Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Prosim o lehce vyssi frekvenci e-sport clanku. Tolik ubrecencu v diskusi mel naposled snad jen KC nebo W3.
  • Paneboze to jsou zase kecy
    Je to soutez jako kazda jina.
    Jak sportovni nekde na hristi tak tady ta virtualni.
    Jaky je v tom rozdil?
  • hnus kam ten svět spěje , radši bych prěd 2000 lety držel meč v ruce a šel do války
    • aneb technologiemi k degeneraci...
  • aneb jak ukazat svůj ePenis v realu, sen mnoha internetových silaku:)
    • Asharak
      Kecy, 95% hráčů her, které se hrají profi žádný ePenis ukázat nemůže. Stejně jako 95% lidí, co začalo chodit do posilky a ukázalo pár fotek, a za týden, když se jich zeptáš na pokrok, tak řeknou že přestali *3*
    • Jisteze ano, tedy obecne. Jaky je vsak rozdil mezi ukazovanim svalu v posilovne ci kde a ukazovanim ePenisu v lolku nebo internetove diskuzi? Soupereni, zejmena mezi muzi, je tu s nami od pocatku veku.
      • rozdil je v tom ze internetovy pennis se zvetsuje pomerne snadno a dokaze to skoro každý a ve vetsine pripadu se jedna o samohanu, kdezto v realu to vyžaduje skutečnou praci, byt zajimavy, popularni, něco dokázat. zkus si představit ze by se lide v diskuzích chovali stejne jako v realu..myslim ze ten rozdil je evidentni. Zkracene a zjednodusene, v diskuzi nekoho poslat do prrdele není zadny problém, v realu uz docela ano.
        • Nevím, o čem to tady flash třepe, ale být dobrý ve hrách chce hodiny a hodiny tréningu, stejně jako u čehokoliv jiného.
          • to je mi uplne jasne ze nevis, neboj:)
        • Poslat nekoho nekam neni ve virtualu vskutku problem. Porazit nekoho v lolku uz by mohl byt. Podle me, virtualni profi hraci ci celebrity se nadrou stejne tak jako ostatni sportovci a ostatni celebrity.

          Nicmene pointa byla ta, ze v principu neni rozdil mezi machorvani virtualnim a realnym. V realu taky prece lidi machrujou a kdyz na to nemaj tak dostanou pres drzku. Ve virtualnu, nastesti ne, tedy ne tradicnim zpusobem, ale napr banem ci vysmechem od ostatnich nebo prohrou v lolku. To vsak nemeni nic na tom, ze se machruje, ze mame snahy machrovat.
          • v lolku jo "LOL" . RIP wc3 dota
          • A ja myslel ze rozdil mezi realnym vitezstvim/uspechem/zdokonalenim a tim internetovym je zcela evidentni a přitom to uz je zrejme tak ze nekteri lide co ziji svoje zivoty v mobilu a internetu ten rozdil prestali rozpoznávat, asi jsem holt stara škola..nevim:)
            • Pirát: Kdybych měl spočítat, kolik přítelů od přítelkyň radši zajde do hospody, za kamarádem, nebo dělá nějakou aktivitu, která ho baví, zatímco přítelkyně dělá něco jiného, tak bych musel začít protestovat snad proti všemu. Navíc tvůj argument je typický případ "anecdotal evidence". Znám někoho který dělá "xy" a proto jsou všichni takoví stejní.
            • Pokud ho ta liga bavi vic, nez nejaka dovolena, tak at si dela co ho bavi nejvic. Na tom opravdu nevidim nic nenormalniho. Proc by mel kazdy clovek zit podle osnovy, kterou ty povazujes za "normalni" a jedinou spravnou? Nekoho proste nebavi tlachat s chlapama v hospode u piva o fotbale, politice, tak radsi hraje hry a komunikuje s lidma o tom, co ho bavi. To rikas, jakoby ve spolecnosti nebyli lidi, kteri nehraji hry a maji problem se zaclenenim. Stejne tak drtiva vetsina hracu nema kvuli hrani problemy v realnem zivote. Naopak mnozi z nich patri ve sve profesi k tomu lepsimu co pracovni trh nabizi. Jak psal nekdo vyse, jsi postizen tunelovym videnim a nejsi schopen se zamyslet hloubeji a vychazis hlavne ze svych nesmyslnych predsudku.
            • l33t Tvoje reakce je vcelku zcestná. Osobně si nemám na co stěžovat, všeho co potřebuji mám dostatek. Bohužel mám kolem sebe pár známých, kteří po třicítce bydlí stále u maminky, výplatu utratí za nesmysly v podobě her či komponent do PC a jsou tak spokojení. Další nemůže letět s přítelkyní na dovolenou, protože by nemohl chudák celý týden hrát (je v jakési lize). To ti přijde vpořádku?
            • Pirát je hodně mimo. Typický případ tunelového vidění a závisti. Prostě pár vyvolených si vydělá těžký prachy hraním a on má mindrák. Typické čecháčkovství. Makám rukama celý život a nemám na luxusní barák jako někdo jiný, co si vydělal jinak a zdánlivě jednodušeji. Proto je to hlupák, neprospěšný společnosti, nepoctivec a není to fér. *15*
            • Zrzzek
              @Pirát a čemu je společnosti prospěšný fotbalista/hokejista? Pak se 25 zraní, skončí kariéru a co?
            • Duncan66 Právě jsi napsal, že každý negramotný hovado, který nemá snahu se v čemkoliv zdokonalit a být tak nějakým způsobem prospěšný společnosti, může sedět doma na prdeli a hrát hry. A i kdyby dokázal vyhrát výše popsanou hromadu peněz, tak mu pravděpodobně budou k ničemu, protože díky svému tréninku nemá čas s nimi jakkoliv operovat. Nehledě na to, že tito lidé se velice špatně zařazují zpět do společnosti a to především, když promrhají pubertu u počítače.
            • To jako ze byt nejlepsi hrac na svete v nejake hre a ziskat statisice dolaru je pouze virtualni vysledek? On se nedeje v realu mezi skutecnymi lidmi? Navic vyhoda toho virtualniho souboje je tim, ze se pomerne vyrazne daji eliminovat geneticke predpoklady. Ne kazdy proste muze byt rychly ve sprintu na 100 metru. Ale kazdy muze byt dobry hrac v nejake hre, pokud tomu da dostatecny trenink.
              Jinak evidentne jsi stara skola, kdyz pro tebe hraje prim muskulatura. *3*
            • heh..to se ptas? asi sem uz fakt starej..:)
            • Asharak
              Co je reálný úspěch, vítězství, zdokonalení? *7*
          • Asharak
            Stříbro může vždycky říkat, že je lepší než bronz. Zlato může ponižovat dokonce oba. Ale nikdo z nich nemá šanci správně vynadat tomu, kdo drží pohár. *5*
  • Mart9
    Doufám, že mi to ještě alespoň několik let nebude médii silou podsouváno. Přece jen radši sleduju ty opravdové sporty (a sám je provozuju) než tyhle lan párty šikmookých kamarádů.
  • Uf no je mi z toho blbě... Jako zahrát si jednou za čas a pak vypadnout z domu, ale hrát hry a pak se ještě dívat na hry. Dyť to nevytváří absolutně žádnou hodnotu. Ani se nedivím, že Západní civilizace končí svoji dominanci když tu budou tvořit základ lidi s otlačeným zadkem z Gameplayu atd. Zatímco ti co přicházej východu si místo na světě vybojovávají, tak my měkneme a hledíme kobře do čí a bojíme se...
    • To co píšeš ohledně toho, že za něco mohou "hry" je naprosto mimo. Schválně si zkus - ale myslím to vážně zkus si v té hře být světoví mistr, rozválcuj korejce a nevím koho a vyhraj půl milionu dolarů a až to uděláš za 2 týdny lážoplážo snažení vykřikuj tu něco o tom, že díky hrám degenerujeme.

      Já mám spíš ten názor, že západní civilizace začala degenerovat tím jak posledních 100 úplně demagogicky dělá z pár debilů co kopou do míče sem a tam po hřišti legendy a vzory pro mladou generaci. Děti pak vidí namakané, ale úplně hloupé sportovce a chtějí být taky takové, tedy blbé ale namakané a bohaté a slavné.

      Profesionální esport je tu 10 let, nikdo nemůže myslet vážně, že snad on může za degeneraci evropy. Fyzické, armádní síly má evropa stále 1000x víc než nějací imigranti, ale k čemu je, když jsou v bruselu a u nás u moci, herci a sportovci s iq 5 :-)
    • kryste pane, dalsi vytvarec hodnot. Prosim te, bez na novinky.
    • Já ti nevím, ale z hrdé tradice pořvávání na fotbal v telce s lahváčem v ruce...... z toho se už degeneruje těžko :)
      • *1* To je taky fakt. Na druhou stranu člověk co čučí na hry a pak jde hrát hry, je podle mne horší varianta než člověk co čučí na fotbal a pak si jde zakopat. *2*
        • Jenomze tech co cuci na fotbal a potom jde hrat fotbal je radove mene, nez tech co cuci na hry a potom jdou hrat hry. *3* A tak aspon primitivni jedinci maji sanci se vice prosadit, kdyz ti chytrejsi nebudou v tak hojnem poctu chodit do posilky a neseberou jedinou konkurencni vyhodu tem v mozku mene obdarenym *3*
    • Ti co prichazeji z vychodu maji 99% veci z toho udajne "degenerujiciho" zapadu. Sami za poslednich x stoleti nevymysleli vubec nic. Takze tolik asi k te vasi teorii, jak jsme na tom spatn.
    • Co je spatneho na tom se divat jak to hraji ti nejlepsi hraci na svete? Myslite si, ze fotbalisti nekopiruji sve vzory a vsechny klicky, paradicky, standartky atd. vymysleli sami? To same ostatni sportovci. A to same se deje zcela bezne i v beznych lidskych cinnostech. Clovece probudte se.
    • treba by vas mohlo zajimat, ze nektere firmy dnes vybiraji hlavne manazerske pozice primo z rad hracu. A je jim jedno, ze nemaji univerzitu apod. Vidi, ze maji urcite schopnosti, ktere uplatnuji v praxi, tak jim nabidnou misto. *3*
      • Takoveto tvrzeni by chtelo uvest relevantni zdroj, jinak je to dobre asi jako "jedna pani povidala".
      • Jaké přímo? Reference prosím. *4*
        • Firmy nevim, i kdyz jako "tvare" (bez urazky) si to predstavit dovedu. Co se tyce armady, to bylo i ve filmu: War Games: the link between gaming and military recruitment - http://www.gamesindustry.biz/articles/2015-02-02-the-military-recruitment-of-gamers

          V principu, snad, je to to, jestli je mozne hranim her nektere schopnosti "vytrenovat" a jestli jsou takove schopnosti nekde pouzitelne. Rekl bych, ze ano a s prostupovanim technologii do bezneho zivota/sveta potreba takovych dovednosti bude narustat.
          • Jo potřeba takových dovednosti narusta, proto to je všude samy smejd a slendrian a v jidle mame skoro celou chemickou tabulku. Samozrejme simulovani virtualne muze pomoct, ale realna praxe je zaklad. je to jako si myslet ze když postavite proti sobe spickoveho hrace Call of Duty a proti nemu vojaka s 10ti letou praxi v terenu budou si rovni.
      • Nejen firmy, ale i armada. Dokazu si predstavit, ze jednou treba i NASA/ESA, tedy kosmonauti :)

        ---
        edit: co takhle chirurgove? ovladani operujiciho robota na dalku, jemna motorika, prace s 3D imaging atd
        • U chirurgů by to asi byl problém. Samotná schopnost ovládat robota by podle mýho byla dost k ničemu u člověka bez znalostí anatomie a určitý praxe v chirurgii. Chirurg, kterej je zároveň hráč by určitě měl výhodu, ale kdyby došlo na lámání chleba, já osobně bych dal přednost klasickýmu chirurgovi před člověkem, kterej sice umí dokonale ovládat robota, ale o anatomii nemá páru. Leda by pracovali v týmu, kdy hráč ovládá robota a doktor dává přesný instrukce, kde řezat. Každopádně by bylo určitě jednodušší naučit chirurga ovládat robota, než do hráče nalejt 6 let medicíny a 10 let praxe.
          • Chirurg vystudovat musi, o tom zadna. Jiz dnes se vsak na dalku operuje a v budoucnu?

            Space surgery possible with zero-gravity tool -
            https://www.newscientist.com/article/mg21528843-600-space-surgery-possible-with-zero-gravity-tool/

            Simulation and control for telerobots in space medicine - http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0094576512002482

            Nemusi byt ani chirurg-hrac, ale treba byvaly hrac/ka. Deti dnes ovladaji joystick od raneho veku. Jen jsem chtel upozornit na to, ze hrani her neni nutne pouhe "mrhani casem", at pro zabavu ci profesionalne. Hrani her urcity schopnosti rozviji.
    • Veskoslav
      Ano, západní končí a proto má největší rozmach v Číně a Jižní Korei *7*
      • Hmm a taky tam mají naprosto jiný sociální myšlení. Tu hrozbu více vidím u Individualistického západu...
        • Veskoslav
          Jiné sociální myšlení? To myslíš tím, že Japonsko má nejvíce sebevražd na světě? Nebo že 40% korejských mužů do 30 let nehledá partnerku (tím myslím živou) a mají nějakou virtuální náhradu? Nebo to, jak se komunistická Čína snažila a snaží přiblížit prohnilému Západu? Nebo co máš na mysli? Japonsko a Korea vymírají, tak je sice pracovní a řekněme morální nasazení zcela jinde než u nás, ale tam je i jiná mentalita a vždycky bude.
          • Ale jejich myšlení je víc kolektivistické a submisivní. Oni prostě pracují pro společnost a pak huraaaaa na chvili se bavit. Zapad byl vzdy vice vystaven na osobnm rozvoji ( Precti si takoveho Huntingtona - Stret Civilizaci nebo Zapad a zbytek sveta od Fergusona) a jestli tohle zasahne stredni tridu ktera se bude jenom bavit virtualne tak je maler... Ani bych se nedivil kdyby se nasel nejaka souvislost mezi popularitou Donalda Trumpa a esportem *2*

            A nevim kde si vzal ze Cina se priblizuje Zapadu.. Mozna tak trosku v ekonomickem sektoru ale v tom socialnim, lidskopravnim ci diplomatickem vubec. Roste tam tak akorat pocet Krestanu mozna a stredni trida, coz neznamena ze se k zapadnimu mysleni priblizuji...
  • Popularita techto spatnych her mne zarmucuje. Pro mne je divacky mnohem atraktivnejsi zapas v arme. Ale to mate to same co ve filmu nebo hudbe. Takovy bieber proda vic koncertu nez placido domingo.
    • No tak namlouvat si muzes co chces, to ti brat nemuzeme, ale myslet si, ze kdyz rad cumis na stream Army3, ze jsi neco vic, nez ten kdo se rad podiva napr. na CS, LoL, WoT a dalsi, tak to pouze ukazuje na tveho chudeho ducha, nic vic.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit