Carnage666

    Drtivá většina lidí co nechápe hate na Epic má buď konzoli nebo stejně všechno pirátí. Bych chtěl vidět konzolistu co by si kvůli každý svojí ukradený hře z amazonu (to jen taková vsuvka protože konzolisti si myslí že jsou svatí a nepirátí ale koupit placku bez obalu je ok) musel dělat novej ACC, hra od Ubi? nový acc a login, hra od R*? nový ACC a login, hra od EA? opět. Bych chtěl vidět jak dlouho než by někdo prskal. Epic je prostě rakovina... je mi líto jen 4A games protože se na Metru určitě nadřeli a vsadím se že prodeje byli nic moc. 

    • XorxoxTalarius

      A nebo si pamatuji kdyz prisel Steam a vsechny hry najednou museli byt na Steamu. Jelikoz to byla forma DRM. Nehlede na fakt ze kazda hra uz pred tim potrebovala pro multak nejakou sluzbu, takze rozdil je nula nula nic, jen tech sluzeb je dnes min. 

      • Veskoslav

        Nemuseli. Steam nikoho nenutil používat Steam, pokud vím. Jenom to bylo mnohem výhodnější pro ně, využít strukturu, co poskytlo Valve. 

        • XorxoxTalarius

          Ale nutil, kazda nova hra mela nutnost mit Steam. Neexistovala volba si rict ze tu hru nechci mit registrovanou na Steamu

          • Ne, nenutil. Všichni se tam hrnuli jak můry za světlem z vlastní vůle. A ano, já už tenkrát nechápal, proč je Steam i na fyzických médiích, ale nějak jsem se jej naučil za tu dobu tolerovat. Nadšený z něj nejsem, ale raději si zvolím Steam, než tu parodii od Epicu.

            • XorxoxTalarius

              Nutili, pokud jsem si koupil jakykoliv Total War, musel jsem na Steam, a tak se to proste vezlo.

          • Veskoslav

            Ale to rozhodli vývojáři či vydavatelé, že to vyjde na Steamu snad ne? Mohli si udělat vlastní launcher, ale to se nikomu nechtělo.


            Poslední hra, co ti vnutila Steam byl Orange Box od Valve. Zbytek her, co kdy vyšly na Steamu tak vyšly ne proto, že by je Steam nutil, ale protože se jim nechtělo řešit nic dalšího okolo. Nic víc. Nic míň. Takže to není práce Valve, potažmo Steamu, že všechny hry musely být na Steam...Trochu si to pleteš, protože říkáš, že Steam donutil hráče. Ne, hráče donutili ostatní vydavatelé, co vydávali na Steamu své hry. 

            • XorxoxTalarius

              No a ted je tedy rozdil v  cem, kdyz mne predtim vydavatele nutili do Steamu a ted mne nuti do Epic Storu?

              • Veskoslav

                Reakce na příspěvek:

                V tom, že tehdy jsi jasně věděl, že kupuješ hru, co se aktivuje na Steamu. V tomto případě jsme podporovali hru, která měla vyjít Q4 2018 na Steam nebo GoG....o Epicu nebylo ani slovo. 

                • XorxoxTalarius

                  Reakce na příspěvek:

                  Epic neexistoval, takze se o nem ani nikdo bavit nemohl

                • Cvicme_v_rytme

                  Reakce na příspěvek:

                  Tak zažádej o refund, jestli se cítíš podveden. Nějak pořád nechápu, v čem je rozdíl oproti dřívějšímu chování Steamu, na které taky všichni nadávali, že je někdo nutí používat Steam.

      • Carnage666

        Na tu dobu si vzpomínám 🙂 chtěl sem mít na Steamu co nejvíc her a hledal na netu vždycky co je Steamworks a co ne, protože druhá větší služba byla GfWL kterou všichni nenáviděli jako teď Epic a vlastně se později objevil i Origin který bojkotuju do dnes. Prostě se nám to hezky opakuje.

    • MrDonut

      "Drtivá většina lidí"  a Vy jste se te drtive vetsiny lidi opravdu ptal jak to maji, ze si dovolite tohle tvrdit? Nic proti, jen by me zajimalo, z jak velkeho vzorku vase anketa vysla :)

      • Carnage666

        Žádná anketa to není a vidim to tady, na Steamu, na jiných webech a na FB stránkách a twitteru tvůrců těch her kterých se to týká. Prostě to tak je, názory že je Epic v pořádku jsou minimální. 🙂

        • Cvicme_v_rytme
          Takový vzorek je zavádějící. Spokojená skupina většinou mlčí. Zato 100 nespokojenců dokáže na internetu a v ulicích udělat solidní poprask.
        • To opravdu hodně malá sociální bublina... 


        • MrDonut

          Dobra jestli to tak je, tak Epic do dvou mesicu ten store zabali a pojede se dal. Bohuzel se obavam ze je to spis zbozne prani Steam fanboyu a jejich narky jsou jen bezvyznamne placnuti do vody.

          • Ale on ho nezabalí, protože do něj lije prachy od děcek z Fortnite. Nebo si vážně myslíte, že tam ti vydavatelé a autoři jdou jen pro těch pár procent v zisku?

            • MrDonut

              To si piste ze tam jdou kvuli tem procentum a jen par to rozhodne neni

              • Reakce na příspěvek:

                Problém je, že větší % z nuly je pořád 0. Respektive pokud prodají výrazně méně, tak i když dostanou o pár procent víc,  tak na tom v konečném důsledku tratí, takže tohle je jen PR zástěrka. Ve skutečnosti jim je evidentně jedno, že prodají daleko méně protože jim epic nasype prachy jen proto, že budou u něj a doufá, že mu to přitáhne zákazníky. Zatím mi přijde, že jim to moc nefunguje, ale rád bych viděl konkrétní čísla, ale pokud mám pravdu, tak se tím ani jedna strana chlubit nebude.

                • MrDonut

                  Reakce na příspěvek:

                  Jasne, momentalne je to vsechno v rovine spekulaci. Jedine co je fakt, je procentualni marze a ta je v pripade Steamu vetsi nez u stedreho Epicu. Jestli se to ukaze jako funkcni model ukaze az cas. Kazdopadne za me bych byl rad kdyby to Epicu vyslo, uz jen kvuli mensim vyvojarum, kteri za sebou nemaji velke vydavatele, protoze ti z toho budou financne profitovat nejvic, coz nam jako koncovym zakaznikum muze jen prospet. A to jeslti budu mit nainstalovane ke Steamu, Uplay, Originu a Batlenetu jeste Epic store uz je opravdu jedno. 

                  • Reakce na příspěvek:

                    Tak ale nezapomeň, kromě A říct i B, sice si berou trochu větší podíl, ale zase nabízejí služby a funkcionality, navíc s počtem prodaných kusů se ten % podíl zmenšuje.

                    • MrDonut

                      Reakce na příspěvek:

                      ale houby s octem, obycejneho uzivatele sluzby vubec nezajimaji. Jako dlouholety uzivatel steamu jsem nikdy nemel potrebu je vyuzit. To je jen bonus navic. Primarni funkce tech klientu je obchod s hrami, to ze maji nektere jeste funkce navic neni absolutne duvod zdimat kvuli tomu vyvojare vyssima marzema.

                      • Reakce na příspěvek:

                        Zrovna ten workshop a forum je docela důležité. Nejde ani tak o to, že bys neuměl nainstalovat mody ručně, ale někteří moddeři, ti jinou alternativu často nedají ve snaze podpořit vývojáře, protože pak si to může stáhnout jenom ten, kdo tu hru má v knihovně a pirát ostrouhá. Jenže pak přišel GoG a už to tak super není, když se pak musíš doprošovat, aby to dali i jinam a většina tě má za piráta. Jinak mělo to vyjít i na GoG v DRM free verzi, co řekneš lidem, kteří opravdu žádného klienta nechtěli?

                        • MrDonut

                          Reakce na příspěvek:

                          to je hrozny alibismus, jako ze kdyz jsem jako uzivatel zvykly na sluzby (mody, fora, atd), tak musi automaticky vsichni vyvojari vydavat sve hry na steam? To je naprosto chora logika.

                          A ti co nemaji zajem mit na PC nejakeho klienta maji jednoduchou volbu...nemuseji. Ale nebudou mit ani vetsinu her. Tak je to v soucasnosti nastavene a pokud to nekdo nechape, at jde hrat clovece nezlob se

                      • Reakce na příspěvek:

                        Ale to je váš osobní názor. Já jsem také základní uživatel, ale sakra se mi hodí fóra k hrám,. chat s kamarády a Workshop na mody.

                        • MrDonut

                          Reakce na příspěvek:

                          ano je to muj pohled na vec, ale na druhou stranu by meli lidi mit soudnost, a nevztekat se, kdyz hra vyjde nekde jinde nez na storu ktery maji diky jeho sluzbam v oblibe. Protoze to neni automaticka povinnost vyvojare to na konkretnim storu vydat. 

                          • Reakce na příspěvek:

                            On ani zákazník nemá povinnost to kupovat pokud se mu tyhle praktiky nelíbí.

  • Carnage666

    Neznám takže mě to moc netrápí ale určitě bych nepřešel na Epic za free DLC ani v případě Metra nebo jiný větší značky.

    • Jack1947

      To jste tvrdý palice!

      • Carnage666

        Říká člověk kterej každou hru ukradne, tvůj názor je úplně bezpředmětný.

        • Jack1947

          No jasně po tomhle argumentu svěším ocas a odpotácím sae vždy do pozadí🙂

          ( trochu mik vadí že už se nedá reagovat na více lidí)

    • Wolfcastle

      popravdě já bych si nezaložil epic účet ani za tu celou hru zdarma

  • XorxoxTalarius

    Vy nadelate, na hru jako takovou to nema zadny vliv. Klienta potrebujete jenom k tomu aby jste si hru mohli stahnout a zapnout, takze je uplne jedno pres jaky klient tu hru zapnete.

    Ale to EGS nema uzivatelske recenze 😱 - to je asi celkem jedno, pokud jste hru podporili na Kicstarteru nebo predobjednali, tak jsou vam uzivatelske recenze uplne ukradene, v opacnem pripade stejne kupujete hru az po vydani a to je na netu recenzi az az.

    Takze jake jsou vase objektivni duvody? Jako skutecne padne objektivni duvody? Jako pochopim pokud nekdo chtel mit hru na GOG (napriklad ja vetsinu her kupuju tam, protoze DRM free a vetisnou jedou daleko lepe nez jinde) a ted ma smulu, ikdyz to bylo slibeno na Kickstarteru, ale porad, podporil hru jako takovou, to ze se mohla platforma kde to vydaji zmenit, tough sh*t. Kickstarter neni obchod ale investice a vysledek se muze lisit, to ze dostanete vasi hru, ale jenom na jine platforme, spis smrdi fanboyactvim.

    Takze at premyslim jak premyslim, tak neni realnej duvod pro vas hate, vsechny ty placky naopak smrdi tim, ze jenom nemuzete stavet babovicky na piskovisti na kterem jste je staveli jako male deti.

    • MrDonut

      presne tak

    • Veskoslav

      Jasně, protože Epic v současné době nabízí to samé jako Steam, že? Jo, vlastně, nenabízí...Od podpory módů až po takovou prkotinu jako online save...Ale to jsou takové prkotiny, že?  furt jenom řešíš nějaké věci jako recenze...Mimochodem nebylo to přes Kickstarter. To jenom tak na okraj. 


      A že Tobě nevadí, že 40 % účtů bylo na Epicu prolomeno, to je asi taky vedlejší. Nebo to, že 40 % majitel prodává data své vládě. To jsou taky takové prkotiny. To, že vytváří Monopol a přináší "konzole wars" do prostředí pc, to je asi taky prkotina. Však je to jenom "launcher". Je divné, že "fňuká" cca 90 % podporovatelů...

      • XorxoxTalarius

        Podporu modu? Jako ze si neumis do hry nainstalovat mody? Podporu modu ala Steam Workshop (kterej je dosti otresne udelanej) nema ani GOG, takze mody stejne instalujes rucne. Takze ano, to jsou prkotiny.


        A to ze nejakej gigant co ma data uzivatelu s nima dal pracuje, wow, to je mi novinka, to dela uplne kazdej. Takze to je taky prkotina a bohuzel se proti tomu neda realne bojovat, maximalne davat minimum udaju. A v tomhle pripade ma treti strana k dispozici co? Tvuj nick a to co rad hrajes? So much wow. Jsou data a data. Data z klienta kde muzes neco stahnout a hrat, jsou nic nerikajici.

        Navic tohle nejsou console wars. EA svoje hry vydava taky jedine skrze Origin, na vsechny UBI hry potrebujes Uplay, a na vsechny Blizz hry potrebujes BattleNet. Takze v cem prinesl CW na PC? Ze misto toho aby hra byla exkluzivne na Steamu, tak bude exkluzivne na EGS? Wow, no to jsou mi valky. Rekl bych ze jsi zaspal dobu. Tohle se deje uz jakou dobu. Ja musim taky pretrpet ze vyrobci odmitaji delat DRM Free verzi hry a davat ji na GOG. Proste tohle se deje uz strasne dlouho. Jenom ted je to videt, kdyz prisel nekdo kdo ma prostredky zacit Steamu konkurovat.

        • Veskoslav

          Vidíš rozdíl? Své hry, své vlastní hry. Nekupují si exkluzivitu. Navíc takový Ubisoft třeba "bojoval" u nákupu Division tím, že dával hry zdarma atd. Ale nezaplatil třetí straně, aby hru vydala u něj. 


          A třeba tímto krokem jsem například nekoupil a nekoupím poslední hry od Bethy. Rušil jsem předobjednávku na Rage 2 například. A nejsem sám. Takže ano, "války" tu možná byly. Ale upřímně, jenom blázen kupoval například Ubisoftí hry na Steamu, když následně pak stejně spouštěl uPlay. EA hry naposledy Titanfall 2 a ten si to zasloužil. S Blizzardem jsem skončil po poslední Blizzconu, co se týče her.


          • Cvicme_v_rytme

            Ten rozdíl zase takový není. Zkus to "své hry, své vlastní hry" změnit na "hry, do kterých vrazili peníze". Epic Store vrazil peníze do exkluzivity (zadarmo to logicky nebylo).

            Jinak osobně mi je daleko milejší časová exkluzivita, která hráči dává stále možnost volby, než to, co dělají jiní ala Origin, kdy prostě člověk jinou volbu nemá. Z tohoto pohledu Epic Store zbytečně démonizuješ.

            • Veskoslav

              On prachy nevrazil. On to prostě koupil. Nebo my chceš říct, že Epic platil vývoj Metra?:-D

              • Cvicme_v_rytme

                Reakce na příspěvek:

                Nějak v tom nevidím rozdíl. Výsledek je stejný. Peníze se přesunuly z jedné kapsy do druhé. Není jedno, jestli to bylo za vývoj, exkluzivitu nebo reklamu? Prostě se dojednaly nějaké podmínky tak, aby byly výhodné pro obě strany.

                Třeba až vyjde Kingdom Come 2 exkluzivně na Epic Store, lidi už to za tu dobu tak negativně brát nebudou.

      • MrDonut

        to je slusna paranoia :D

        • Veskoslav

          To, že mi každý týden přijde, že se mi někdo snažil přihlásit na můj Epic účet je paranoia? 

          • MrDonut

            a kolikrat ti ho uz prolomili?

  • Veskoslav
    Your refund request has been successfully submitted. You should expect to receive your refund confirmation email from TransferWise within 28 business days. If for any reason there is a complication with the details you have submitted we will contact you by email to rectify.


    A bacha, pouze do 12. 4. lze uplatnit refund. 

  • Ne není to super. To, že EGS pokřivuje PC herní trh opravdu není zdravá konkurence. Jediné co se jim zatím daří je naštvat si hromadu hráčů/zákazníků a opravdu nechápu co tímto krokem sledují. Taky by mě zajímal ten obrovský prodejní úspěch Metra, že jim to za to naštvání lidí stálo, ale bohužel jsem po skončení té obří mediální masáže okolo žádný takový článek nikde nenašel, přitom je jasné, že Epic by se tím velice rád pochlubil a byl by to i celkem dobrý signál, jak nalákat další vyadavatele, ale proč jen se o úspěchu Metra na Epicu nikde nepíše je záhada, nebo že by to až takový úspěch nebyl? Zaznamenal jsem jen článek o Division, ale z něho akorát vyplynulo, že se prodeje přesunuli na UPlay a Epic nemá skoro nic, takže asi to zase tak růžové nebude. Nicméně tohle je snad ještě větší vydrbání se zákazníkem než v případě Metra, protože tady si vývoj nechali zaplatit od hráčů a ze stavu, kdy po nich neštěkl ani pes se díky nim vyhrabali a teď když jim větší investoři zaplatí, tak ty díky kterým jsou tam kde teď jsou hodí přes palubu. Opravdu přístup hodný podpory... taky to teď po právu schytávají prakticky všude, kde je nějaká možnost reagovat (fb / YT). Dokonce na fb v odpovědi přímo napsali, že kdyby měli teď refundovat všechny z crowdfundingu, tak stále budou v plusu. Nicméně zase se ukazuje, jak je herní průmysl specifický, protože tohle by jinde prostě nemělo šanci projít a tady se tomu pomalu ještě tleská a mažou názory, které jsou v nesouladu s článkem.

  • MrDonut

    jak tu vsichni breci ze jim to nevyjde na jejich steamecku...mam z toho az skodolibou radost muhehe

    • Ale ono to mělo vyjít i na GoGu. Což je zřejmě nad chápání některých jedinců.

    • Tady jde o princip, co naslibovali během kampaně. Steam nesteam, mělo to vyjít i na GoG v DRM free verzi.

    • Veskoslav

      Když je někdo tak hloupý...Hra měla kampaň v době, kdy ani žádný Epic neexistoval, nikdo nedával peníze na to, aby dostal klíč na Epic, ale na GoG nebo Steam. A hra vyjde na Steamu. Rok poté...Tolik ke tvé hloupí "radosti".

      • MrDonut

        Hosi hodte se do klidu. Kazdy vyvojar ma naproste pravo vybrat si na kterem storu vyda svuj projekt. To ze v crowdfunding kampani rekli ze to vyjde tam a tam je uplne irelevantni. Backeri by meli mit naopak radost ze jimi podporovany titul byl za jejich pomoci dokonceny. To ze se ted nekteri vztekaji, ze to nevyslo na jejich oblybenem storu je jen postoj urazeneho decka. Az se zdarne vyhrabete z puberty a zamyslite se nad tim i z pohledu vyvojare, ktery na tom ze udela hru v prvni rade nesmi prodelat, tak aby mohl v budoucnu tvorit dalsi projekty pro sve publikum, pak to pochopite.

        • Veskoslav

          Ne, v tomto případě fakt nemá, protože pokud jsi měl vyšší úroveň podpory, stal se spoluinvestorem (návrat investice atd.)...A nikde o tom nebylo napsáno a co psali ti, co dali X tisíc dollarů, nikdo je ani nekontaktovat ohledně této změny. Evidentně ty nechápeš, která bije a ohledně děcek to jenom potvrzuješ. Bez podpory hráčů by ta hra ani neměla peníze na nějaký rozjezd. A ještě horší je, že pouze na Epicu dostaneš DLC zdarma, přesto že jsi zaplatil Steam či GoG verzi. A pokud ani to nechápeš, tak si raději dej koblihu...


          A někteří? 90 % lidí je poslalo do míst, kde slunce nesvítí...Doporučuji si projít reddit. I když stačí jenom to video, co je v článku.

          • Ghost47

            Aktuální verze té nabídky už vypadá trošku líp. V době vydání klíč na Epic + DLC zdarma (s tím, že slibují, že Epic nebudou do hry integrovat a použijí ho jen jako downloader, pak už PP půjde pustit i offline bez launcheru), po uplynutí toho roku druhý klíč na Steam nebo GOG taky včetně DLC.

          • MrDonut

            Pokud ti jde ciste o to zahrat si projekt co jsi podporil tak je ti uplnyho burta, na ktery store k tomu dostanes klic. Nezlob se, ale z tohodle pohledu jsi pro me jen vztekajici se decko co nedostalo to co si myslelo ze dostane. Je mi vas vsech uprime lito ze jsou vase smutne zivoty tryzneny tak nepodstatnyma vecma jako je existence Epic store...jdu si dat koblihu a Metro :)

            • Veskoslav

              Ne, to opravdu není. Nedával jsem 100 dollarů na to, abych to měl na polofunkční čínský zmetek. 

              To, že tvoje inteligence na to evidentně nestačí a nechápeš, že hru jsme podpořili více jak dva roky před tím než nějaký Epic vůbec vznikl a ještě nám nedají to samé, pokud nepůjdeme na Epic.

              Navíc na Epicu je to teď dokonce v předobjednávce levnější než nejnižší stupeň při podpoře...Další ojeb na fanoušky. Začalo to zrušením podpory Linuxu, který byl slíbený a tímto to končí. A jestli nevidíš důsledky tohoto rozhodnutí, tak jsi blázen. Protože tohle bude mít dosah na celý systém crowdfunding...A že jsi jdeš užít Metro. A co jako? Na PS4 i Xkoxu si to také lidé můžou užít bez toho, aniž by měli čínský šmírák v pc...

              • MrDonut

                Reakce na příspěvek:

                navic tech 100 dolacu kteryma se tady ohanis jsi dal za plneho vedomi ze se ti to ani nemusi vratit, tak nevim co se tu certis. Crowdfunding neni eshop, to je holt ruska ruleta :)

              • iSpirit

                Reakce na příspěvek:

                Linux a MacOS byl zrušen i u KC:D, kde jsi tehdy byl?

                • Veskoslav

                  Reakce na příspěvek:

                  Já jsem dostal to, co jsem podporoval. Tedy free verzi na DVD a přístup do Alpha verze hry na Steamu.  


                  Spíše a to jsem i napsal dopis, balení neobsahovalo to, co psali. To byl mnohem větší prohřešek.

                  • iSpirit

                    Reakce na příspěvek:

                    Těch prohřešků bylo x. Daleko závažnější než to, že hra vyjde na Epicu místo na Steamu. Chápu, že lidi chtějí mít všechno pod jedním účtem, ale vy zákaznici jste Steamu, Originu, Uplay, GOGu, Battlenetu  řekli ano. Takže se nedivme, že tu vznikla další konkurence. Jelikož má Steam tak obrovské postavení v oblasti digitální distibuce a konkurence chce uspět, musí být hodně agresivní. Argumenty že tam nejsou mody a další věci jsou naprosto liché. Steam taky začínal s ničím.

              • MrDonut

                Reakce na příspěvek:

                Dej si koblihu, potrebujes evidentne trochu cukru

  • red.eagle.792197
    Hra vypadá sice arkádovite ale stále verím že to bude celkom dobrá hra.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit