Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bašár al-Asad je legálně zvolený prezident Sýrie, zvolený voliči v posledních volbách. Na rozdíl od např. Evropské komise, kterou nikdo z občanů států v Evropské unii nevolil, a která má přesto rozhodovací pravomoc ovlivňovat legislativu v členských státech.
  • zastavene v case 1:50, lebo takuto lzivu propagandu nema zmysel pozerat, ale dakujem za typ na hru.
  • DwaR
    vďaka za north. môže to byť zaujímavý experiment, určite zaradím do whistlistu.
    a ak náhodou číta autor diskusiu: ako si ospravedlňujem hranie za nacistov? nijak. beriem to ako historický fakt. realitu, ktorá sa stala a musíme si ju pamätať, aby sa nestala opäť.
    je to len hra. zabíjanie jednotiek a núl v company of heroes neberiem nijak extra vážne. naopak, často rád experimentujem s rozhodnutiami, ktoré by som v reálnom živote z rôznych dôvodov nespravil. práve to mi predsa hry poskytujú - možnosť zažiť niečo, čo v realite častokrát ani zažiť nechcem. ak si odmyslíme reálny vojnový konflikt (úprimne, kto by chcel zažiť v realite svoje hranie call of duty? život nemá load a save), tak len také rozhodnutie či nechám žiť kvarianského generála, ale obetujem svoju bandu kroganov, ktorej velím, alebo zachránim kroganov a generála pošlem k šípku... o rozhodnutiach v this war is mine ani nehovorím. pri tej hre som mal často pocit, že víťazi sú tí, ktorí umrú medzi prvými.

    P.S.: trpím zvláštnou úchylkou, ktorá ma núti chrániť svojich vojakov. dokonca aj v total war sérii hrám vždy tak, aby som mal čo najnižšie straty a sedliakov používam len v najnevyhnutejších prípadoch. dokonca aj v LOTR-ovi som šetril škretov pri hre za mordor... v reálnom živote by ma nacisti odpratali v prvej vlne :)
  • Svoboda nazoru zacina tam kde konci signal ct
  • nekamenujte mě! )) mám na seznamu mailovku, tak my ty oči prostě do zprávodajství sklouznou.
    Teda, že to budou psát už i na novinkách a já sám budu postovat do diskuze odkaz z novinek, to
    sem nečekal :-D na military fórech se podobné úvahy řeší prakticky od 7.4.2017

    https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/435487-americky-expert-zpochybnil-odpovednost-syrie-za-utok-sarinem.html
    • *mi *7*
  • Já jsem obecně na levičáckou agitaci v herních médiích a ve hrách alergický už dlouhá léta, ale zrovna tomuhle videu bych ji nevyčítal. Lukáš si zvolil pro video politický námět, je to válka, na každou válku jsou minimálně dva názory, tak prostě jeden z nich zastává. Navíc v poslední Games TV se hrála Zelda a žádná politická agitace tam nebyla. Takže jasně, vadí mi neustálé umělé politizování her a všeho kolem nich, ale tohle není ten případ - to jsou vyloženě hry zaměřené na politické téma s politickým komentářem a to je podle mě legitimní.
  • TheGGG
    já nácky nemám rád, protože islám, nacizmus a komunismus, to jsou všechno stejně ohavné ideologie... každopádně když grygar tak často a rád mluví o kopání do nácků, musím se ptát, jestli ten chlapec byl někdy v nějaké roztržce, která nebyla slovní a v čajovně... protože co on o rvaní napovídá ve videu, to ani mcgregor za život nenamlátí... a nemluvím nutně o tomto videu, to macho tu už bylo dřív a je to akorát vtipné...
    • Pochybuju. Věřim tomu, že by rád mlátil nácky, ale asi tim způsobem, jako by impotent rád píchal. Výsledek souboje ryšavý intoš vs. plešatý nukleární ho*ado je, řek bych, jasnej předem. Pokud teda Lukáš Grygar neovládá nějakou pokročilou sebeobrannou techniku, jako třeba Glock 17.
  • Pro mínusáčka

    “Myslím, že ti, kdo mají pod kontrolou šíření informací na Západě, sledují politickou agendu, aby byla zničena Sýrie a prodávaly se zbraně. Jako křesťané a jako čestní lidé se musíme ptát, kdo stojí za touto manipulací a zneužíváním médií. My to vidíme zcela jasně.”

    Řekl Vatikánskému rozhlasu biskup Antoine Audo z Aleppa.
    Ze stránek oficiální české mutace Vatikánského rozhlasu.
    http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=24567
    • no a kdo tedy za tím stojí? nemluv v hádankách. jinak aleppo je treba dobýt protože je sídlem povstalcu. civilní obyvatelstvo muže odejít. pokud je tam povstalci drží jako štít, to už není problem mezinarodního společenství
      • Ty utíkej hájit svobodu pro islámský fundamentalismus oproti sekularizované stabilizovavé zemi *15*
        • Podívejme, 4 mínusy=4 podporovatelé Al-Qaedy, IS a dalších šmejdů *15* *15* Suriya, Bashar wa bass!
  • Jediným poraženým v každé válce jsou obyčejní lidé.
  • Dle této zvrácené logiky, si děcka nesmí hrát ani na četníky a zloděje, na slepou bábu, natož vybíjenou. Doporučuji si přečíst definici slov "hra" a "realita".

    Hrát za "nácky" je podobné, jako hrát za kohokoliv z Total war, za Alexandra Velikého a za většinu národů z Civilizace. Každý národ měl svůj "holokaust".

    Dokonce i Half-life je fašistická hra. Protože ten portál, kterým potvory přišli, otevřeli lidé. A kdo jim dává právo střílet živé bytosti, které se chovají dle své přirozenosti.

    Nechci se dožít doby, kdy budou vycházet korektní FPS. :-)
    • Četníci a zloději nebo portály z Half-Life jsou fikce. Nacisti byli skuteční a holocaust nemá v historii obdoby. Samozřejmě byly jiné genocidy... A neříkám, že nemůžeš hrát za nacisty. Jen je to prostě jiné a hodné zamyšlení! Díky za video.
      • DwaR
        ak vidíš holokaus ako niečo jedinečné v histórii, odporúčam tú históriu doštudovať. veľmi jedinečný nebol ani len v 20.storočí. ukrajinský hladomor, ruská revolúcia, čeka, gulagy, rwanda, kongo, vlastne väčšina afriky, kambodža, genocída arménov, potláčanie kurdov. hlbšie v histórii vyhladenie indiánov, kolonizácia indie a ázie, vyhladenie austrálskeho pôvodného obyvateľstva, búrske vojny, kolonizácia afiky, otrokárstvo, križiacke výpravy, vpády mogolov, tatarov, rímska ríša a jej expanzia... vyber si, v čom sa budeme porovnávať. holokaust je výnimočný snáď len v tom, že skomponoval viacero faktorov v krátkom čase - krutosť, organizovanosť, masovosť a je najviac "propagovaný". v tom mu možno bude patriť prím, ale inak je to len ďalšie z nekonečného radu zverstiev, ktoré sa bohužiaľ diali, dejú a ešte dlho budú diať.
        • Ty co tam dávají mínuska, s čím jako nesouhlasíte? Vyjádřete se?

          Když napíšu, že pí je 3,14, taky budeš nesouhlasit?

          Ty desítky miliónů mrtvých je prostě FAKT.
        • Někdo mi tu psal, kde ty čísla beru a že některé konflikty a jejich oběti nemají s USA nic společného. Náhodou jsem našel jeden článek a fakta v něm jsou docela přesná. Pro někoho by to mohl být impuls se začít o Historii DOOPRAVDY zajímat. A pochopit, jaký, zlem je propaganda i v současné době.


          http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/1968-studie-spojene-staty-zodpovedne-za-smrt-20-30-milionu-lidi-od-2-svetove-valk
        • Souhlasím. Holocaust je jediné masové vyhlazování v lidské historii, které má neustále placené PR. Proč asi?

          Holocaust není zdaleka ani největší, ani nejbrutálnější. Jeho jediným prvenstvím je, že měl nejdokonalejší organizaci a nejpokrokovější metody.

          Samotnému je mi z mých slov úzko. Od roku 1815 zahynulo 380 000 000 lidí přičiněním jiného člověka.

          Mimochodem, každý, kdo mi dal mínus u mých komentářů, týkajících se desítek miliónů obětí politiky USA, je ve své podstatě popírač Holokaustu.

          Jen abyste věděli, za co hrajete.
      • Lukass
        Prosimte co tady meles, holokaust je kapka v mori, usa ma na konte miliony zivotu a valecnech zlocinu. Holokaust je z hlediska dlohodobe historie smesna udalost
        • Naopak je to událost výjimečná systematičností i krutostí. Takhle o tom mluvit může opravdu jen neználek nebo fanoušek čísel 18 a 88.
          • DwaR
            nemci si v ničom nezadali s ruskými osloboditeľmi. tí nielenže terorizovali nemecké obyvateľstvo, ale aj svoje vlastné (trestné prápory, taktika spálenej zeme, stalingrad a jeho guľomety poznáme všetci).
            hovorí ti niečo "čeka"? ruská tajná polícia pri nástupe socializmu? ich zverstvá nie sú o nič menšie, ako nacistické. ruské gulagy a uránové bane zhltli tiež pekných pár tisícov ľudí. rwanda a jej vojna o to, kto je černejší svojou krutosťou strčí do vrecka celú SS a ešte im zostane miesto. kambodža a jej socialistické zriadenie robilo to isté čo nacisti, akurát pod červenou farbou a na menšom množstve obyvateľov (nemali ich tak veľa k dispozícii). pod holokaustom sa rozumie len to, čo sa dialo v európe, ale japonci v ázii tiež neboli nositeľmi pokroku, vedy a humanity.
            toľko ku krutosti len v 20.storočí. systematickosť ale áno, to nacisti dotiahli do precízneho umenia. holokaust bohužiaľ naozaj nie je nijak extra výnimočný z pohľadu dejín. zabíjame sa celé naše dejiny z tých istých príčin, s rovnakým odhodlaním a nasadením.
            samozrejme tým nechcem nijak holokaust ospravedlňovať alebo znevažovať jeho obete. len mi príde dosť nefér, že všetci odsudzujú len holokaustu, pričom už dejiny 20. storočia sú plné zverstiev a barbarstva, ktoré za ním v ničom nezaostáva
        • 6 milionů mrtvých za 6 let je směšná historie? co je na tom směšnýho, ty chudáku?
          • DwaR
            a to v tom máš chybu. je to horšie. 6 miliónov bolo len židov. holokaust ako taký zahŕňa všetko od rasovej otázky, cez postihnutých, politických rivalov, náboženskú otázku, sexuálnu orientáciu... v skratke všetko, čo bolo nacizmom potláčané. počet obetí holokaustu sa odhaduje na cca 12 miliónov (sú vyššie aj nižšie odhady, to si už každý zagúgli, ak bude chcieť vedieť presnejšie)
            smiešny teda naozaj nie je.
      • Četníci a zloději jsou fikce?

        Takže krádeže jsou vymyšlené a jedná se o největší lež v dějinách lidstva?

        Rozumněj: Organizovaný zločin, Narko mafie, obchod z bílým masem a s otroky, převádění ilegálních přistěhovalců, atd...

        Nesměl by si hrát ani za Američany, ani Brity. Oba národy mají na svědomí o dost více mrtvých lidí, než Nacisti.
        • Jenomže nacisti prohráli a tudíž si nemohou dovolit drahý marketing a propagandu. :-D
          • kongo? rwanda? paraguay? to jsou války usa? 100 miliónů indiánů? na území usa? máš k tomu nějaký zdroje?
            • Historická fakta. Dohledej si. Studuj. Historie je můj koníček již 30 let. Když někdo svrhne legitimní vládu, dosadí jím placenou opozici a ta vyvraždí s jeho tichým souhlasem miliony lidí, je to válečný zločin.

              Pozor, počet mrtvých indiánů je počítán od roku 1776, vzniku Spojených států. Největší genocida proběhla v osmnáctém století.

              Neobhajuji nacismus, ani náhodou. Jen říkám, že každá země má pár škraloupů. Čím větší, tím horší. Je jedno, zda hraješ za Němce, Američany, Rusko, Francii, nebo Brity. Každá z těchto zemí má na rukou krev desítek miliónů mrtvých nevinných lidí.

              To je fakt. Může se ti to nelíbit, můžeš tím nesouhlasit, můžeš to popřít, ale pravdu nevymažeš ze světa.
          • Jenomže nacisti na základě nacionalismu a zvrácené ideologie rozpoutali světovou válku a vyhladili miliony lidí ty I D I O T E
            • Tak počítej se mnou a neurážej mě !!! Tady je seznam těch nejvýživnějších prasáren za USA. A věř, že ani jedno nebyla spravedlivá válka, spíš genocidy. Takže počet mrtvých:

              přes 100 miliónů indiánů - přes 9 miliónů otroků z Ameriky - přes 2 milióny Paraguayský válka - přes 1 milión Sever-Jih - přes 1 milión, Americko-Španělská válka - přes 3 milióny Korea - 4 milióny Vietnam - 4 milióny Kongo - 1 milión Angola - 2 milióny Afghanistan - Sovětský - 1 milión Angola - 1 milión Rwanda

              Co je pod milión jsou drobky, co nepočítám a že jich je. Docela výživný seznam, co? Vážně ti dělá radost hrát za USA a jejich "správnou ideologii"? Teď si to porovnej s nacisty a oběťmi druhé světové války...

              A kontrolní otázka, chytrá hlavičko: Kdo vymyslel koncentráky?
              • Reakce na příspěvek:

                Ehm ehm, mícháš dohromady všechno hlava nehlava. Indiány např. vymlátili hlavně Evropané atd. Otrokářství je samozřejmě prasárna, taky proto nechápu vidlácké fanoušky Konfederace. Hlavně jsou to různé doby, různé vlády, různé války a ideologie... A ta nacistická patří mezi nejzrůdnější, ať si to okecáváš jak chceš *7*
            • Sověti na základě zvrácený ideologie vyvolali hladomor na Ukrajině a vyhladili miliony lidí. Hrát se za ně dá zcela běžně. Takže jaká je pointa?
              • Reakce na příspěvek:

                Hrát za nácky se dá taky běžně. Pointa je taková, že já bych za Stalina taky nehrál a taky nechápu, že to někoho baví.
    • S logikou se tady moc neoháněj. Je večer, dorazili normies a logika se stala třídním nepřítelem číslo 1.
      • Dorazili normies, takže pervies si hezky dají odchod. Chop chop. *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit