Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Velice negativní REKLAMA taky REKLAMA není-lyž 😛😀

  • victor

    Spíš bychom měli zvážit úpravu platnosti a omezení autorských práv . Pokud dnes "letí" technologicky omezené verze her staré dvacet a více let je to silně k zamyšlení.  Brand si klidně mohou korporace typu Nintendo střežit  , ovšem pokud jde o redistribuci archiválií které samotná firma nenabízí (a že tyhle ROM archivy byly důslednější než samotný katalog obchodu Nintendo ) , připadají mi snahy Nintenda spíše na pokraji dobrého vkusu a vlastního zájmu . Pokud tedy jde stále o vývoj výrobu a prodej her ...nic lepšího než reklama starší verzí neexistuje ( tedy pokud ta novější verze je opravdu o tolik lepší ,aby si nastavenou cenovku zasloužila)

    • Row

      Neco nabizi a neco nenabizi... kazdopadne maj/meli mini NES a mini SNES a re-releasujou ted tyhle stare hry na switchi... takze z obchodniho hlediska si vyklizi pole od, podle platnych zakonu, nelegalni konkurence... coz neznamena ze bych to nejak adoroval, jen narazim na chladny obchodni kalkul a poznamku o "redistribuci archiválií které samotná firma nenabízí" kdyz se do budoucna rozhodne ze bude, ma cistou cestu...

      Osobne bych taky souhlasil s tim, ze pokud se budeme bavit o image puvodnich nepozmenenych ROM, melo by dojit k nejakemu smysluplnemu omezeni autorskych prav... a 20 let je v IT na cokoliv vic nez dost. I tak si myslim ze by se to zasadne nedotklo prodeju jejich portfolia v tomto ohledu kdyz to bude ma pridanou hodnotu v "plug'n'play" ukladani save atp.

  • Nintendo nemám dávno rád pro jejich extrémní politiku. Taková likvidační pokuta by měla být v rozporu s ústavou. A výpočty ušlých zisků jsou jen pohádky. 

  • maros.goc

    z čoho vypočítali tú sumu? drvivá väčšina tých hier sa legálne už ani nedajú kúpiť

  • cNNk

    Nintendo ma super hry, ale je to strasne drahy ... u novinky to jeste clovek pochopi, ale u tech 30+ let starych her je to silenost.

    • victor

      Není to dlouho co se tu někteří rozplývali nad 250Kč za Gameboy Rom jako adekvátní cenou ...

      Každý nemusí mít iPHONE ....a přece je to o politice kterou ctít nemíníme ..

  • VortexCZ

    Nintendo mám rád za to, že vždycky je o krok před konkurencí a jejich hry jsou vždycky parádní.


    Jen ta sekce, kde mají na starosti tyhle věci, jako práva, licence, žaloby atd... by měla strávit chvíli v reálném světě. Přijde mi, že si myslí, že když oni vydělávají měsíčně miliony, tak je musí vydělávat každý.

    • Veskoslav

      V čem jsou před konkurencí?😂

      • VortexCZ

        Skoro ve všem. Mají tolik patentů, že by s nimi mohli tapetovat kanceláře, jako jediný výrobce konzolí na trhu přichází se skutečným pokrokem. Ovládání, herní mechaniky... Ostatní jen boostují výkon, nebo kopírují. Navíc mají nejvěrnější fanoušky a nejstmelenější komunitu.

        • Veskoslav

          Myslíš největší fanatiky, co utratí téměř 1500 za 6 let starou hru? Odpustí Nintendu cokoliv jako například skutečně mizernou kvalitu zpracování dokovací stanice na Switch či naprosto průměrný display, co je ve Switchi? A prosím, ten zbytek je fakt jenom blábol. Nokia měla tolik patentů, že by z nich mohla udělat tak 500 km dálnici. A to mluvím jenom o mobilní sekci. A všichni víme, kam došla.


          Mimochodem Nintendo kdysi byla společnost, co na trh posílala nejvýkonější konzole. Pak to spolu s Wii a naprostou katastrofou v podobě WiiU šlo zkratkou. Ze srázu. A prosím, kde je ten skutečný pokrok? Vždyť ti šašci neumí ani udělat takovou normální věc jako mít normální funční voice chat...

          • VortexCZ

            Jestli myslíš re-releasy jakýkoliv her z minulých generací, tak to nintendo začlo dělat teprve nedávno. Přeborníkem v tomhle je sony(GOW, Uncharted, Final Fantasy, Last of Us...).

            Někdo, kdo Switch neměl, nemá a ani mít nebude mi říká, že dokovací stanice je mizerná... No mám switch od 1.3.2017 a nikdy jsem s ní neměl sebemenší problém. Displej není žádný top, ale průměrný určitě není. Hry na něm vypadají stejně dobře jako na TV, na rozdíl třeba od Xboxu, nebo PS4, která displej nemá...

            Nokia došla, tam kam se sama vydala. A to do sraček hlavně kvůli tomu, že začla napodobovat konkurenci a místo rozvíjení celkem dobrého symbianu, přešli na katastrofu jménem Win phone...

            Nejvýkonnější konzole nintendo na trh rozhodně neposílalo. Mega Drive byl výkonnější oproti SNES a u Saturn vs N64, tam to bylo tak nějak na stejno. Jediná konzole, která měla větší výkon než konkurence byl Gamecube a paradoxně byl z nich nejméně úspěšný.

            Wii byla unikátní svou možností ovládat hru pohybem. Proto měla takový úspěch. WiiU sice úspěch neměla(PRVNÍ konzole od nintenda, co skutečně prodělala), ale vzešel z ní Switch, což je v podstatě jen facelift WiiU. Prodělala hlavně díky nesmyslnému marketingu.

            Jo a voice chat "normálně" funguje už od začátku, jen podporoval do nedávna jen splatoon. Když hrajeme Mario Kart, v pohodě se spojíme s kýmkoliv v lobby. To jen pro info.

            • Veskoslav

              1. Až na to, že Sony, na rozdíl od Nintenda je neprodává za plnou cenu. To zaprvé. Za druhé se jedná o remastery nebo nějak upravené hry. Což se o takovém Dark Soul (tam to slovo remastered přidali jenom do názvu, fanoušci ukázali, jak to má vypadat už dávno), Diablo III či Skyrimu opravdu říct nedá. Protože zrovna takový Skyrim vypadá jako na 360...A sorry, ale litr za pitomé Monopoly, většina i více jak rok starých her je za litr a více. To nemá ani Sony a ani MS takové přepálené ceny.

              2. Zklamu Tě, jelikož jsem o konzoli měl skutečně zájem, protože koncept pohybových her atd. Nintendo umí, měl jsem ho cca 2 týdny doma na půjčení právě od fanouška Nintenda, co to měl už první den vydání. Co na tom, že prakticky nebylo co hrát. Takže odzkoušené mám. Ovladače jsou, příjemně padnou do ruky. I jejich barevné provedení je dost pěkné, jsou dobře zpracované i malé dítě (neteř 3 roky) to v pohodě chytla do malých rukou. Ale samotný Switch například proti Vistě je prostě umělohmotná hračka. Stojánek působí, že to dělalo handicapované dítě, co mělo místo rukou háky. Taková plastová odpornost. Mimochodem když to tam člověk špatně dá, šikovně poškrábe display.

              3. K samotnému display. To, co jsi napsal, je prostě blábol. Ty hry "vypadají" dobře jenom proto, že na to čumíš se vzdálenosti 40-50 cm. A rozhodně nevypadají dobře jako například na moji 4k televizi...Ten display má kvalitu průměrného čínského tabletu za 2-3 000....Má to HD rozlišení na 6,2 palce, obyčejné LCD. To znamená, že jemnost cca 236 DPI, což znamená, že lidské oko dokáže rozlišit jednotlivé pixely (od 280 a výš už to prakticky nelze). Takže nemá ani jemný, ani nijak zázračný display. Naprosto obyčejný, levný LCD display, co se dává do čínských tabletů.

              4. Ve světě rychlonabíjené atd. je baterie Nintenda výsměch. Nejenom, že to vydrží cca 3 hodiny hraní (Zelda) ale má to směšně malou kapacitu. Jenom 4300...A nepodporuje to rychlonabíjení. Dobije se to za cca téměř 3 hodiny na plnou kapacitu, když to člověk vybije.


              Je to zajímavá hračka, ale tím, jak píšeš, jsi jenom potvrdil, proč se Nintendu říká Apple herního světa. Může udělat cokoliv, přesto mu to "fanoučci" odpustí a ještě to obhajují. Nintendo online je oproti konkurenci levnější, ale co se týče her, tak totální výsměch. Staré NES hry? Fajn, ale ty by měly být zadarmo...A k tomu "edice" NES ovladačů za 60 € pro členy. No neber to:-D Nintendo je fajn hračka, ale je šíleně předražená, jednotlivé komponenty jsou šíleně drahé (jako sorry ale ovladač za 1900? PS4 klasický ovladač o 500 levnější, barevné edice pak o 100 dražší). Smiř se s tím, že Nintendo je prostě na to, co umí a co nabízí předražené. Od her až po samotnou konzoli. Těží z toho, že nemá konkurenci a fanoušci museli čekat pár úmorných let, aby měli nějakou konzoli, kde si zaskáčou s Máriem...

              • VortexCZ

                Reakce na příspěvek:

                1) Dobře, nebudu se hádat se sony fanboyem. Nevím jak vypadá skyrim, dark souls, ani diablo, ale 1st party hry vypadají a hrají se skvěle. Plnou cenu si rozhodně zaslouží. Nějaké monopoly mě fakt nezajímají. Ani jsem nevěděl, že na Switch jsou...

                2) Dva týdny? Jestli nebylo co hrát, měl ti k tomu dát i nějaké hry. Byla by to jistě větší zábava, než vyndávat a zandávat do doku, nebo pod lupou počítat pixely. Pokud do doku konzoli nehážeš přes půl pokoje, nemáš šanci si poškrábat displej. To bych s tím fakt musel zacházet jak se zbíječkou.

                3) 4K tv nemám. Nemůžu porovnávat. Displej je prostě takový lepší průměr. Už jsem to psal.

                4) Switch není handheld ani tablet. Je primárně koncipovaná jako tv konzole s možností krátkodobého hraní mimo dok. Ostatní vyřeší powerbanka, kterou už má každý, koho znám a který hraje především mimo dok, nebo na cestách


                Nes hry jsou zdarma. Jako bonus. Nes ovladače jsou spíš sběratelský artikl. Pochybuju, že na tom někdo bude hrát. Nikdo normální si to nekoupí. Switch předražený určitě není. Je nejlevnější z celé generace a umí toho zdaleka nejvíc. Ovladač za 1900? Když nakupuješ v electro worldu tak jo no.


                Jak říkáš. Nintendo nemá konkurenci. Je nejlepší ve svém oboru a ostatní můžou jen tiše závidět. Někteří i hlasitě ;)

          • jindra.veliky

            a to si jeste nezminil tu jejich slavnou online sluzbu

            • VortexCZ

              Myslíš tu online službu, která je bez pár detailů úplně stejná jako konkurence, jen je asi o třetinu levnější?

      • v cenách... i papírové příslušenství stojí víc jak to opravdové od konkurence 😉

  • i586

    Docela zoufalost. Nejvíc mě u těchto případů vždy pobaví ten nesmyslně vypočtený ušlý zisk.

  • Aplikace Bulharské konstanty v praxi. No nic žádná změna, jen další firma na osobním blacklistu.

  • Veskoslav

    Nintendo. Recyklátor vlastních recyklátů, který už neumí nic kromě recyklování. Ani ty konzole za moc nestojí (poslední skvělá konzole byl Cube). Navíc totálně předražené.

    • ucho

      a já měl za to, že si Nintendo Switch všichni pochvalují...

      • Derp_1337

        Před vydáním Switche pěknou řádku let žádná pořádná handheldová konzola nevyšla, takže poptávka postupně narostla, ale nabídka nebyla skoro žádná. Není se čemu divit, že lidi pak po Switchi přímo skočili a vychvalují si, jak dostali přesně to, co chtěli.

      • Veskoslav

        Věřím, že majitelé jsou s ním spokojeni. 

        • ucho

          no já ho časem taky plánuju koupit. je tam pár exkluzivit, které za to podle mě stojí. ale samozřejmě rozjíždět tam hry, které jsou k dostání jinde v lepší kvalitě, jde mimo mě.

          • Veskoslav

            Pořád drahé. Jo za 4-5 táců se to hodí. Ale za současnou cenu je to dost předražené. A to nemluvím o cenách právě těch exkluzivek, co bych si i zahrál viz králičí X-Com:(

            • Ja switch mam skoro od pocatku a je to naprosto skvely. Hodne
              pracovne cestuju v ramci evropy (cca 1/3 mesice jsem na cestach) a
              switch a prave konverze nechterych titulu je pro me naprosto skvela vec.
              Zahrat si treba Dark Souls (Ted i civku) v letadle/vlaku je proste
              super, uprimne cena mi prijde celkem adekvatni za to dostavam. Mam jeste
              nekde doma i WII U a vicemene slouzilo jen jako platforma pro mario
              karts a i to bylo super, proste jednou tydne se seslou par znamych a
              hrali jsme az do rana :)

              Dalsi uzasnou veci je Labo, s detma jsem
              si s tim uzil silene moc srandy a dodnes si s tim hraji, upravuji to,
              vymysli jak nekde neco zmenit/vylepsit.

              Mam doma i PS4 a na nej se v podstate uz jen prasi (mam na nej asi 40 her, ale asi nejvic casu jsem travil v bloodborne), i kdyz mezi svatky o vanocich mozna projdu RDR2 na nem, ale kdo vi :)

              • Veskoslav

                Reakce na příspěvek:

                Kdysi jsem měl kvůli tomu 3DS:) Malé, kompaktní, tenkrát na Aukru s 20 hrami za 3 tácy. Ale čím více jsem jezdil, tak tím více jsem raději otevřel knížku. V práci člověk čumí do monitoru a když už vypadne z práce, rád odpočine očím. Ano, stále je to námaha a člověk by měl čumět do blba a přemýšlet, proč jeho rodiče nejsou milionáři, ale to asi nejde.

                Chápu, k čemu Vám je. Na cesty asi ideální. Pro děti a jejich lab, no řekněme, že sice opět předražené, ale aspoň něco, co podporuje kreativitu dětí. Takže chápu, že někteří si to můžou pochvalovat atd. Pro ty přece konzole je určena. Byla by hloupost takové lidi přesvědčovat, aby si pořídili něco jiného, když jim vyhovuje:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit