Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Než Witcher tak to spíše busdou mladší léta LEGOLASE co ? 😛

  • MickeyMutant

    Myslím, že představitele Geralta vybrali v Netflixu celkem dobře. Jaké předpoklady by měl vlastně splňovat herec pro hrdinu pseudo středověké akční fantasy?

    Měl by být především fešák. Lidé se lépe ztotožní s člověkem, který je atraktivní, než s průměrným Honzou Novákem. Diváci jsou ochotnější sledovat jeho osudy, náchylnější držet mu palce a věřit mu každou ptákovinu předepsanou scénářem. Henry Cavill je bezpochyby velmi atraktivní, takže první podmínku úspěchu si můžeme odškrtnout.

    Za druhé by to měl být člověk známý. Protože diváky vždycky mnohem víc zaujme někdo, koho už viděli aspoň v reklamě na kuchyňskou linku, než člověk, kterého vidí poprvé v životě. Henry Cavill hrál Supermana, znají ho úplně všichni a nikdy by si ho s ptákem nebo letadlem nespletli.

    Za třetí by měl umět hrát. Tím nemyslím nároky shakespearovských proporcí. Krále Leara nebo Hamleta nikdo ve fantasy fláku pro náctileté nepotřebuje. Ale měl by si být schopný i bez upozornění sundat hodinky ze zápěstí před natáčecí frekvencí, měl by zvládnout na povel třeba s pomocí cibule uronit slzu a měl by dokázat předstírat, že jí, když má před sebou na scéně talíř s umělohmotnou husou a kousky molitanu místo brambor. A ta husa by měla zůstat v celku i pro další produkci. Henry Cavill je nejen profesionální herec registrovaný v americké herecké asociaci, ale v praxi se v roli muže z ocele skoro dokázal vyrovnat Batmanovi Bena Afflecka.

    Jako další bod jsem chtěl napsat, že by to měl být člověk aspoň přibližně odpovídajícího zjevu a pohlaví, jaké má postava předlohy. Tohle však už v poslední době neplatí, takže rovnou přejdu k tomu, co pro Geraltova protagonistu důležité není.

    Není podstatné, jestli herec četl předlohu nebo hrál videohry. Úplně stačí, když dokáže třeba s asistencí přelouskat scénář. Když je na tiskovce schopný zahrát knižního a videoherního fanouška a zapamatovat si v jejím průběhu hrdinovo jméno, je to pro reklamní kampaň studia příjemný bonus.

    Poslední věc, která není podstatná, je podobnost s předchozími adaptacemi knižní předlohy. Zvolili-li v minulosti polští vývojáři určitý vizuální styl, je pro americkou produkci věcí profesní a národní cti, aby všechno bylo úplně jinak. Tenhle přístup by jistě podpořil i sám Sapkowski, pokud by mu dovolili do natáčení kecat, neboť ho bezpochyby spaluje touha ukázat, jací jsou všichni v CD Projektu tupí kokоti.

    • však batman jako ban afleck byl nejhorší batman co kdy byl !!! 

  • Několik poznámek...

    1.  Je to z kostýmové zkoušky, Cavill je nenamaskovaný

    2. V románu je Geraltovi kolem 94 let (cca 1267). Řezníkem z Blavikenu se stal odhadem někdy kolem roku 1250, tedy něco kolem osmdesátky (plus mínus pár let). Je to mutant stárnoucí výrazně pomaleji než běžní lidé, on i ten Vesemir, který mohl mít přes dvě stovky, nevypadal nějak moc staře. Geralt by normálně vypadal tak na 35, maximálně na 40. Yennefer (96) a Triss (kolem 50) vypadají tak na 25.

    3. Geralt nemá jizvu přes oko, nenosí vousy.


  • Honzajs

    Je brzy na to soudit jestli byl Henry Cawill ideální volba, ale mně osobně do této role seděl lépe Mads Mikkelsen: http://www.serialowa.pl/150985/wiedzmin-kto-powinien-zagrac-geralta/

  • Zaho
    A není to úplně jedno jak vypadá hlavní hrdina netflixovské pg 13 verze zaklínače? Prostě si tu IP koupili a bude to směřované na běžné diváky netflixu a ne na herní komunitu.
    Možná budeme mít štěstí a dopadně to dobře, ale rozhodně bych se netěšil, neočekával a hlavně s tím nestrácel čas dokud nebude výsledek.
    • iSpirit

      Není to směřované na herní komunitu? To je výhra. Třeba to bude směřované na čtenáře předlohy, to by byla taky výhra. Jsem docela překvapen, že komunita považuje za nějaký vzor universa Witchera 3, což je hra, která se tak moc oddálila od původní vize autora, že se to dá těžko považovat  za stejný podžánr fantasy.

      • Aspoň se pak ukazují kvality té hry, když to lidi považují za vzor víc než samotné knihy :-D

        • iSpirit

          to bude spíše tím, že znalost fanoušků universa Zaklínače začíná a končí Zaklínačem 3. Já osobně ho považuji za velice špatnou adaptaci knih. 

      • Zaho

        Na čtenáře to asi taky nebude směřované. Je to netflix, bude to pro masu.
        Jinak knihu jsem nečetl a z her jsem dohrál jen třetí díl, který bych hodnotil jako nadprůměr 7/10 stejně jako Skyrim. Technicky dobře zpracované, obtížnost pro děcka, combat průměrný, příběh mě nedostal.

        Na seriál jsem zvědaví, protože mám rád tenhle žánr.

        • SalemCZ

          Tak jelikož to má být adaptace knížek, tak radši se k tomu nevyjadřuj.

          • Zaho
            A ty předpokládáš, že natáči seriál pro čtenáře?
            • Derp_1337

              Jestli chcou natočit více sérií, tak děj budou spíše zakládat na knížkách.

              • Zaho

                Reakce na příspěvek:

                Jo to asi mají v plánu, ale nakonec natočí seriál pro televizní diváky, ne pro hráče nebo čtenáře.
    • residentevilfans

      Nestrácel čas 😬

      • Zaho
        Omlouvám se za chybu, bohužel už ji nemohu opravit.
    • danny_the_hound

      A odkiaľ si prišiel na to, že to bude PG-13?

  • ...a co ten soucitný supermanovsko-legolasovský pohled? Zaklínač je chladně soustředěný zabiják potvor, Bílý vlk, který je v době odpočinku připravený vojet všechny ženský jeho světa. Ten polský z roku 2002 je trefnější. 

  • Human_Traffic

    Ty kráso tady je zase nablito.


    1) Je to záběr z kostýmové zkoušky. Takže to ani není finální podoba.

    2) Děj se odehrává nějakých 20 let před Zaklínačem 3, takže klid, ke svým nejslavnějším jizvám teprve přijde. 

    3) Knižní Geralt je popisován jako fešák, který nesnáší vousy, a když mohl, byl oholený. Tak to přestaňte srovnávat s hrou.

  • species

    to je legolas ty vole :D


    edit - sakra nejsem tak originalni jak jsem si myslel :(

    • solomon.short

      Spis Legomamlas...

      Ale veri ze je to opravdu jen prvni nastrel, a ze to opravi

  • JakubT

    Jj, jak píšete, taky mám dojem že to je casting na Legolas se vrací/Legolas po 30 letech.

  • Derp_1337

    Nemůžu si pomoct, ale vypadá buď jako brácha od Daenerys Targeryan a nebo Legolase...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit