Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • sukovf

    Nejde ani tak o cenu - schopný člověk si na tu kartu jednoduše vydělá a nebude to řešit, ale RT v současnosti použitelné implementaci je jednoduše k ničemu. Dokud nebude takto renderovaná komplet celá scéna (ještě HODNĚ dlouho nebude), dostaneme jen pár efektů, které v zápalu boje beztak přehlédneme.

  • Když se o RT  v minulosti bavilo, tak každý říkal jaká je to super věc, jenže HW to nestíhá. Teď když s nějakou podporou pro RT vyšla NV, tak mne zaráží, jak to někdo bagatelizuje či snad říká, že je to zbytečné, že rasterizace to zvládne taky. Dodnes si vzpomínám na demonstraci RT v  Quaka III Arena, jak prohlédl.  Osobně doufám, že v tom budou pokračovat a nedopadne to jako s tesselací.

    Teď ještě ty testy, zejména výkon spotřeba s/bez RT, kvalita DLSS, bude to zajímavé. Při skoku z 16 nm na 12 nm výrobu jsem žádné výkonové zázraky neočekával, to přijde až s 7 nm, zvlášť když nárůst velikosti čipu je spíše kvůli RT a tensor jednotkám, ale třeba překvapí. 

    Čipy jsou větší, paměti dražší, ale cena grafik mi přijde opravdu vysoká. Jsem zvědav, kolik bude stát 2060, zda bude GTX či RTX a na velikost paměti. Doufám že to zase nebude jen na těch 6 GB, byť zatím uvedené karty nasvědčují, že s velikostí paměti a sběrnicí asi hýbat nebudou.

  • species

    Mily jezisku.........

  • Whoossain
  • WetBandit

    Takové předražené zbytečnosti

    • Jack1947

      Pozor abys nebyl nazván trotlem ale dokud nebudeš argumentovat tak si asi vsuchu😉😀

  • Oh my, 2080ti zas tak male navyseni CUDA jader nema (cca 800), ale u ostatnich karet je to horsi. Jen si predstavte, kdyby vysly Volta karty minuly rok, kde by se nejspis osekaly jen ty tensor jadra. To by se pak asi vubec nedalo porovnat v ramci her, ktere rtx nevyuziji. Ted uz dava smysl mnohem vic, proc Nvidia vlasne nic nevydala (krom situace s AMD), mela by vetsi problem prosadit takto novou technologii, kdyz by nove karty nejspis neprekonaly Voltu ve vsednich hrach.

    • Spades

      Nebo to bylo tím, že Volta byla tak drahá na výrobu, že by to musela nVidia HOOOODNě nacenit aby měli stejnou marži jako obvykle.

  • Skeleth

    Tady je zase hloupch komentaru. Sakra lidi, vy nechapete co se tu deje. Tohle je velky asi jako pristani na Mesici. NVIDIA tu obrovskym krokem priblizila lidstvo k fotorealisticke grafice. Tyto graficke karty by se mely prodavat minimalne od 50k nahoru. Vlastnit RTX by melo byt vysadou ! NVIDIA prezentace, kterou jsme mohli pred par dny videt, vejde do novodobych dejin. Temer celou prezentaci jsem probrecel a to jsem kus chlapa. RTX se okamzite stala mym zivotnim cilem a ja napolevim dokud ji nebudu mit doma, pujdu klidne i pres mrtvoly.

    • i586

      Potvrzuje další z odborníků na ray-tracing.😉

    • Jack1947

      Slušné za snahu -10 bodů

    • TheGGG

      dobrej trolling

    • wenceslaus

      Jedna stará kočičí moudrost, která se sem teď moc hezky hodí...
      https://www.youtube.com/watch?v=BSyOF_bLktY

    • Still

      Ironie, trollování nebo o koleško víc? Nemužu se rozhodnout...


      "Tyto graficke karty by se mely prodavat minimalne od 50k nahoru. Vlastnit RTX by melo byt vysadou !"

      Ok, je to o kolečko víc...

      PC: Mezi slovem a vykřičníkem se nedělá mezera, sakra!

  • KREI

    Myslím že v článku chybí jedna zásadní informace a to že RTX neznamená mermomocí Ray Tracing, je to Ray Tracing a DLSS, tím pádem to že titul podporuje RTX vždy NEZNAMENÁ, ze podporuje Ray Tracing, jsou zde tři varianty:

    a) Podporuje Ray Tracing a DLSS

    b) Podporuje jen Ray Tracing

    c) Podporuje jen DLSS

    Tzn ze když Nvidia ukazovala všechny ty tituly co budou podporovat RTX, nebylo tím na mysli reálné světlo, například u PUBG už je jasné že to je jen DLSS a ne Ray Tracing... Což případného kupce může trochu překvapit.

  • jindra.veliky

    to uz zas neni konkurence? Pamatuju ze 11-12 let zpatky stala nova 8800 GT pres 25 000,- a jakmile vysla nova rada od ATI (konecne srovnatelna s geforce) tak behem par mesicu klesla cena na 6 - 8 000,-...

  • Já si nemůžu pomoct, ale už se snad 10 let v kuse směju, když výrobci grafických karet pro ilustraci postnou dva rozdílné obrázky, jeden prinscreen z "Up-to date" GPU a jeden

    z předchozí generace. Proč ty obrázky z předchozí generace VŽDYCKY vypadaji jako kdyby

    byly z roku 1999 a jednalo se o RIVA TNT2? :-D


    To je jak ta stará, trapná flashová animace s kuličkou v pohybu, kterou neinformovaní debilové rádi používali pro ilustraci rozdílů mezi 24/60/120fps.......a už byli líný dohledat, že ta kulička byla uměle zpomalená na 16fps, aby se to trhání projevilo ještě markantněji. Za mě si můžou řadu

    2xxx zatím strčit tam kam slunce nesvítí, dle videí pro ilustraci jde jen o to, že bude černá ještě černější, takže v tý temný místnosti bez baterky neuvidíte vůbec nic.....hm, šokující, asi z toho nebudu spát.

    • wenceslaus

      Ne, o černou nejde. Jde (mimo jiné) o to, že se světlo bude šířit realističtěji a bez pomoci ručně narafičených dalších světel.

      Možná si taky „nespal“ když se začly používat normal mapy, nebo kdyź hry přešly na PBR ale jde o docela zásadní věc.

      • Jack1947

        Tak jinak mě ten "vylepšený " obrázek připadá rozmazanější než ten méně vyblitý... jestli tohle je revoluční skok tak si neumím už představit co většího nás může čekat snad jen že , uvidíme úplnou eliminaci slunečních paprsků a naprostou tmu 😀😛😎😇

        • wenceslaus

          Proč tmu? Je to o tom, že bude světlo tam, kam by se skutečně dostalo - ne o ptostém ubírání světla.

          Zavřená místnost bez oken je temná ať už veku svítí slznce nebo ne.

          Osvícená stěna zas odráží světlo.

          • Jack1947

            To ano ale ve finále nikdy není úplná tma, vždy je nějaké to světlo jen je menší/větší tohle beru prostě jen jako blbost a už vůbec o tom vypovídá když ty karty se ted prodávají tak přemrštěně proč jen kvůli nějaké té Ray tracing fičuře ? Pokud se jedná o pokrok tak je to dost smutné - takže v další generaci asi už bude znatelný rozdíl mezi nasvícením venku - uvnitř.

            Není to důvod aspon pro střízlivého člověka hned koupit kartu na kterou ani nemá peníze ani chut.

            • Jack1947

              Stačí prostě jen nekoukat na pokrok ale brát to normálním pohledem pokrok v rámci slušnosti možná ale opravdu to tolik lidí nadchne, jinak si nedovedu představit pokrok ve grafice než tak že by byla ještě více fotorealistická než je. Prostě kouknul bych na hru a řekl je to je film - ve hrách to stále lze poznat i z filmečků otázka je jestli to vůbec chceme mě to kupříkladu tak jak to je už stačí. Jen by to možná chtělo nějakou tu Far cry, Crysis hru která udělá posun at už třeba s tím Ray tracingem 😉

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit