Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • rytmik mám na 3ds :-) je to dobra sranda do metra
  • Kdo je cílovka tohoto software?

    Předpokládám, že ti, co to myslí s hudbou vážně mají jeden z mnoha profesionálních DAW, nebo nějaké modulární prostředí.
    • alladjex
      Mno cílovka jsem třeba já ... taky jsem si rytmik koupil. Za prvé mě ten software zajímal. Z "gameplay" vypadal opravdu zábavně a jednoduše. A přesně takový je. Skladbu, které se dá poslouchat jde za chvilku a úpravami z ní mužeš udělat pěknou skladbičku. Znělku pro pořad jsem si složil za půl hoďky na záchodě ;)

      Za druhý jsem si ho pořídil pro svoji dceru, kterou si v tom taky může na tabletu skládat. Není zrovna počítačově orientovaná, ale tohle jí baví. Ano můžeš používat třeba DAW Reaper zadarmo. Ale časová investice než se v DAWu naučíš je enormní.

      Je to na delší vysvětlování, ale když děláš třeba video pro zákazníka - třeba pro web, tak někdy chce nějakou krátkou drobnou hudební blbinku a nechce se mu platit skladatele. A právě v takových situacích sáhnu po Rytmiku. Pokud to má být větší skladba, zadám hudební část kamarádovy, který se věnuje jen hudbě.

      Prostě každej software má svý použití. Ne vždycky to je na první pohled vidět, ale to neznamená, že nemá ;)
      • Takže máš namysli to, že Rytmik je uživatelsky velmi přívětivý, pokud se v hudební tvorbě neorientuješ?
        • alladjex
          Rytmik je neskutečně uživatelsky přístupný. Je to dobrý nástroj, pokud je pro tebe hudba jen doplněk nebo se do toho teprve pouštíš. Navíc já chtěl něco na cesty, kdy můžu skládat na dovolený, v letadle a tak. DAW mi na iPadu prostě nepojede. Zkoušel jsem a hledal jsem různý softy, ale Rytmik je cítit, že to dělal člověk, který sám má v hudbě hodně za sebou a přitom chce zprostředkovat její tvorbu lidem bez strašných porodních bolestí, které probíhají u velkého množství nástrojů. Zvuk je strašně komplexní oblast a i s internetem po ruce do něj proniknout - ať už jde o tvorbu, nahrávání, produkci - je hrozně náročný. Rytmik nabízí nádhernej vstup do světa, který tě může zaujmout a přitom hudbu a skladby generuješ opravdu okamžitě. Navíc na stránkách či kanálu tvůrců jsou skladby dělané v Rytmiku, které si rád poslouchám i jen tak.
          • OK, díky za vysvětlení.

            PS: V podstatě plnohodnotné DAW na iPad existují (ale nezkoušel jsem je, nemám iPad).
    • No vzhledem k tomu ze vysledek produkce muzes volne pouzivat k cemukoliv tak verim ze jako levny a jednoduchy nastroj pro nazvuceni nejakeho videa nebo hry/hricky v jednomuze produkci at uz komercni nebo nekomercni bohate postaci.

      Navic jiz od pohledu vypada novy Rytmik o neco pokrocileji nez ten predchozi zejmena pokud konec videa na startovaci (tedy ono "cool") bylo opravdu rozpracovano v nem a bude tedy mozne pracovat s vlasnimi samply.
      • Díky za názor, ale stejně pořád nevidím cílovku krom těch opravdu největších začátečníků, nebo velmi příležitostných uživatelů.

        Na trhu je mnoho DAW v "introduction" verzích, za které člověk nedá ani korunu a umí toho opravdu hodně. Když k tomu přičteš gigantické množství zdarma dostupných VST a VSTi pluginů, tak fakt tápu nad tím, jak tomu chce Rytmik konkurovat.

        Nevidím proto moc důvod, proč by měl někdo do Rytmiku jít. Fakt by mě to zajímalo, kdyby tvůrci popsali svou motivaci proč program vytvářejí a kdo je jejich cílovka.
        • A ještě dodatek: všechno co v těch mnou zmíněných DAW vytvoříš můžeš také zcela volně používat kdekoliv chceš. Žádné licenční problémy tam nejsou. A na netu je tuna volně dostupných kolekcí samplů v dobré kvalitě.
          • alladjex
            s používáním vlastní tvorby s rytmiku licenční problémy taky nejsou.
            • To vím, ale to nejsou v žádném DAW. Proto to nevidím jako vlastnost Rytmiku, která by mi program měla prodat.
  • Lukyz
    60k za lokalizaci? *8*

    To by mě zajímalo, kolik je v takovym hudbením SW normostran textu.
    • eb42
      Normostran textu to není mnoho, ale je poměrně velký rozdíl vyvíjet aplikaci pouze v jednom jazyce, nebo s možností jazyk přepínat. Podíl Čechů mezi uživateli aktuální verze (Rytmik Ultimate) je pouhých 8 promile. Naše hlavní motivace je tohle změnit.
      • 8 promile? To je docela pravda celkem maly podil, ovsem na celkovy pocet kusu by to bylo asi zajimavejsi... nejsem si totiz jisty ze u takoveho nastroje bude platit ze co cech to muzikant... :)

        Na druhou stranu lokalizace za 60k je jeste za hubicku (je mi jasne ze ta castka je spis z pohledu spotrebitele nez realnych nakladu)

        Jeste bych se chtel drze zeptat jestli chystate i jine jazykove verze nez EN/(CZ) a jestli mate i zahranicni vyvojare (i kdyz i v Bohemce i v dobach bez zahranicnich vyvojaru jel vyvoj v EN a pak se prekladalo zpet do cestiny... a taky to podle toho vypadalo :D )
        • eb42
          Ted zadneho zahranicniho vyvojare v tymu nemame.
    • alladjex
      Souhlasím, mě to taky přijde málo. Za ty peníze by to dělal málokdo. Když si vezmu překlad, implementaci, ladění, ... Navíc když si člověk přečte info na Startovači, tak se zavazují i k lokalizaci updatů atd. Pokud si to člověk přepočte na hodiny, tak to z půlky dělají z nadšenectví. Doufám, že se najde dost lidí co takovou snahu ocení.
      • Paulcz
        Jinými slovy na začátku vývoje byl někdo línej a implementaci lokalizací zaplatí Češi. No i kdyby bych byl největší fanda Rytmiku tak tohle je divný, možná by to dávalo smysl kdyby ta aplikace byla zdarma. Na Steamu to je za +- 20 Euro.
  • Ta naše rytmika je tuze bohatá taratatá...
    • eb42
      ... máme dva činely, taky je tu hajheta taratatá. No v Rytmiku je činelů víc *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit