Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • risa2000
    @Jirka & Co. Díky, za věcně správný club :). Jen dvě poznámky:


    ad DisplayPort vs HDMI)

    Mám pocit, že momentálně má mírně navrch DP, co se týče podporované propustnosti, jenže problém je, že implementace nemusí vždy nutně poskytovat poslední standard. Např. GTX 1080 Ti má na stránce nvidie ve specifikacích v poznámce napsáno: "DisplayPort 1.2 Certified, DisplayPort 1.3/1.4 Ready." Což trochu připomíná éru, kdy jsme měli televize "HD ready", které měly 720-řádkový panel. Co přesně to "ready" znamená u nVidie se dá trochu vysledovat z jiných charakteristik, ale často to znamená, že výrobek podporuje např. DP 1.4 signalizaci, ale nepodporuje všechny rychlosti, nebo kompresi, atd.

    ad HDR ve hrách vs v monitoru)

    Kdysi označení HDR znamenalo ve hrách něco úplně jiného, než k čemu se to používá teď. Proslavil to Half-Life 2 (doporučuji vygooglit). Tehdy se ještě o skutečném HDR nikomu nesnilo, ale místo toho se do grafických ovladačů přidaly techniky, jak velký dynamický rozsah "smrsknout" na standardní rozsah, který monitory podporovaly (např. 6/8 bitů na barvu). Typicky se to projevovalo při východu z tmavého prostředí na "denní světlo", kdy byl člověk, jakoby oslněn přeexponovanou scénou, která se po chvíli upravila, jak si oči "zvykly".

    • Jack1947
      Displayport je co se týče PC bez debat lepší volba ( teda pokud to monitor podporuje) hlavně nahradí i novější HDMI2,0.
  • tomasrippl
    Škoda že to je formou pořadu a videí, člověk si rád spíš něco čte ale téma co se vejde do pár odstavců místo toho koukat na nějaké video a přijít o pohodlí textu
    • Jack1947
      Naopak člověk si toho přečte mraky ale na herním webu HW koutek a video a ještě jsou tam třeba lidi co se dané problematice i věnují to je plus.
    • Nahodou, ja to treba delam tak, ze je posloucham pri hrani her apod. Docela mi to vyhovuje, protoze se v hw orientuji, a tak nepotrebuji plnou koncentraci. Muzes treba zkusit stahnout mp3 toho youtube videa (pokud tu ofiko download jeste neni) a poslouchat to pri ceste z prace/skoly, to je pohodli cteni textu dosti podobne. Navic clanky tu na temata, kde je nejaka ta grafika navic vhodna, semtam vychazi.
      • tomasrippl
        Určitě s tebou souhlasím, aby byli jen texty je taky nesmysl😉, je pravda že to muže být jen má individuální překážka. 
  • Lukass
    Tohle je fajn porad,  videl sem kazdej dil,  akorat to kazi svym radoby rozumovanim Polacek ktere ve vetsine temat vubec nevi o cem mluvi. 
    • RaketovyZid
      Poslední část věty je trochu přebytečná, mohl si to utnout už za '<span style="font-size: 14px;">Polacek </span>'.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit