Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • bodmrazu
    Prednasky jsou super, nebyly by prosim z prednasek i slaidy v PPT? Vdaka
  • Prednaska Viktora Bocana asi neni natocena, co? :(
    Jinak Vavra je super osoba, jde si za svym a dela to poradne. Prvni Mafie je dobrym dukazem.
  • Dobrý den,
    chci se zeptat jestli někdo nevíte na jakých VŠ se přednáší o game designu jak zmiňuje pan Vávra nebo kde bych to mohl zjistit. Děkuji
  • Zase na druhou stranu jsou mala a tim a padem i efektivni firma, kde si majitele varej kafe ve stejnym kavovaru jako vsichni zamestnanci (asi nejdulezitejsi vec hned po nadseni lidi, videl jsem i spolecnosti o 30 lidech kde byla 5 vrstva struktura ... horor). To samo o sobe dava veliky vyhody a docela dobre to ukazal CD Projekt, kterej se zaklinacem 1 taky dokazal v "par lidech" udelat vybornou hru o dost uzasny veliskoti.
  • Jaker
    Vávra má velice poutavý výklad. Ne, že ne. *3*
  • risa2000
    Technická poznámka ke střihu: Když je přednáška doprovázená projekcí slajdů (nebo nějakou jinou doplňující informací), zkuste tam nechat přednostně ty slajdy a jen příležitostně to střihnout na přednášejícího. Zvlášť v pasážích, kde Dan ukazoval pasáže z design dokumentů to bylo na palici. Střih na dokument - pár vteřin - člověk přečte pár nadpisů - střih na Dana.

    Mrkněte se na nějaká odborná videa od Microsoftu, nebo ze Stanfordu, kde pracují se střihem a slajdy úplně jinak.
    • Doufám, že nebudu za vocase já, ale co tahle si to video stopnout a v klidu si to přečíst :D
      • I to je možnost, ale když tam máš delší dobu pohled na slide, tak mužeš zrovna v těch design dokumentech sledovat přesně to o čem v té chvilce mluví
        • Tak když dokážeš zároveň číst a poslouchat prezenzaci, tak snad není problém si to v klidu přečíst a potom poslechnout co k tomu chtěl říct, možná že je to ještě snažší vnímat pro normálního člověka :)
          • Proboha proč bych měl být nucen k interakci s přehrávačem, když se to dá vyřešit už na úrovni natáčení/stříhání? Kdyby u toho přednášející nějak zajímavě a k věci gestikuloval, tak neřeknu, ale tady je to úplně k ničemu.
  • Teda Dana Vávru jsem bral do teď v klidu, ale jestli opravdu dělá todle tak je neuvěřitelná nula co se akorát umí chvástat. Na moderních střílečkách spolupracují armádní odborníci a on si šel střílet paintball. Paintbal je podobnej skutečný zbrani asi jako že když jsem si pouštěl na řece lodičky tak můžu řídit loď na přehradě. jediná věc co je z přednášky jasná je že je úplně zbytečneja v celýmtom procesu vývoje hry. Nicméně další přednášky již hodnotím kladně a celkově považuji GDS za dobrej nápad.
    • Magister_Peditum
      Nějak se ta spolupráce armádních specialistů na těch střílečkách tedy nepodepisuje. Vždyť mají často i špatně vymodelovanou zbraň nebo animace přebíjení zásobníku! O zvucích střelby ani nemluvě. A to vůbec nekomentuju taktiku a strukturu misí. Ty hry jsou dělané na efekt, nic jiného.
    • na modernich strileckach spolupracuji armadni specialisti ? Ano to jiste no :D Moderni strilecky jsou delany tak aby to vypadalo cool, aby si 15 letej fracek honil u toho monitoru ze vsech vybuchu a cool svetelnejch efektu. Skutecnej konflikt vypada naprosto jinak a nema nic spolecnyho ani s jednou veci ve hre, ty armadni specialisto.
    • Asi nepochopils smysl toho proč na ten paintball šel *3*
    • Souhlas, taky toho fousatýho remcala nemám rád. Kvůli jeho kydům jsem přestal kupovat level a ted se k mému zděšení cpe na games.tiscali. Doufám že ta jeho hra bude epic fail a pak ho konečně přestanou brát lidi vážně.
      • vlastik.plaminek
        Když jsi kvůli Danovi přestal kupovat Level tak můžeš vysmahnout i z games a bude nám všem fajn.
      • Trisska
        Aby ho lidi přestali brát vážně, tak jako tebe??! *15* Sám seš epic fail, protože nikdy nikomu nic dobrýho nepřeješ!!!!!
    • Trisska
      Říct o Danu Vávrovi, že je neuvěřitelná nula?! Komu to cpeš ty jedničko??? *8*
  • clovek kterej ujizdi na scifi 80. let je mi absolutne k smichu. A skutecne ho nemuzu brat vazne.
    • hochu na cem ty to ujizdis, to by me zajimalo. Naprost spatny argumenty uz od pocatku, bylo by lepsi kdyby ses radeji vubec nevyjadroval a zvlast nepomlouval sci-fi 80. let. Kdyz se nedokazes odpoutat ze sveho houpaciho kresla a nehledas nic vetsiho nez svuj dvorek a na nem kabel od psa, coz je ta nejvetsi realita kterou kdy uvidis, tak prestan remcat do sci-fi. Ja to rikam porad a i nyni zopakuju tuto svou vetu: "lidi s takovym myslenkovym pochodem si nezaslouzi zit". Ztraceny pripady
      • to facepalm: Tak teda chlapečku, jestli ses všiml, tak tady každý člověk jednal dost diplomaticky a v rámci slušnosti. Tys dokázal, že si absolutně neschopný jednat slušně a argumentovat jak smýšlející tvor 21. století.
        A jen taková rada do života, zjevně si ještě malej chlapeček, kterej neví co to život vůbec je. Tak si pamatuj: Ty nemáš právo rozhodovat o tom, kdo si zaslouží či nezaslouží žít. Škoda, že ti to ještě nikdo neřekl, pak si děláš ostudu. A věř, že člověk, který nesouhlasí s názory opírající se o sci-fi tematiku si nezaslouží žít. Tak příště bud slušně a nebo vůbec ju ?
        • ne ja nejsem neschopny jednat slusne :) ja jednat slusne nehodlam, protoze 98 procent lidi sou naprosty paka, vcetne tebe :) to muzeme videt ostatne naprosto vsude. Zrovna delam psychologickou dizertacni praci tykajici se toho, proc lidi pisou tak stupidni komentare na internetu. Prave jsem zahrnul tvoje s-rance.

          To vis ze mam pravo, protoze si ho sam dam, a jestli je pro tebe moc sci-fi a nerealne aby ti nekdo ustelil palici, tak je to realita, to mi ver :) Tvuj prvotni nazor opirajici se o sci-fi tematiku ti prave odebira jakoukoliv zasluhu zit :) Takze priste bud zavri p-rdel, nebo drz hubu a krok.
          • No tak jak mám odpovídat ubožáčkovi ubrečenému, jež dokáže napsat "Takze priste bud zavri p-rdel, nebo drz hubu a krok". Nezbývá než litovat, že jsem s tebou vůbec ztrácel čas a je mi velmi líto, jestli to myslíš vážně. I když doufám, že tomu tak není, nechci totiž věřit, že individum s tak posunutou realitou, by bylo schopno dostat se ve vzdělání až tak daleko. Doufám, že si jen zvedáš touhle formou ego. Jinak si nedovedu představit, že takto psychicky nemocný člověk se bude zabývat psychologií.

            PS: Tak a teď už můžeš jít těžit tvé fanatické názory do své, tak oblíbené vzdálené reality. A bacha na monster brouky, alieny, robocopy a veškerou další dmnci. Jak již bylo psáno, v rádoby konverzaci s tebou už pokračovat nebudu, neboť nejsi způsobilý. Ale život tě naučí, jen vyčkej *3*
    • a co scifi 90. let?
    • Amylee.Anderson
      Viděl si vůbec nějaký? *8* V tý době vznikly ty nejlepší kousky.
      • Bohužel viděl.. Proto ta kritika..
        to Pete: ty si borec :D Jak můžeš hodnotit zábavnost člověka podle písemného projevu ? V tom případě každou diplomku a bakalářku psali nudní lidé ? :D
        • vlastik.plaminek
          Ty jsi ale srandista. Srovnávat diplomku s výblitkem na internetu.
    • Proč? Vždyť má pravdu, 80. léta se mi líbí. Nezažil jsem je, ale co se týče filmů a hudby, tak to nebylo marný. A sci-fi 80. let znamená filmy jako: Vetřelci, SW 5,6, Návrat do budoucnosti I a II, Terminátor, Predátor, Věc, ET, Madmax, geniální Bladerunner, Brazil, Krotitelé duchů, Robocop,... prostě klasiky žánru.
      • Co se týče hudby naprosto souhlasím. Ovšem žánr sci-fi a to už v 80. letech či teď je dobrý akorát tak na degradaci mozku. Nechápu, jak někdo může sledovat výsměch v podobě mutantů, zombie nebo splácaninu člověka s robotem. Ba co hůř, ještě to obdivovat.
        • Big_Pete
          hahaha...beres se moc vazne intousi...musis bejt strasne nudnej clovek...nekdy se zkus proste jen podivat na nakou komedii
        • Robotron3
          Ty seš dobrej showman. Dáš si nick scifi a pak píšeš takový věci? V 80tých letech vznikly kultovní scifi filmy, z kterých čerpají a inspirují se scifi filmy dodnes. Není na tom nic špatného, naopak právě že v té době se ještě nepoužívala v takové míře počítačová animace jako dnes, mají ty filmy své kouzlo a dokáží vzbudit obdiv, co dokázali natočit bez dnešní moderní technologie.
          • nick scifi si asi nepochopil ironicky viď ? Ale zpět k tématu, když to chceš rozebrat. Já se třeba domnívám, že filmy ostatně jako život, by měly mít podstatu v příběhu. A to tak, aby donutily člověka přemýšlet. A nemusí si k tomu dopomáhat absolutně zcestnou ideou doprovázející nereálnýma potvorama. Ale tak každý má ty své preference poskládaný jinak. Ale opět opakuji, že nechápu ty, kdo se najdou ve sci-fi.. V dětství možná.. Ale pokud člověk dojde do věku dospělosti, měl by snad zvážit čemu věnuje pozornost a jestli se to neodráží v jeho osobnosti. Viz. Dan Vávra>hater>ajťák(rozuměj: stvořitel světa)>scifi lover>image Big Bosse(toho satanisty). A navíc se mi jeho styl: Všechno je cajk, do téhle chvíle to dělali všichni špatně, ale teď jsem tu já a budou se dít věci. Je to přece strašně jednoduchý, ale tak jo, já jsem převelice zvědav, jak jeho počínání dopadne. Ale jestli nebude lepší, než jím proklínaný Skyrim, budu první, který ho bude hatovat, i když se to zcela příčí mému životnímu stylu.
            • Robotron3
              Filmy jsou pro pobavení, pro humor, pro strach, pro atmosféru, pro relax, pro rodinu, pro historii, pro myšlenky, pro emoce, i pro to tvoje hluboký poselství. Ještě jsem ale neslyšel o člověku, který by se díval jen na filmy, které ho donutí přemýšlet a ostatními pohrdal. Když to takhle píšeš, tak to vypadá, jako bys přemýšlet ani sám od sebe neuměl a teprve filmy ti umožní se nad něčím zamyslet. My, kteří život žijeme a přemýšlíme o něm se nemusíme dívat jen na filmy ze života, ale rádi se podíváme na Vetřelce a bojíme se a obdivujeme, co někdo dokázal vytvořit, aniž by to mělo vyšší smysl. I když ono přemýšlet se dá uplně o všem. Věřim, že i Vetřelec by se dal rozebrat z filozofickýho hlediska, kdyby to někomu za to stálo.
        • SultanOfSwing
          Vidíš, já zas nemám rád sáhodlouhý niterný drama o problémech norskejch homosexuálních květinářů v Oslu, sto lidí sto chutí. Když se ti nelíbí sci-fi, tak je jasný, že tě tvorba 80. neosloví, já to mám rád.
  • No, nevim. Plnou hubu uyasnejch kecu a kritiky dokaze mit kazdej. Otazkou je, jak to v danem case realizovat, kdyz uz se clovek nepouci z vyvoje Mafie 2 *1*
    • calwin
      pokiaľ si sa priamo na tom projekte nepodieľal v tom prípade sa nemáš k čomu vyjadrovať a tým pádom nemáš argumenty... alebo máš a sú nepodložené a sú len na subjektívnom základe ktoré ty pokladáš za objektívne... v tomto prípade je pre mňa irelevantné ťa brať vážne... tak som si trochu zatroloval v preklade si iba obyčajný nič... taký malý že štekanie na nete tvojmu malému egu nepomôže...
    • leon87
      Tak znova. Dan na Mafii 2 nedělal.
      • Vávra si akorát v Mafii 2 prosadil záchod, pak odešel, svého cíle dosáhl. :)
      • samozřejmě že na ní dělal, ale nestihl jí dokončit a opustil 2K. UTFG.
        • Pokud vim, tak odešel, protože se mu nelíbilo, jak do toho 2K začalo kecat.
          • USER47
            Tohle jsou všechno spekulace vzniklý na fórech. Skutečnost je taková, že nikdo z nás nemá tušení, zda odešel sám a proč, on o tom mluvit nemůže a zcela jistě nebude.
            • ucho
              labrador: "s délkou vývojem minimálně ke konci neměli žádný problém" je trochu oxymóron ne? :) je mi fuk, jak to bylo a proč někdo odešel. jedno je jasný. prodali společnost = došly prachy = neplánovaně dlouhý vývoj...
            • Ucho:
              Mě zase logicky vyznívá to, že ve třech DLC co vyšla krátce po hlavní hře - tudíž s délkou vývojem minimálně ke konci neměli žádný problém, protože ze začátku s žádným DLC nepočítali. A v průběhu vývoje co Vávra propagoval se hodně toho objevilo právě v oněch DLC.
              Tak ty "fámy" se s největší pravděpodobností zakládají na pravdě.
            • ucho
              Rob: no a z toho, co říkáš, to vypadá na to, že nestíhal (jinými slovy nešlo v rozumném čase splnit vše), a proto se to muselo osekat, aby se to stihlo dřív a neprošustrovali na tom i spodky. je logické, že takový člověk v tom nepokračuje. buď odejde, protože se mu nelíbí, co se s tím děje, nebo je odejit, protože to nejde udělat tak, jak on chce... já samozřejmě spekuluji rovněž a může to být všelijak, pouze reaguji na to, co jsi napsal a co mi z toho plyne jako logický závěr...
            • spekulace.... ona je Mafia 2 evidentně hodně osekaná a chybí tam věci, o kterých během vývoje i sám Vávra mluvil. Najednou Vávra odešel a 2K vydalo hru, kde chybí kusy příběhu, mise, různé funkce atd....
  • Technická otázka: Jak se na mobilu dá článek "rozkliknout"? (Android+chrome)

    A druhá: Přestože se přihlásím, tak sem píšu jako anonym. Jak se přihlásit, abych nebyl anonym?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit