Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tady se nad příspěvky člověk děsně pobaví. *1*
    Chapu lidi, co běží na Linuxu, Unixu a dalším, těm jsou Windows ukradený.
    Stejně tak chápu lidi, co mají doma kus šrotu, u kterýho jsou rádi, že jim to ještě dejchá. Ty upgradovat určitě něchtějí. Taky mám doma noťas s Win7 a s LibreOffice funguje naprosto bez problému, Win10 by byla vražda.
    Pak jsou tu lidé, co evidentě vůbec netuší, o co jde, ale jsou nadopovaný informacemi od "expertů" z internetu nebo podobně smýšlejících, resp. posbírali informace stylem jedna paní povídala. Tahle skupina se ještě rozděluje na ty, kteří opravdu IT neholdují a sebraným informacím opravdu věří (těch je mi upřímně líto, protože v dnešním internetovém světě je těžké rozlišovat pravdivé údaje od smyšlených) a na ty, kteří tomu věří, protože se jim to hodí do krámu a vesele to i šíří dál (tuto skupinu beru jako velmi nebezpečnou, protože 1000x opakovaná lež začíná být pravdou - alespoň v jejich očích určitě). Proto očekávám, že za to co tu napíšu mne tato poslední jmenovaná skupina začne "kamenovat".

    V zásadě starší počítače či notebooky (dejme tomu do 6 let), upgrade na Windows 10 v pozdější vlně nebyl problém. Stejně jako neustále omýlané WinXP a Win7 i Win10 prošli porodními bolestmi hlavně proto, že Microsoft (MS) se prostě nikdy nenaučil (a asi nikdy nenaučí) řádně testovat. Aktuálně je to nejstabilnější systém od MS, což samozřejmě platí jen, pokud je používán s odpovídajícím hardwarem (HW). Na 10let starém PC Win10 poběží, ale může se to lehce změnit v příšerné trápení, pokud HW není systémem podporován.
    Stejně jako u všech systémů, když máte v PC bordel, systém nebude šlapat bez problému.

    Všichni co křičí Win10 fuj, až vám za rok klekne železo, tak nový PC asi už jedině s Linuxem, nebo MAC? Nic jiného už nebude... *1* *1* *1* *1* *1*
    • Jo a k tomu Steamu, Steam Survey mi příjde značně selektivní, někdy se neozve roky a někdy se ptal na povolení 3x za půl roku.
  • Upřímě téhle STEAM statistice jsem už před delší dobou přestal věřit. Steam používám pěknou řadu let, ale poslední 3 roky mám grafiky AMD(FuryX,RX480,RX560,Vega64) a HW survey jsem neviděl ani nepamatuju. Zato poslední měsíc jsem do PC dal na přechodnou dobu 1080Ti, no a co se nestalo, HW survey!! Nevěřím žádné statistice, kterou jsem si sám neudělal.
  • Vzhledem k Winwar tady mozna offtopic :D , ale v clanku mne zarazilo cosi o respondentech a vybranem vzorku uzivatelu... mel jsem za to ze steam jako soucast sveho fungovani odesila statistiky o HW a tudiz neni nutne se zabyvat "vzorkem" ale aktualnima datama z DB o uzivatelich...
    • musis s tim ale souhlasit, proto vzorek a nikoliv vsichni
  • W10 uplně bez problémů. Místo porna přítelka, místo virů v cracklých hrách mam originálky a jsem maximálně spokojený
    • Jack1947
      Ty viry jsou fáma a už to dávno neplatí, p-rno nesleduji tak nevím ale W10 je ok nějaké aktualizace horší ale jinak to jede fobře a to je to hlavní. Předtím jsem byl skeptický ale když mi odsvištěl disk už jsem Win7 instalovat nechtěl znovu *3*
  • K čemu je dobrý Windows 10?
  • Kravicka
    Propad WIN 10 je kvuli Asii a manii s PUGB - cinani si nakoupili pc s win 7 a nainstalovali steam na hrani jen PUGB...je to krasne videt v historii zvoleneho jazyka na steamu.

    Pred Cinskym prilivem mel WIN 10 64b pres 50%.

    Takze hlupaci si nenainstaluji win10 protoze ted vidi ''jen'' 25% diky cinanum :D
    • Windows 10 hlavne podporuje dx12 a vyhody v grafickych aplikaciach ako su napr.velkost textur v pamati
      • Jasne,kvuli dvoum hram si tam dam bonzacky os,kde si nemuzu vypnout aktualizace a ktery se po kazdem jejich updatu roze*ere.Ale strasne mne mrzi,ze nemam Malovani 3D...
        • Jack1947
          Nesouhlasím navíc po kritice radši od toho oficiláního sledováni upustily hned v dalších aktualizacích - zmiř se s tím že Win7 už začiná bejt nedostačující navíc je i dokázáno ž hry a neni jich prý málo jedou lépe už na Win10. Aktualizace si můžeš vypnout nebo povolit je ty které opravdu chceš. Nic se mi tam neseree sice se Windows trochu od updatu zpomalily ale to každé ostatně ( nabíhájí déle při přihlašování)
          • Jasny "w7 mi vyhovuje a kvuli par hram ho menit nebudu"
            A odpoved:
            "Smir se s tim, w7 prestava stacit"
            Trolololol
            • Muzes to podlozit nejakym argumentem?
            • Jack1947
              Ted možná časem si neškrtne... a už netrolluj nikdo není ted večer zvědavý na nějaké tvé anonymní výlevy.
            • Ty nechapes co znamena "vyhovuje mi"? Nebo s cim se ma jako smirit?
            • Jack1947
              Napsal lol a dololoval lol *4*
      • Jack1947
        DX12 není nic extra samo osobě a žádná hra ho ještě plněnepodporuje. Takže Win7 by stačilo kdyby to netlačily vše do win10 only.
    • zaty
      I když sám Windows 10 používám (edici Enterprise LTSB) a nemám s nimi problém, byl bych opatrný s těmi "hlupáky". Pokud má někdo starší PC, nemá důvod přecházet a to ani kvůli upgrade zdarma, někteří si upgradovali jen kvůli aktivaci a vrátili se zpět k W7, aby mohli později přejít.
      Podpora W7 končí v roce 2020, otázka je, zda to MS ještě neposune, a tak není důvod nějak bezhlavě přecházet na W10:
      • Kravicka
        Kdyz myslis :) ja pouzival win 10 na ted 12let starem PC a byl jsem spokojenejsi nez s win 7.
      • No ja mam treba s win10 problem na starsim PC ... updaty vypnout nejdou ...resp. i zakazana sluzba se stejne vzdy povoli a kdyz se zapne update je PC nepouzitelny a sama sluzba win update vytezuje disk na 100%. Zkousel jsem vsechno mozny ...az sem si rekl, ze to teda zkusim nechat a snad se to updatne ... no tak pocitac je uz skoro 24h ve stavu zamrznuti ..naposled jsem videl pred par hodinama probliknout udpate 99% :D A na webu microsoftu jsem se docetl, ze je to normalni a mam cekat ... parada
        • Můžeš mi prosím vysvětlit, proč na PC, které používáš, máš potřebu vypnout aktualizace? Je opravdu ta chvíle zpomalení PC takovým problémem, že si ji nemůžeš dovolit, tj. vytěžuješ počítač i během noci, o víkendech, jsi na jeho fungování tak životně závislý, že pro tebe znamená pár hodin výpadek příjmů, nebo smrt babičky, kterou udržuje při životě?
          • Ja osobne mam dve PC a na obou mam win10 ..na jednom nemam zadne problemy s aktualizacemi ...ale na druhem je mam ...pritom i na nem velice dlouho bezelo vse jak ma. Bohuzel problem nastal az v moment, kdy se tam snazi narvat Creators update. PC proste vytuhne ... ta se pak nediv, ze na PC kde ten update opravdu zivotne nepotrebuju, ale potrebuju, aby PC bezelo, tu sluzbu radsi vypnu a funguju ... jenze ani to mi neumozni ... sluzbu proste sami zapnou a PC bez upozorneni vytuhne ... proto jsem se po par tydnech marneho boje rozhodl, ze se pokusim nechat tam ten update narvat ... vcera po 28h (vetsina casu na 99%) ... vyskocila hlaska ze program prestal pracovat a update skoncil ..PC bez restartu normalne bezelo dal. Dneska jsem dal restart a opet naskocil update ... takze PC opet cely den nepouzitelne a opet cekam na 99% jestli uz se to naistaluje ...opakuji, ze jsem se ptal i primo na microsoftu a je to pry normalni a mam cekat. Me to teda normalni neprijde, ze mi nejde uz vic jak dva dny PC ...nastesti mam druhe PC, ale co lidi co ne?
            • Lol... typický Mrkvost. Co mě vždycky na Windows dostávalo, když se 5MB dat instaluje 5 minut. Ale tak lidi mají dneska TB disky, tak proč řešit nějakou optimalizaci. Všechno 10x ověřit a vytvořit tisíc logů a záloh ke všemu při každém prdu...
            • chyba je nechat ten pc uspat pri tom updatu, to uz jsem potkal taky

              musi bejt celou dobu vzhuru, jinak se to nedodela
            • Ale to je presne to, co zdejsi bfu nikdy nepochopi. Jim to funguje a vse je uzasne slunickove. To, ze vetsina lidi ma jine pozadavky a naroky a proto se Win10 rozsiruji vyrazne pomaleji, nez MS planoval, nikdy nepochopi. A to je presne duvod, proc korporatni sfera stale jede na Win7 a troufam si rict, ze na Win10 v soucasnem stavu nikdy neprejde.
          • Jde o princip, moje zarizeni ma byt stoprocentne pod mou kontrolou, ne ze si bude instalovat kdy chce co chce a zapinat sluzby, kdyz je zakazu.
            • "Tak to potom nechápu, že používáš jakékoliv Windows. ;)"

              Já zase nechápu, proč se vyjadřuješ k tématu, o kterém víš kulové. Očividně nemáš ponětí, jak velký je rozdíl v kontrole nad OS a customizace mezi Win98-2000-XP-7 a 10.
            • Ano, zarizeni nikdy nebude pod 100% kontrolou, ale ta kontrola se da vyrazne ovlivnit. Win10 ji kompletne berou z rukou uzivatele. Naprosto nechapu, jak ten system muze nekdo obhajovat. Vzdyt absolutne NIC uzivateli neprinasi. Jen z nej dela otroka toho, co si posahany Ind, ktery MS ted sefuje zase vymysli za p*covinu. U noveho HW dokonce museli umyslne omezit, aby nesel na Win7. I kdyz samozrejme jde, jen si s tim musi clovek pohrat. Ale ja zapomnel, ono to vlastne bylo zadarmo...
            • zaty
              Tak to potom nechápu, že používáš jakékoliv Windows. ;)
            • Souhlas pánové. Tuhle drzost, kdy už nejsem pán svého PC, ale jen divák 's omezenými právy', co odklikává cokoliv, co si MS v mém PC zamane, nehodlám tolerovat. Jako by nestačilo, že MS je zk*** monopol...
            • Takze tohle je argument, ktery me ma presvedcit, ze musim prejit na w10 a ze si musim nechat cpat aktualizace kdykoliv? Protoze tobe to nevadi? Trololol
            • Zaprvý pod tvou kontrolou nebude nikdy, protože ty absolutně netušíš, co všechno PC dělá na pozadí. Ani nemáš možnost všechno kontrolovat. A za druhý se aktualizuje jen to, co už v PC máš.
          • A k cemu ty aktualizace vlastne jsou? Pc pouzivam jen na spusteni Steamu, nekolik her co mam mimo Steamu a Twitche. Jeste bych pochopil aktualizace antiviru. Jinak mam aktualizace taky vyple uz nekolik let od doby co se mi zacal sam rvat win10 do kompu a neslo to zrusit, tak jsem musel natvrdo vyrvat pc z elektriky a rychle vytrhnout internet kabel.
            • Tady to je jeden vtipálek vedle druhýho *1* *1*
            • *15*
          • Kazdy normalni clovek vypne aktualizace a instaluje je ty co chce a kdy chce.Viz posledni pripady,kdy update pro meltdown udelal pc nepouzitelnymi.Sam mam na Win7 aktualizace vypnute uz tri roky,takze mi tam MS nena*ral telemetrii ani jine svoje hovadinu.
            • *1* Ještě napiš, že jako AV používáš ESET, příp. kradený NOD a joke je dokonán *1*
            • utesovat se u proprietarniho software tim, ze tam neco nemas, kdyz jsi to nepovolil, je ponekud zabavne
        • Khanemis
          Pokud se chceš z nějakého důvodu kompletně vyhnout aktualizacím Windows 10, tak doporučuji jako nejsnazší možnost nastavit si své internetové připojení jako "měřené" (tedy takové, kde platíš za přenesená data), v tu chvíli windows přestane updaty stahovat a máš od toho pokoj, dokud si to připojení zase nezměníš.
    • A proc to delaji ?
      • Protoze PUBG je dobra gamesa.
  • Ten WIn 10 mozem kaslat. Schvalne na neho daju DX12 ale tych par hier co uz su jenom DX12 only je malo a nastastie nieco co ani velmi nehram a ani to neni moj zaner.
    Jedine co ma stve je Sea of Thieves to by som si zahral ale okaslal to pes radsej este zostanem na Win 7 ako ist na ten spyware/malware/FBI repporting tool.

    A hry ktore hram tak bezia na Win 7 tak naco prechadzat. Mam este kopu starsich hier co chcem dohrat este z cias XPcok :D
    • Řeknu ti takové tajemství člověče, pokud by ti někdo skutečně chtěl napadnout pc tak se mu to povede tak či tak. Múžeš mít klidně Windows 98.
    • Jack1947
      Koilk her jen "only dx12" ? *8*

      Myslel si Win10 only a dává to smysl DX12 only nedejbože příjde až někdy později.
    • Jakoze ta telemetrie na Win 7 neprobiha? To, ze to s Win 10 ji dava MS vic najevo nic nerika o tom, jake praktiky byly na starsich systemech.
      • Ne,neprobiha,pokud nejsi bfu,co si tam cpe vse,co mu MS posle.
        • Jako je pravda, ze ty vylozene telemetry updaty tam vysly az pozdeji, ale uz od Win XP tu je CEIP, takze mi prijde pomerne naivni si myslet, ze ty Win 7 jsou v zakladu nejake nevinne. U tech 10 je docela na nic, ze ten system je na tom lehce postaveny, takze vsechno to povypinat ti bez skriptu/uprav registru nepujde. Az je to smutne, kolik serepeticek tam MS ma v zakladu povolenych a akorat to obycejnym uzivatelum s laptopem bez SSD zpomaluje vyrazne system.
    • Se divím, že ještě nemáš XP když jsi tak zpátečnický. To jsou přece ty NEJ windows. Nevidím jediný důvod neupgradovat.
  • K těm WIN10 64bit a jejich podílu bych se zase až tak nedivil, nejede na nich většina starých her i když se Microsoft dušoval, že to bude platforma i pro hráče starších her. Já osobně mám na PC systém Win 10 a Win 7 a to hlavně pro hry....
    • Harshday
      Co znamená většina, hraju staré hry a ještě jsem se nesetkal, že by mi něco nešlo. Mohl bych poprosit o nějaký příklad? Jen pro zajímavost.
      • No, asi ne všichni přece hrají stejné hry, ale u her třeba jako Hidden Stroke I+II, Robin Hood, Port Royale IIcz a mnoho dalších na desítkách prostě nejdou, nebo je sice zpustíte, ale hrát nejdou. I Já přešel na desítky ihned jak to bylo možné, ale daní za to bylo, vzdání bezva her z minulosti, proto jsem přešel i k instalaci sedmiček. Nic nepochopitelného, rád prostě hraji oblíbené hry i z minulosti. Neznám PC na kterém na desítkách běží všechny starší i nové hry, tak zůstávám u osvědčeného...
        • Harshday
          Jen jsem chtěl doporučit, pokud tě bavil Robin Hood, tak by mohl i Desperados, kdysi jsem ho kupoval za 5 euro na GOGu a funguje pod windows 10 bez problémů.
          • Port Royale II cz byla prostě hra doby, co už uplynula, bavila mne a její nástupce PRIII tak kvalitní není, ale nejsou to top hry. Warcraft 3, jsem bohužel tenkrát v krabici nekoupil a měl jsem možnost ho hrát u spolubojovníka a musím Ti dát naprosto za pravdu, s tím dabingem. Robin Hood měl také v češtině parádní dabing, ale Steam ho bohužel nabízí jen v anglině, kde i když je to original tak dobrý není, mám sice origoš instalační CD, ale v desítkách a nových grafikách nic. Desperados jsem hrál a bylo moje oblíbené, ale nějak jsem už na něj pozapomněl, do téhle série ještě patří Chicago, ale bohužel už ji také nemám a byla i v češtině a protože bylo poslední pod desítkami by možná běželo, ale ani nevím jestli ji někdo nabízí....
            • Harshday
              Tak za to chicago ti chci poděkovat, kdysi jsem si to chtěl strašně zahrát, ale nějak jsem to nesehnal. A úplně jsem během těch pár let na to pozapomněl. No nic, už mám koupeno a zítra zkusím zahrát. Na co člověk v diskuzích nenarazí. *1*
        • Harshday
          Ze všech těch her jsem hrál snad jen toho Robina Hooda, jestli se jedná o hru podobnou commandosu. Jinak Port Royale 2 jsem na jednom PC s windows 10 na požádání rozjížděl a šlo.
          • Nikde netvrdím, že tyhle hry jsou středobod světa, ale pod desítkami prostě neběhají a jistě bych jich našel víc, než co jsem si vzpoměl. Co se týká Port Royale II tak v angličtině to lze nainstalovat a hra běží, sice blbě, ale běží, z Port Royal IIcz to ovšem nejde, ani z origoš instalačního DVD a nezaregistroval jsem, že by na STEAMu to běželo. Robin Hood (ano podobný commandos) v anglině ze STEAMu lze také nainstalovat, ale hrát nejde, dokonce existuje prý návod někde na netu jak desítky s RH zprovoznit, ale je také bohužel v anglině, což pro mne jako kmeta je už za hranou... Desítky jsou sice dobré, ale to co deklamoval Microsoft ohledně starších a starých her bylo spíše lákadlem pro důvěřivé. Nejsem ajtácká špička, proto řeším starší hry takto druhým systémkem....
            • Harshday
              Máš asi pravdu, zkoušel jsem anglický Port Royale. Ale ona na tyhle počeštěné hry podpora docela upadá. Třeba takový Warcraft 3 měl úplně peckový dabing, ale momentálně už je k nesehnání, krabicovku jsem bohužel nikdy nevlastnil, takže si ho už asi nezahraji, mám ho pouze v angličtině, ale kdysi, když jsem jsem ještě anglicky neuměl, to byla super odvedená práce na překladu.
      • Tak zkus Fallout 3,New Vegas ci Skyrim.Good luck.
        • Harshday
          Všechno z toho co jsi vyjmenoval mi jde bez jediného problému. Takže bude chyba mezi klavesnicí a židlí.
      • MidnighT91
        souhlas momentálně mám ve win 10 blood, hexen, age of empires a dalších 30 her co vyšli před rokem 2005 a ještě se mi nestalo že by nějaká nefungovala.
        • Harshday
          To já hraji i hry vydané před rokem 2000, ale vše na steamu nebo Gogu, nedokáži si představit instalovat dnes něco z CD nebo DVD. Kupříkladu za posledních 20 PC co jsem stavěl, bylo jen jedno s DVD mechanikou. Poslední co jsem musel tahat z CD na notebooku ( mechaniku má) bylo Soldiers of anarchy. A také šlo bez problémů zpustit pod w10 a to byla zabugovaná hra už v době vydání.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit