Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To s tou hudbou v traileru, že je skvělá autor článku nemyslel vážně, že né?
  • Tikov
    Vyzkoušel jsem demo.
    Hra je graficky zastaralejší, asi jako CoD WaW. Demo obsahuje část první mise (obrana Hanoje v 46 roku) a jednu z misí pozdějších (obrana protiletadlového postavení v roce 54, proti kombinovanému útoku tanků a pěchoty). Mise jsou uvedeny zdařilými animovanými scénkami (včetně rychlého přehledu dějin koloniálního Vietnamu a souvisejících událostí) alá CoD WaW. Obtížnost easy velice mile překvapí- stačí chvíli čekat třeba jen v lehce otevřeném prostoru a nepřátelská AI vám to nedaruje (postupné zakrvácení obrazovky, v případě výbuchů rozmazání). AI má vůbec ošklivou tendenci být velmi přesná i na velkou vzdálenost a z velmi dobrého krytu.
    Herně je hra asi tak B+. Hratelnost sráží nedořešené cutscény, lehká statičnost vašich spolubojovníků (může být z velké části způsobeno odehráváním obou misí v obraně), minihry (kde bychom v CoD mačkali střídavě klávesy/myšítka jsme jen pasivní pozorovatelé, možná by bylo lepší nechat scénky předvádět spolubojovníky) a horší fyzika (technika ve hře se chová jako by měla hmotnost papírové krabice).
    Takto z pocitu z dema bych hře dal 5-6 z 10.
  • Velmi zajimave. Mozna by to stalo za zkousku. Grafika je docela zastarala, ale tady bude hrat hlavni roli atmosfera.

    PS: Achjo, politicky zainteresovani vseznalci (viz Palvor) se bohuzel najdou i na tady tom webu.
    • Ale ano, vyzkoušejme si tu hru. Demo je venku, přepnout do angličtiny jde. Takže si každý může vyzkoušet, jak se tohoto tématu zhostili.

      Z dema to vypadá, že to nebude mít moc příběh, nebo vyprávnění skrze in-game animace. Nejdřív pár statických obrazovek s úvodem do děje a pak už jen střílení a přebíhání od jednoho check-pointu ke druhému. Ačkoliv jsou tam spojenci i nepřátelé, člověk má skoro pocit, že je na bojišti sám. Připočtu zvláštně pomalý pohyb a v první misi dema podivné "fade-outy" mezi check-pointy - člověk si myslí, že ho střelili a je mrtvý a ono ejhle - on je to posun v ději.

      P.S.: Než se tu do mě zase pustíte, zahrajte si to demo. Politika nepolitika - tahle hra bohužel dobře nevypadá...
  • Dobre zvolený a zaujímavý konflikt, ale neočakávam, že hra bude niečo viac ako šedý priemer.

    Skôr sa teším na chystané mody do Red Orchestry 2, okrem iného sa chystá aj WW1, mňam *2*
    • Žeby konečně použitelná WW1? Na to už čekám léta. Doufám, že se podaří.
      • A jak by sis to předtavoval? Dva tými budou dvě hodiny čekat v zákopech...no a pak teda jedna strana houfně zaútočí. A když obsadí linii, může další hodinu čekat a pak vyrazit na druhou.....
        • I zákopová válka - postup společně s prvními tanky a postupné obsazování zákopů a bunkrů - by mohla být zajímavá. Ale WW1 zdaleka nebyla jen zákopovou válkou, která kulminovala na západní frontě. Spíš si myslím, že vývojáři nevěří, že běhat jen s opakovačkama bez samopalů a bazuk by bylo pro dnešní hráče dost atraktivní...

          Velký potenciál historických bitev mohl mít Darkest of Days, ale bohužel to technicky nedotáhli.
  • já bych byl opravdu šťastnej kdyby nějaký český studio konečně začalo pracovat s tématem Mnichovský krize v roce 38. Na rozdíl od tohohle vietnamskýho už tak dost akčního kousku by bylo asi nutný vytvořit pro hru alternativní historii ale fakt rád bych běhal v pohraničí s československou puškou a v československý uniformě a kopal wehrmacht a freikorps do zadku. Byl by to takovej zpětnej pocit zadostiučinění :D. Je to úplně nezoraný pole a na jednu stranu je škoda, že se skutečně velmi kvalitní vývojová studia v čechách radši zabývají hrami jako vietcong a mafie, ještě k tomu, když tyhle hry jsou tak skvěle zpracovaný. Chtělo by to trochu odbočit z mainstreamu
    • Rekl bych ze tenhle konflikt nikoho krome mozna par desitek tisic cechu nezajima takze by se to ani nezaplatilo...
  • Koukám, že je tady zase nějaký šílenec z KupředuPraváDnes.To jim už nestačí ten jejich web?
  • jindra.veliky
    zkusil jsem demo a je to hroznej shi* *6* *6*
    • Phillios191
      shi* to neni, akorat mi prijde ze se hejbu hrozne pomalu ikdyz bezim a obtiznost je silene tezka, par ran a je po me(ikdyz nevim kde v tom rozsypanym caji se nastavuje obtiznost)
      • Dá se nastavit angličtina (google translate pomůže s přístupněním nastavení), ale obtížnost jsem měl zašedlou. A máš pravdu, je to opravdu hodně těžký:).
      • jindra.veliky
        me se podarilo nastavit anglictinu *4*
  • Palver: už to fakt přeháníš a chováš se jako hlupák. Je to jen hra tak do ní netahej své politické názory. Já si tu hru užiju a je mi jedno za koho hraju že ty to nedokážeš je pouze tvůj problém a jen tím ukazuješ svou nevyzrálost.
    • Nechápu, co Tě žere. Dovoluju si tu civilizovanou formou psát a vysvětlovat svůj názor na hru. Od toho tu snad diskuse jsou. Tak mi velkoryse projev svoji vyzrálost tím, že mi ten názor nebudeš upírat.

      Hraj si za koho chceš. Pro mě za mě třeba za rudý khméry. Já se při hraní rád ztotožňuju se svojí postavou, a to by tady nešlo. Ale někomu třeba může stačit, když střílí panáky jen tak. Jako v Serious Samovi. Proč ne...
      • A diskuze je od toho aby se na tebe reagovalo. Jediný co jsi vysvětlil je že máš v hlavě pěkný guláš. Je smutné když své komplexi cpeš i do her. O co jiného ve hrách jde než o střílení panáků? Nesnaž se z toho dělat neco víc. Když to ale bereš takhle tak jaký je tedy rozdíl mezi tím když střílíš za vojína ve vietnamské, ruské, americké, německé atd. armádě? Odpovím za tebe neni v tom žádný rozdíl jde jen o přežití. Tobě asi komunismus leží dost v žaludku a tak pliveš na všechno co se toho nějak týká. Zamysli se nad sebou.
        • Zamyslím se nad sebou... a při srovnání na tom nejsem špatně. Komplexi nemám, ba dokonce ani komplexy *3* Nemusím tady nikoho osočovat a nadávat mu do zakomplexovaných hlupáků bez rozhledu s gulášem v hlavě. Ale chápu, že když někdo nemá argumenty, tak musí klesnout k takovým prostředkům.

          A ano. Komunismus mi leží v žaludku, stejně jako nacismus a ostatní totalitní režimy. A jestli tobě ne, tak by se nad sebou možná mohl zamyslet sám.
          • Já ti nenadávám tak se uklidni. Na tebe argumenty nejsou potřeba sám jich nejsi schopen. Taháš do her politiku a nedokážeš to brát jen jako hru. V článku je jasně napsáno že budeš hrát za obyčejného vojáka a i demo to potvrzuje tak v čem máš problém? V čem je tohle horší než když by jsi hrál za rusa, němce nebo američana?
      • Konečně si napsal taky něco rozumnýho *2* PS: Vždyť se skoro ve všech hrách zabíjí, s tím se chceš ztotožňovat?
        • Jo, když ve hře zabíjím, tak se chci cítit jako "good-guy" *1*
          • gay-guy *2*
  • Phillios191
    treba ja, me je to uplne fuk za koho hraju, a myslim ze takovych lidi je mnohem vic....proc neprozit valku ocima jinych lidi...vzdyt je to uplne jedno, kdyz je to dobre udelany a to myslim jak pribehove, graficky, zvukove tak hratelne.... nejlepsi frajeri tady furt pisou o tom jak sou hrdy na USAky ale kvalitni hru by hledali mikroskopem...budiz
  • zasadni otazkou je kolik evropanu (americanu) bude chtit hrat za vietnamce strilejici francouze...
    • zasadni otazka je, kdo by NECHTEL strilet francouze :D
      • :D:D
    • otázkou je spíš, kolik lidí bude chce hrát kvalitní hry?? podle prodejů CoD moc ne...
      . Já budu hrát klidně hrát za jednonohýho liliputa střílejícího teletabís, kdyz to bude kvalitní
      • Upřímně v takovém případě by to bylo asi minimálně bez mé účasti (..Leda že by byl čokoládový Kájínek pěkně zvrhlý...) . Ale zahrát si za žluťáska střílejícího žabožrouty Joooo - politická korektnost stranou , dějiny píší vítězové *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit