Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Farnham_The_Drunk
    Jás si koupil Limited Edition a mám všechny 3 kampaně na jedné kartě
    *16*muhehehehe*16*
  • Divný, že má tahle devítková hra jen nějakých 6 bodů od users na MC. Nebo spíš zajímavý, protože tenhle fenomén vidím často u těchto japonských her.
    • jako další příklad japonské hry, který má o dost nižší hodnocení než od recenzentů, je Xcom 2.
      • Tady někdo nepochopil jednoduchou logiku a ještě krade nicky. Nikde sem nepsal, že se to týká jen japonských her. Slušný fail... *15*
    • Spíš je divný, že někdo bere MC vážně.
      • Ok. Ty bereš vážně co/koho?
        • Nezávislý recenzenty. MC je k ničemu, protože je plná extrémů(hateři,fanboyové,retardi a trollové) a málokdy tam narazíš na solidní recenzi.
          • Je plná extrémů jako většina statistik, což neznamená, že její průměr nefunguje alespoň orientačně. Většina user score na MC totiž +/- odpovídá score od recenzentů, to je docela jasně viditelný fakt. Jinak koho konkrétně myslíš těma nezávislýma recenzentama? Rád bych si takovou kvalitní a objektivní recenzi přečetl.
            • úplně ne racionální člověk může brát v potaz uživatelské hodnocení. Jelikož tam jsou závody fanboyů v klikaní desítek, trollů v trolovaní(stovky nul pro Uncharted během prvních pár dní), tak to nikdy nezprůměruješ v normální statistiku. Jako sry ale nejlepší si udělat názor sám.
  • Awakening jsem dohrál 2x. Škoda že 3DS už nemám a na PC nic takové není... *9* *13*
  • Hahah koukam, že Flash zas řádí, jako černá ruka. No je to místní elitní čtyřicátník.
    • To vis je to tady samej possera a uplakanek, chybi jim kousek textu a malem pisou na urad vlady a vztekle kopou do obrubniku. Holt to mladi, hledani svojeho mista ve spolecnosti, premerovani pindiku, o kazdem prdu pisou na fora aby bylo jasne ze maji taky nazor..atd tad..Ono je to prejde az zestarnou budou resit veci podstatne a ptakoviny je prestanou zajimat:)

      O remastrech zadna pripominka? Abys zapadl do skupiny co zminuju vyse?..fajn..mozna starnes:)
      • Jo a už chápeš rozdíl mezi remaster a remake?
  • U tohodle je smula že Sluničkaři z treehouse uplně zmasakrovali překlad do AJ. mnoho konverzaci je třeba nahrazeno hloupými memy, nebo třeba uplně vypustěno pro vtip "hahaha ninjové jsou tíšší chápeš"
    Imho tohle je prostě dukaz že současná moderní levice je prostě Hydra, zabývá se i takovýmihle pitominama kvuli tomu že nekteřé konverzace jim prostě nesedly do ideologie.
    • A neni to u Pokémonů stejně jedno?

      PS sluníčko je fajn, ty máš radši když je zataženo a prší? *1*
  • tak nevím jakou tohle nabízí strategickou/taktickou hloubku oproti klasickým pc tahovkám, ale co jsem zbežne koukal lets play, tak asi ani moc ne. Vždyť je tam jen par rozpixelovaných postav
    • Bobe nebudu ti nadávat ani tě schazovat, že nemáš rád anime styl, ale z lets playů si nemusel pochytit spoustu věcí, kterými se letsplayer nezabýval, nebo je sám nevěděl. Například u taktických bitev na tom čtvercovém poli, pokud stojíš diagonálně tak můžeš útočit pouze na dálku, ale nepřitel nemůže vrátit úder a systém párování, který se dá využít i tak, když jednotky, které mají alespoň základní úroveň přátelství nejsou spárované a jsou jenom poblíž tak mají taky bonus atd. might and magic 7 je oproti tomu co se týče taktiky jako když porovnáváš dámu(m&m) a šachy(fire emblem)
    • treba heroes VII ze?..lol
      • ano treba, hral jsem betu a byla super. jasne že par 2d retrogeeku neprekouslo paradni grafiku...
        • hele, ja vim ze jen trolis blbec...ehm. bobecku, ale zkus si nekdy zahrat Disgaeu, je i na PC, tam teprve poznas jake netusene moznosti muze mit tahovka, pak ti nejake heroes VII prijdou jako spatny vtip:)
          • Na druhou stranu, HoMaM série nikdy nebyla nějak extra komplexní.
          • podival jsem se na disgaeu a prijde mi to jako špatny vtip. ta hra muže mít skvelou hratelnost, ale nikdy na to neprijdu protože pres tu grafiku a anime styl se neprenesu
  • Vogon
    Jen varování, anglická lokalizace(Typuji, že evropská a americká anglická lokalizace je stejná) byla tvořena skupinou mentálně postižených leguánů. Sice udělali dobře když odstranili podivnou a naprosto komickou mechaniku "skinship" a podobné podivnosti, ale naprosto zničili velké množství postav.

    Například jedna z postav, která v japonské verzi zmíní, že má ráda okurky, je v anglické verzi zredukována na okurkové meme a vše ostatní je odstraněno. http://amagicrobot.tumblr.com/post/139520237623/in-case-you-didnt-believe-me-earlier

    Ale určitě to byla velká fuška, tak velká fuška, že se na překládání občas úplně vykašlali a místo toho dali do konverzace tři tečky. https://www.youtube.com/watch?v=1wjaX0orUSM

    EDIT: Našel jsem blogera, který srovnává, lokalizovaný text s přeloženým textem u některých postav, a popisuje jak tyto změny mění jejich charakter. https://kantopia.wordpress.com/2016/03/01/fire-emblem-fates-localization-izanas-character-izumos-portrayal-major-change/
    • Klasika, osobně mě uráží odstranění jakýhokoliv obsahu nebo dokonce zjednodušení postav a příběhu jak je zvykem a pak ještě zato platit takový nadstandartní peníze.
    • To je porad srackovani kvuli lokalizacim a cenzure v japonskejch hrach. Asi vsichni zapomeli ze byli doby kdy se do ameriky a evropy dostalo tak 20% japonsky herni produkce, do evropy jeste min.
      misto toho aby lidi byli radi ze tady hra vubec je, tak jsou akorat nevdecny a porad neco vycitaj.
      pritom skoro vzdycky jde o minoritni veci ktery jsou v konecnym dusledku uplne jedno, malokdy jde o neco zasadniho. U problemu typu ze nejaky anime holcine misto pulky kozy kouka jen ctvrtka a proto je vse spatne a zakladaji se o tom cele stranky a blogy a vznikaji vlakna na forech o delce dalnice do vietnamu bych vzdycky takovymu cloveku nafackoval, hru mu sebral a nemoh by hrat nic.
      • Vogon
        A? Podle tebe mají lidé zaplatit za podřadný produkt a ještě být za to rádi? Uvědomuješ si, že pokud by si lidi nedělali ze špatných lokalizaí srandu, tak by to pořád bylo na úrovni oněch tbou zmíěných dob? A mé výtky se netýkaly změn kvůli jiné kultuře, které k lokalizaci patří(Kdybys můj příspěvek pořádně přečetl, zjistil bys dokonce, že s touto změnou v FE:F souhlasím) týkaly se změn v postavách. To že odstraní konverzaci důležitou pro pochopení vztahu dvou postav je jedna věc, to že ji neodstraní pořádně, a pak navíc děj dělá že se stala, je věc druhá,
        • Ale oni to zadne podradne produkty nejsou, to je to. Plno lidi hralo japonsky hry ktery vysli jen v japonstine a nerozumeli ani slovo, ale byli radi ze si to muzou zahrat.
          A ne neuvedomuju, protoze to je blbost. kdyz se nejaky japonci rozhodujou jestli neco dat do ameriky tak vedi ze je to bude stat penize, takze to zaplati, a ono ejhle, nejakej kkt rozpouta kampan ze tam je cenzura, nebo ze v jednom rozhovoru z tisicu dalsich je chyba, plno pitomcu se toho chytne..zacnou vykrikovat...,,NO BUY,, a je to. Priste se na to japonci vykaslou, proc cpat penize do neceho co se pak neprodava kvuli minorotnim chybam.
          rekni mi kolik rozhovoru je v tomhle FE takhle spatne..jeden?..dva?..delas jak kdyby jich bylo tisic..
          • flashi, já za to zaplatil 3000 kč to mě myslím pasuje do role člověka, který má právo kafrat já jsem platící zákazník, kapiš? Nejsem třináctiletej kluk kterému to koupili rodiče. Já mám bejt vděčnej za to, že abych měl jedinou hru z tý série, po které jsem toužil mít jako fyzickou kopii vypláznout 3 tácy místo toho abych si jí mohl koupit samostatně? Děláš si srandu?! Nintendo je firma a hry jsou produkt ať je sebelepší přece nemůžeš jen slepě přijímat a solit a jestli to tak děláš tak je mi tě upřímě líto
            • solil jsem ale nikoliv slepě a ono je lepší dát 3 než 5 na ebay, když si zaspal oficiální prodeje v čr...
            • jasne ze globalizuju, ja problem s timhle FE chapu, ale celkeove mi proste prijde ze toho remcani od zapadnich hracu na japonske hry je prilis. Na jednu stranu sepisuji petice at tu neco vydaji a na strane druhe jim neni nic dobre.

              https://secure.avaaz.org/en/petition/Katsuhiro_Harada_DirectorProducer_at_Bandai_Namco_Remaster_the_Xenosaga_Trilogy_for_Global_Release/?kcQekkb

              A koukej tam pridat hlas, Vogone..jasny?:D

              PS: v Xenoblade X zmenili i oblaceni pro LIn, nebyla tak odhalena..strasnej prusvih..malymu decku nebyla videt prdell a kozy..
            • Vogon
              Flashi, zase si pleteš pojmy s dojmy. Nevím, jestli ze sebe děláš hlupáka, protože si myslíš, že to podpoří tvůj argument, nebo jim doopravdy jsi. V Xenoblade X byl odstraněn boob slider při vytváření postavy a myslím, že nezletilé postavy se staly zletilými, tady byly změněny charaktery postav. A lidem to vadilo(I mimo blbečky kteří brečí kvůli """""cenzuře""""", použil jsem málo uvozovek) a Nintendo samotné si toho všimlo, pokud si dobře pamatuji tak hodně lidí z té skupiny, která dělala tuto lokalizaci, bylo vyhozeno.
            • A mimochodem, jedinej kdo tady slepe solil 3000 jses ty, ne ja:)
            • Zajimavy ze plno lidi to hraje a je jim to jedno. To je to samy jako u Xenoblade X, tech kecu kvuli cenzure. A to radsi ani nemluvim o japonskejch hrach na steamu, Agarest 2, chybi tam nejaka podelena scena v laznich a tu hru to tak poskodilo ze se dostala do cervenejch cisel v recenzich, protoze to je strasnej prusvih. Pritom to na tu hru zadnej zasadni dopad nema. jakmile ma vyjit nejaka japonska hra, uz dopredu se objevuji prispevky ze pokud tam bude cenzura tak si to nekoupi. Tihle lidi zapricini to ze opet japonci na evropu zanevrou, pak si muzete smutne koukat na japonsky recenze dalsiho FE kterej tady uz nevyjde. A mozna pak vam dojde ze bylo lepsi drzet hubu a krok a netvorit afery kolem malickosti. On je tenhle novy FE spatna hra? nebavi vas? Je spatne udelana? Stravite u toho 100+ hodin ale drzkovat budete porad..strasna doba tohle.
          • Presne kvuli tomuhle drzkovani nevysla v evrope nikdy xenosaga 3, vysel jen druhy dil, po tech kecech radsi usoudily ze se ta hra pro evropu nehodi a nazdar.
            • Vogon
              Jenže PAL Xenosaga byla zničena lokalizací, ve hře chyběla přes polovina cutscén, dává naprostý smysl, že taková hra nebyla úspěšná.
              A vážně si přečti, na co reaguješ, tu nejde jenom o jeden dialog, byly přepsány celé postavy, jedná ženská postava byla předělána z "válečnice, která čelí předsudkům, kvůli své síle" na otravnou typickou "macho girl". A je tam toho víc, třeba si stáhni nějaký fanouškovský překlad a uvidíš sám.

              Když jsou hry dobře lokalizované, tak mají o krok blíýe k úspěchu, stačí se podívat třeba na sérii Persona, ta je neskutečně Japonská, ale i přesto je úspěšná i na západě.

              Fakt mě dostává, když někdo obhajuje odbytou práci týmu který byl najatý gigantem jako je Nintendo. Navíc, když ty hry a vývojáře má rád, takto podřadná práce naprosto kazí jejich dílo.

              A jsem si jistý, že kritika lokalizace byla jediný důvod, proč to nikdy nevydali v Evropě, špatné prodeje s tím určitě neměly nic společného I když vlastně měly, protože hra se pravděpodobně špatně prodávala, kvůli oné špatné lokalizaci.
    • Máš tam takovou spoustu npc že nemáš šanci je všechny použít nebo zkombinovat od té doby vyšla spousta patchů a u nás to vyšlo až v květnu, ale protože mě to samotného zajímalo, tak jsem vytáhnul cartridge, udělal jednu větší bitku kde jsem spároval Seiza s Berukou a ta třítečková konverzace tam fakt je *1* jinak skinship bych tam nechal, stejně jako japonský dabing, jehož absenci nechápu
  • No neke já se dočkal recenze v kterou už jsem skoro nedoufal *8* další "routes" mě teprve čekají, rovnou jsem hrál revelations, který už mám nějaký ten pátek dohraný. Ve hře mám momentálně 64 hodin, což je skoro přesně 2x tolik než mám v awakening a to je jedna ze tří příběhových linií, co bych chtěl zkritizovat je fakt, že pokud si koupíte limitovanou edici, tak dostanete všechny 3 hry na jedné cartridge, já to tak udělal, ale chápu, že jsou lidi naštvaný, že musí jednu hru kupovat 3x když to jde dát na jednu cartridge. Taky dokážu pochopit, že ne každý má zájem o plakát, steelbook a artbook a že by si rád jenom zahrál, kdybyste někdo chtěl limitovanou edici sehnat, tak jí vykoupili spekulanti a dá se sehnat na ebay za naprosto nechutný prachy. Děkuji Milošovi za skvělou recenzi
  • Krescz
    pokemon
    • To vůbec není pravda pokémon se liší v legendárním pokémonovi tady máš 3 různé příběhové linie a v případě birtright/conquest úplně jiná npc, které můžeš v armádě mít. Ano je to podobný obchodní model ale dostaneš jiné hry, ne jednoho nového vojáka, jinak ano tento přístup se mi moc nelíbí viz výše

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit