Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • preferuji západní styl animace i stavby herní struktury v rpg, tak raději půjdu o dům dál, nějaké filmy od Ghibli jsem viděl, docela se mi líbily, ale byly evidentnřě mířené spíš na mladší publikum
  • hezky animovane.. herne nic moc.. :( skoda
    • Soudě podle videa? Recenzent numero uno...
  • omg to jako fakt musim v dnesni dobe koupit krabicovou verzi, abych usetril tretinu z ceny hry ?...
    • Jsou i jine cesty, jak usetrit. If you know watch I mean.
  • Co to je. prohlizim si galerii, vyskoci tam nejaky podelany video s reklamou, ktera kdyz skonci tak tam zustane cerny okno a nic nejde prohlizet, zavrit, odejit...dete do pprdele uz!!! To musej bejt reklamy i u podelanejch obrazku??
    • to jsem tu jediný, komu to funguje normálně?
    • Seš tu poprvé? Videa jedině na youtube a obrázky zásadně na google images. Jen barbar by se to pokoušel sledovat přes gamesácký prohlížeč/přehrávač.
      • ja tu reklamy trpim, chapu ze je potrebuji. Ale kdyz kvuli ni nemuzu pokracovat tam kde jsem skoncil tak to je uz moc. A u obrazku. Za chvili budu psat prispevek a vyskoci mi reklama, a to bude den kdy sem uz ani nepachnu.
  • zaty
    Sakryš a to jsem si říkal, že si dám od hraní pár týdnů pauzu kvůli práci a rodině :-)
  • můžu jednu od srdce..? "a nesere vás, jak to vypadá?" -pro mě je jrpg, manga a vůbec současná japonská POPOVÁ kultura fakt nechutnej kýč. vím že jsou lidi, kterým se to líbí..
    • maros.goc
      nie nesere :) toto je na míle vizuálom vzidalené lacným manga anime sračkám :) toto je kvalita
    • I kdyby se mi to nelibilo, tak proc by me to melo sr**? To je to same jak by me mely sr** Ceske telenovely, proste je budu ignorovat. Navic jsou tu zalezitosti jako Berserk a Dark Souls, takze i v te vychodni kulture si urcite vetsina najde to sve.
      • s*re mě to proto, že mi to nepřijde obsahově blbý a i bych si to rád zahrál, ale ta forma mě tak odpuzuje, že se přes to nemůžu přenýst. to je pochopitelný, ne? Je to jako když tvůj oblíbenej herec najednou hraje ve strašným braku..
        • To je docela skoda no, ale zas je to velmi lidske, ze se nam proste nelibi vsechno. Mam lehce vyhodu v tom, ze forma me malokdy dokaze odradit, a proto dokazi dat sanci cemukoliv. A mozna rada na zaver, pokud by sis to chtel opravdu zahrat, no tak si to proste zahrej, i kdyz se ti to nebude libit. Treba se ti to tim lehkym donucenim zalibi, nebo zjistis, ze te to nebavi tak jako tak a budes to moci pustit z hlavy.
          • https://games.tiscali.cz/profil/8/savicz/

            Zkus kouknout na jeho komenty, třeba k hitmanovi, pak zjistíš, že škoda slov na tohoto člověka.
            • tak máme asi prostě jinej názor na novýho hitmana no. podle mě je to roztomilej sandbox na jedno nedělní odpoledne, vůbec bych v tom nehledal něco víc. jsem ještě z generace, kdy si člověk hru koupil celou a ona tak nějak koherentně držela pohromadě a něco po nás chtěla..a my to mohli chtít zpátky po ní a ono "to" tam bylo.
      • to je zbytecne, ignorat zůstane ignoranem, jen male procento procitne viz treba:

        https://www.youtube.com/watch?v=-NiyfG8Ctbo&t=1524s

        Taky měl predsudky a jak to dopadlo *2*
        • zbytečné je nazývat někoho ignorantem protože se mu nelíbí manga. taky je zbytečné se tu obhajovat, ani se mě to nedotýká, ale třeba to v té diskusi něco ujasní.. já jsem studoval čínštinu, a taky osobně mám k té kultuře hodně blízko.(a v mé ignorantské mysli je Čína a Japonsko blízko) nemám žádný předsudky a většinou vím, do čeho jdu (myslim, když koukám na film, něco čtu..). Ale pořád mám pocit, že manga (komiks, seriály..) a jrpg je fakt masová záležitost právě proto, jak je to snadno čitelný. ne kvůli tomu, že je to z Japonska a už vůbec ne proto, že by někdo chtěl nějak pronikat do cizí kultury. prostě je to snadný..velký barevný a uřvaný. ideální na prostup právě do západní kultury.
          • to jsi studoval tedy velice ale velice špatně. Manga a anime má x žánrů. Možná bys neměl být ignorant a zkusit třeba Texhnolyze, Ergo Proxy pro začátek.
        • Proč ignorant? Protože nechce s bandou androgyních blbečků zachraňovat Ding Dong Dell? Třeba má funkční WingDangDoo a prostě jiné estetické cítění. Také bych se toho nedotkl ani tří metrovou tyčí. Rozhodně to není Knights of Xentar.
    • nehraj, jdi o dum dal, vlastne pocke, zapad je vycpely jako tri dny odsate pivo...
      • a nepřijde ti, že Japonsko je v době post-vyčpělé? "Normální" věci je už nebaví, všechno je šíleně exaltované, od pochroumané sexuality právě po přebarvičkovanou mangu, s velkýma očima, aby to každej hned rychle vstřebal a nemusel nad tím moc přemýšlet.. Japonci uctívají západní kulturu - znají naše hudební skladatele, znají naše filmy, divadlo.. v tomhle ohledu jsme oproti nim určitě ignoranti - většina zápaďáků má k Japonsku fakt velikej kulturní odstup. Jenže, chceš se pouštět do něčeho, co ti přijde vážně kýčovitý?
        • ne, nepřijde. Japonsko je na herním vrcholu, nesmyslně tu fabuluješ okolo pohádky, pokud ti nesedne pohádka, v pohodě máš tu Nier:Automata, Nioh, Bloodborne, Dark Souls, Metal Gear a další hry. Západ je herně vyčpělý, jenom kopíruje nápady, nebo se vrací do minulosti, naopak hry jako Nier: Automata tvoří budoucnost.
          • A proto jsou všechny ty vyjmenované hry 3rd person mlátičky, což je jeden z nejvyčpělejších žánrů historie, nemluvě o faktu, že samozřejmě taky kopírují (DS vykrádačka Berserka a jiných her typu Severance, podobná hra typu Bloodborne tu už byla - Nightmare Creatures, na Nioh není nic originálního, typická mlátička copy&paste DS/Ninja Gaiden atd.). Mno a Nier:Automata je ta budoucnost - a proto má W3 víc goty, než všechny tyhle hry dohromady lol. Jinak např.:

            Automata meta 84 PC, 88 PS4
            Divinity 2 93

            Budoucnost jak blázen. I vyčpělý izo rpg mu to natírá. Ale tak hlavně, že Nier je budoucnost a naprostá revoluce hehe - miluju totoho místního weeaboo fanatika, který tady všem cpe svoje subjektivní názory jako fakta. Vždy pobaví.

            Teď si běž opět doklikat, už si v mínusu.
            • ještě dodám, že se mi "libí", jak dáváš k Automatě na první místo k MC PC verzi. Určitě budeme posuzovat dle 12 recenzí oproti 100 na PS4. *15*

              Wau, to je troll roku.

              https://www.youtube.com/watch?v=JevY20O7yzY

              Tady si poslechni Jimba, co si myslí o Nier.
            • ty jsi strašný kokůtek, tvoje faul argumenty jsou strašně zábavné, by mě zajímalo jestli tě tvým argumentačním faulům věříš alespoň sám, opírat se o GOTY a Metascore může jenom člověk, co není schopen normální diskuze. Tvoje fabulace rovněž pobaví, kde se zmiňuji, že Nioh je originální či Dark Souls? Kde jsem to napsal? Jen jsem nahoře doporučil člověku, pokud nemá rád mangu, může hrát i japonské hry, kde to poznat nejde. Nier: Automatu by sis měl zahrát, protože to kloubí 2D plošinovku, RPG, hack and slash a další žánry, jen tak pro info.

              Zkus příště zapnout mozek, než začneš plodit tohle. Pokud se chceš opírat o Metascore, klidně můžeme začít s Kingdom Come...

              *15* *15* *15*
    • jaka soucasna? japonci hry takhle delaji 30 let..
    • nightborne
      Hele ale to by bylo na delší diskuzi =)). Protože ta současná podoba popkultury se dá vystopovat až někam k obrázkovým svitkům (emakimono), který používali buddhistický mniši k vyučování negramotnýho obyvatelstva asi tak osm set let zpátky =)).

      Ale ne, upřímně nesere. Je to jiný, jasně, ale dá se na to přinejmenším zvyknout, a odmítáním japonský tvorby jenom kvůli jejímu "povrchu" by se člověk připravil o hromadu klenotů =)).
      • Ahoj, dík za konstruktivní koment..no mě právě přijde..že se za těch 800 let vlastně nic nezměnilo.
        Já japonskou kulturu jinak mám rád, ale většinou ne tu vizuální.. třeba Murakami mi přijde super. ale to s mangou má pramálo společnýho.
        • nightborne
          Ale to ti přijde právě celkem přesně.

          Ona totiž ta opravdu "moderní" popkulturní podoba se dá vystopovat ke kamishibai, což byly takový obrázkový divadelní hry. Maj celkem dlouhou tradici, ale hlavně zažily obrození během druhý světový a při okupaci Koreje, kdy je Japonci používali na šíření propagandy mezi vlastním obyvatelstvem. Právě proto, že to mělo ten tradiční podklad, takže tomu pak lidi byli náchylnější věřit. Předchůdcem kamishibai byly právě ty obrázkový svitky, jak už jsem říkal.

          Mno, potřeba propagandy pak odezněla, ale kamishibai v povědomí zůstaly. Pak nastoupila televize, kamishibai se začaly "předělávat" pro nový médium a základ pro moderní mangu/anime byl na světě =)).
  • Kravicka
    Me to pripada jak Zelda
  • Hra mě zaujala ale vůbec se mi nelíbí právě ty sekvence kde je vše zeshora a všichni jsou zmenšený.
    • jrpg panic ze? :)
      • Asi jo, ale nějak mi tvůj příspěvek nepomohl. Je to tam dost? Pokud ano tak nekupuju.
        • Jedna se o mapu sveta. japonci to takhle delavali kdysi a tohle je v tom stylu. Mesta, dungeony a dalsi oblasti jsou normalne plne 3D. Proste se presunujes z bodu A do bodu B po mape sveta ktera je zmensena. Je to jakoby exploracni cast, tedy souboje, hledas truhly a poklady..pribeh se tam z 99% neodehrava. Neboj, nicemu to nevadi, v jinych hrach nemas ani tohle, maximalne tam cestujes prstem (kurzorem) po mape,

          Hra ma spis problem ze je na muj vkus prilis jednoducha, ale pro novacka v jrpg to bude spsi plus. Klidne si to kup, jestli ti nevadi pohadkovost. Ta hra je prvotridni kvalita. perfektni optimalizace, zadne bugy..zadne problemy. Dalsi vec co by nekoho mohla zarazit ze ve hre je minimum dabingu, coz samo tak trochu vadi..ale zase, proste tenhle druh hry to takhle proste casto miva..
          • maros.goc
            možno časom dodajú hard difficulty
          • Díky za obsáhlejší komentář, dabing mi ani tak moc neva pár takových her jsem hrál ale tohle mě ve screenech a gameplayi zarazilo to "zmenšení". O hře dost uvažuju, takže pravděpodobně pořídim.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit