Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Fantasy hra bez príbehu je u mňa veké mínus! Ako sa má hráč do toho ponoriť, keď tam neni čomu uveriť. Takto je to len technická bojovka, logická hra, arkáda, akurát, že kopec hier týchto žánrov mávajú tiež bohaté myšlienky. LOG2 mi príde bez života. Rovnaka ako Blackguards. To sú technické hry. Autorom sa buď nechcelo, nepodarilo alebo nedalo vymyslieť zaujímavý príbeh (vdýchnuť hre život).
    Žáner hry je to čo ma uchátilo ale keď som zistil aké je to bez života, zostal som sklamaný. Chýba tomu ten "universe" Niečo ako keď hráte Fallout Tactics a potom zistíte, že existuje Fallout 1,2. Ja by som LOG2 dal 5/10
  • Paulcz
    Tahle hra je úžasná :) Samozřejmě jsem si o ní nic nepřečetl, takže moje parta chcípáků leží za každým druhým šutrem, ale přesto jsem se už dostal asi do 4/5 hry :) Docela mě překvapil nedostatek informací, vše je řešeno přes hádanky a různé náznaky a popravdě jich hromadu nedávám a googluju, stejně tak některá tlačítka nebo plošinky skryté ve tmě vedoucí k nutnému postupu jsou trošku děsivé. Jinak skvělé :) Jsem zvědav kam se posune další díl.
  • Tak dneska sem tomu dal peknech 6 hodin a nemuzu se od toho odtrhnout, bolest zad me donutila skoncit :-). Musel sem to rozjet s novo partou pac sem tu predchozi nevybral nejlip. Ted na me jeste utoci nejake air elemetal, nastesti uz vim jak ho zabit. Jak tu nekdo psal stim trojzubcem, kde se da sehnat?
  • Rezenze lidí, kteří hru dohráli je ted už docela hodně a vesměs se shodují v hodnocení. Já bych se po pod to také podepsal. Každému kdo měl rád např DM II doporučuji. Obtížnost podle mě hlavě díky boji je trochu nad průměrem, hádanky mají vždy nějaký nápad, prostředí je hodně pěkné a má atmosféru a za mě určitě 9/10. Nějaké mouchy by se našli (vyváženost povolání, optimalizace, ne uplně se mi líbí omezení boje ve vodě atp) nicméně nemyslém, že by tato recenze byla mimo.
    • ve vode muzes bojovat trojzubcem, a mne i po patchi padaly z kazdyho zelenyho muzika *5*
  • Lidi nevite jak utocit u jedne postavy naraz dvema zbranema? Videl sem to v nejakym videu, ale za boha nemuzu prijit jak na to.
    • musis mat lahke zbrane vytrenovane na maximus.potom to ide.
      • nebo na 3. musi bejt jedna dyka, ale ja a nejspis i kolega jsme mysleli, ze s nima instantne flakaj v jednu chvili
    • ze jo? taky se mi v tech videich zda, ze to flakaj zaroven, ja se povazuju za pomerne rychlyho s mysi, ale tak to nedam ani omylem...
  • Hmm, opravdu několik dní po vyjití psané recenze téhož autora, má její autor na svém hlavním savu nahráno ani ne osm hodin (čemuž odpovídají jak savy v Gamesplayi, tak i herní doba na autorově Steamu)? Uklidněte mě, že to autor hrál na redakčním profilu a poté si to zakoupil i pro sebe a rozehrál znovu. Nečekal bych, že zrovna na Games.cz se budete hnát za co nejrychlejšími recenzemi na základě ani ne pětiny hry. Nebo by se slušelo to alespoň v textu zmínit, že autor titul s ohledem na rozsah nejen nedohrál, ale nedostal se ani na dohled poloviny hry. Byl by opravdu takový problém udělat něco jako první dojmy či něco na způsob, kterým k tomu přistupují např. na RPS? Opravdu je potřeba u několika desítek hodin trvajícího titulu psát velebující (jakkoli zaslouženou) recenzi na základě sotva rozjezdu? Stále se oháníte slušností a novinářskou etikou a toto mi zrovna příliš etické nepřijde.
    • Taky jsem si rikal jestli se dal nedostal soude podla savu :-) Na pripadnou obranu, pokud psal Pavel recenzi pri nedohrani hry, mohu rici, ze sve vlastni recenze nekdy pisi v polovine nekdy i na zacatku hry. Kdyz je clovek zkuseny paran celkem snadno hru odhali behem par minut. V drtive vetsine, kdyz jsem hral a hra mi pripadala blba behem peti minut hrani, pak takova byla az do konce a to same naopak. Sam jsem grimrock 2 hodnotil po cca jedne hodine 8/10, v polovine hry 9/10, a nyni prakticky po dohrani (schazi jen finalni boss) hodnotim 10/10.
      • Vytvořit si či si formovat názor od počátku (a smolit si v hlavě budoucí formu či si ji předepsat) je samozřejmě zcela logické. Již ne, ale vydání této "osnovy" na základě několika málo hodin a následně v recenzi lhát (píše po deseti hodinách hraní a následných hodinách) a pak se usvědčit v gamesplayi (vydaný dny po vydání/sepsání recenze) o skutečnosti, že jsem se ani zdaleka nedostal na dohled v recenzi uváděným "mnohem více než deseti hodinám". Samozřejmě je tu možnost, že PD jel recenzi z jiné kopii a toto hrál na svém vlastním Steam účtu znovu čili proto měl jeho Steam i savy a postup ve hře tak "málo nahráno". Chtělo by to však spíše vyjádření přímo od autora.
        • No pokud ti jde takto o princip asi mas pravdu, protoze jsem na gamesplay koukal a recenzent rikal, ze by bylo dobre mit kouzlo na utiseni hladu ze pozdeji dochazi jidlo. Tak jsem se ho zeptal jake je to kouzlo, ze by se mi hodilo a on odpovedel, ze nevi, ze ho zatim nenasel. Coz asi vypovida o tom, ze hru nedohral a to uz byla recenze napsana. Me osobne toto nevadi, protoze myslim, ze maji relativne malou redakci a to mnozstvi informaci, ktere zde kazdy den je, novinky, info a ten celkovy zaber - cely herni trh, je proste obrovske a ja jsem rad, ze to vubec takto podle meho nazoru skvele funguje. Jinak beru games.cz jako takovou studnu informaci, co je noveho a recenze si ctu pro zajimavost i kdyz ze sveho osobniho hlediska nekdy nesouhlasim a u nekterych her zasadne. Ale sam, kdyz pisu vlastni recenze jsem zjistil, ze to je hrozne obtizne hodnotit. Protoze jak hodnotit. Objektivne? Existuje miliony paranu a kazdy ma sve vlastni preference. Nebo subjektivne? Co pak ale takova recenze rekne vlastne lidem - jen to ze se autorovi libila. Me pripadal Grimrock skvely, ale jsou mladsi parani, kterym muze pripadat nudny a maji radsi ty Dragon Age, Zaklinace apod.
      • prvni finalni nebo uplne finalni? *5*
        • Jo tak ono jich tam je vice? :-) Uz se tesim :-)
          • no na strese je lindworm a bud muzes odletet nebo v hubu se ti otevrou dvere k tricksterovi...

            (z cehoz nakonec vytezis master key, kterym odemknes jakejkoliv zamek ve hre, i ten dole v nexu nebo ty, na ktery ti nevybili zlaty, pokud mas nakej neukojenej fetisz ) *5*
            • pro grammanazis, nevybyly, slusnej ulet *5*
    • taky mi pri tom gamesplayi naskocila cela rada otazniku a vykricniku... snad si to jen ted dal na hard znova *5*
  • Moc dobře napsaná recenze na skvělou old-school dungeon hru v parádním zpracování, dvojka ve všem překonává už tak výbornou jedničku a posouvá zážitek z hraní ještě o velký skok dál. Pro mě prozatím nejlepší rpg (nejen) tohoto roku
  • Tak uz ta taky konecne hraju. Je to fakt pecka, cim to ze tenhle typ her proste nestarne. Fakt su z toho nadsene a nemuzu se od toho odtrhnout, za ty prachy to nema chybu! Porad dneska vychazi dobry hry, Grimrock, a Alien sou toho dukazem. Ted nas cekaji sr@cky AC, COD atd. ale furt si clovek vybere kvalitmi titul a to je dobre
    • omg AC a COD jsou nejlepsi pecky ty lamo ty to jen neumis hrat protoze ses lama lamacka *6* *6* *6*
      • On so many levels ;)
  • KamilZm
    Je tohle vhodná hra pro někoho, kdo RPG s dungeony nikdy nehrál? Chtěl bych něco zkusit. Koupil jsem První díl Dragon Age, ale když jsem si četl asi 200 stran velkou příručku, tak jsem si říkal, že to je šíleně komplikované. Prostě sháním něco do začátku spíše casual, co nebude mít u každé postavy 100 vlastností/schopností, nebude tam nějaké extra velké kombinování na kouzlení, souboje budou tahové. Nebo to může být i složitější, ale hra by mi mohla doporučovat podle nějaké automatiky. Chápu, že to asi něco, co zdejší pařani neocení, ale pro mě je to poprvé a třeba ten DA mě odradil :-(
    Zvažoval jsem i Risen 1/2, ale také nevím.
    Nemáte někdo prosím nějaká tip pro začátečnickou lamu, ideálně s češtinou?
    • ja si myslim, ze teda zrovna grimrock do zacatku neni idealni, hlavne ty hadanky tam, to by si clovek obcas nejradsi utrhnul hlavu... takze pak bud leze na youtube nebo je s tezkym srdcem opusti (coz oboje kazi prozitek ze hry)

      principielne to slozity neni, ale ty hadanky by mohli, predevsim zacatecnika, odradit

      ja myslim, ze divinity original sin je lepsi volba (tam staci prekousnout zacatek, nez se clovek prokeca a rozjede - jakmile se dostane s partou na uroven nepratel, tak uz se da a hlavne tahove, gimrock je realtime, resit kdokoliv/cokoliv), je tam taky hodne abilit, a proto je potreba se s figurkama specializovat, ale jinak to slozity neni
      • KamilZm
        Bohužel u Divinity je pro mě velký problém angličtina, je to hodně ukecené a takovou úroveň nemám (mám jen programovací, technickou) *13*

        Teď prosím neřešte, jestli je to můj problém nebo ne, vím, že kdybych uměl ENG, tak je to určitě lepší, ale prostě ji tak neumím (je mi přes 40+)
        • pripravuje sa cestina.
        • Tady je bohužel každá rada drahá. Nemyslím to nijak zle, jen prostě není snadné najít hru která by splňovala to co potřebuješ. Grimrock je v některých ohledech hodně jednoduchý, ale v jiných je to zase hardcore oldschool pařba.

          Napadá mě že by se ti možná na rozjezd hodila Might & Magic: Clash of Heroes. Není to tak úplně stejný žánr, souboje jsou v podstatě tahové puzzle a RPG element je silně potlačený ale to by možná mohlo začátečníkovi vyhovovat.
        • tak ono se tim da i prosekat bez kecu *5*
          https://www.facebook.com/DivinityOriginalSinCZSK?fref=ts
          Divinity: Original Sin CZ / SK: Stav překladu: 67,58 %, Stav testování: 25,11 %

          je pravda, ze v grimrocku se sice nemluvi, ale prave k tem hadankam jsou jen drobny napovedy a taky v anglictine (a to je musi clovek najit a pochopit, jinak youtube)

          tak mozna neco starsiho, ale me nejak nic nenapada... (ale treba takovej shadowrun returns a dragonfall jsou tak linearni, ze tam ta anglictina neni potreba, a jsou to takovy mensi, stravitelnejsi rpgcka)

          napadaj me jen dve starsi nevybuchly bomby (pokud zkousnes prostredi star wars, me napriklad zrovna tyhle dve hry pomohly prekonat k nim odpor) star wars knights of the old republic I a II (to jsem hral urcite v prekladu, a podle me nejlepsi hry od bioware v novym milleniu, a taky to ma docela citelny pravidla), jinak ja od ty doby asi nic cesky nehral...
    • solomon.short
      vubec se toho neboj. LOG2 je vyborny zacatek.
    • Můžeš hrát cokoliv, stačí zvolit střední / lehčí obtížnost a při tvorbě postavy si přečíst ke všem statům a schopnostem nápovědu, co je k čemu dobré a nemáš co pod*lat.
      Ono je spíš důležitý, aby tě ty hry bavily a měl jsi dost trpělivosti je dohrát :)

      WTF, p o d ě l a t je asi to nejvíc evil slovo, co jsem kdy slyšel, ještě že je zakázaný :D
  • je to normalni, ze se mi obcas respawnou nepratele? (prvne jsem si toho vsim v lokaci, kde jsou zaby - jak se musi prohodit sutr pres skakajici teleport - a kdyz se do nebo z ty lokace clovek vyda mokrou cestou, tak se tam spawnou i se vcelama, a ted znova v crystal mine a pak jeste nahore na povrchu u hubu) nebo je to bug? pripadne, jakej to ma trigger, abych nebyl zas priste v soku, az budu utikat a vlitnu do zamorenyho - puvodne vycistenyho - levelu *5*
    • Jj..je to normální..některé "venkovní" potvory se respawnují (dá se využít u želv nebo žab, pro přísun jídla)..:)
      • jo, to me napadlo, ze to bude asi neco v zavislosti na case, aby clovek neposel hlady (jinak si nedokazu predstavit, jak se to da hrat na hard a jednouzivatelnyma crystalama *5*)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit