Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • risa2000

    <smazáno>

  • risa2000

    Při vší úctě k vám i Petrovi, tohle byl první HC, který jsem nebyl schopen doposlouchat do konce, čistě kvůli Petrovu neustálému přerušování a plácání nesmyslů. Chápu, že jste kamarádi, a že ho máte rádi (já v podstatě taky), ale do tohohle pořadu ho nezvěte.

    Za prvních 35 minut: 

    - Po půl hodině pořád nebylo jasné, jaký ten který procesor, vlastně je. Je rychlejší, víc topí?

    - Každý recenzent, který za něco stojí, ví, jak takový procesor otestovat, minimálně, co se týká výběrů komponent, připomínky typu, "to taky závisí, na grafárně" (když, hrajeme hry), nebo "to závisí na disku" (když střihám video), byly tak naivní, až mě to bolelo poslouchat, navíc ještě, když Petr v podstatě prohlásil, že recenzenti tohle neví.

    - "Na (výrobním) procesu, až tak nezálež", naopak, na tom setsakra záleží, ze spousty důvodů, navíc o tom byl už jeden HC, kde to Jindra docela pěkně vysvětlil. To, že Intel uvádí "novou" generaci, na pořád "stejném" 14 nm procesu má jako jeden z důsledků právě to, že výkon může zvyšovat jen zvyšováním taktu a to s sebou přináší právě to zvýšené teplo.

    ...pokračování dále...

    • risa2000

      - Pokud má pájka jen 5% zlepšení, oproti pastě, a měla by mít 15% zlepšení, tak to neznamená, že procesor bude méně topit, když se obrousí, ale jen, že se bude méně zahřívat!

      - Na jakou zpětnou kompatibilitu si Intel hraje, která ho údajně brzdí? Vzhledem k čipsetu? Nebo vzhledem k instrukční sadě?

      - To, že procesor nejde koupit, a nebo, že se prodává draho je nedostatek pro kohokoliv, kdo má na útratu omezený rozpočet, protože může koupit levnější procesor (třeba Ryzen) a peníze místo za procesor utratit za grafiku (což pro hráče bude určitě výhodnější).

      - TDP u Intelu je nejen vágní (jak podotkl Jirka), ale hlavně zavádějící. Byť těch 220 W, co naměřili na Anandtechu byla údajně chyba, kterou pak opravili, pořád má mít i9-9900K odběr kolem 180 W v plné zátěži. Tohle samo o sobě už naznačuje, že architektura+proces jsou za svým optimálním bodem, a že už to Intel rve na krev. Dál jsem už neměl sílu :(

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit