Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • martin.hromadko.14

    Díky za tuhle hru. Ti dva týpci byli sympaťáci. Ale - při hraní zápasu bylo moc keců okolo NFL (byť velmi zajímavých) a nebylo komentováno proč se dělá to či ono na hřišti. Větší problém bohužel je, že ke konci když se hovořilo o obtížnostech, jsouvýpadky zvuku. Dá se to opravit?

    Jo a ještě jsem tam zaregistroval zmínky o chybách hry. Nikde jsem se nedozvěděl, v čem spočívají.

    • Kilik

      Ahoj Martine, máš pravdu...času bylo málo a informací, že bych mohl kecat hodiny a hodiny :-D Pokud tě to stále zajímá (obtížnosti a chyby), můžu ti to vypsat sem.

      • martin.hromadko.14

        Ahoj Kiliku,

        jestli bys byl tak moc hodnej, rád bych znal odpověď na tyto otázky.

        1) Nikdy jsem Madden nehrál. Díky kamarádovi jsem viděl několik zápasů v TV a ta hra mě zaujala. Je tam mód pro úplné newbie? To znamená, že by ti vysvětlil jednotlivé taktiky a případně ukázal funkce jednotlivých hráčů v daném rozestavení. Napoví ti hra při nějaké nižší obtížnosti co v dané situaci zahrát? Vzorem fantastického přístupu k nováčkům je FIFA a NHL. Je to tam nějak podobně?

        2) Mohl bys ve zkratce popsat jednotlivé obtížnosti?

        3) Dá se hrát offline? Pro začátečníka to bude určitě nutné, aby nebyl za úplného debila. Pravidla jsem sice četl, ale ve hře je to něco jiného.

        4) V manuálu jsem se dočetl, že to podporuje jenom XBOX 360 Wireless. Já mám jenom drátovej pro PC, tak doufám, že nebudu muset kupovat bezdrát. :-)

        5) A ty chyby by mě zajímaly. Ovšem koukal jsem, že vyšel veký update, takže je to možná pasé.

        Klidně bych uvítal od vás dvou i ještě jeden dodatečný gamesplay (bez toho zákulisí NFL)  nebo vlastní video na youtube, které by se věnovalo důkladnému představení hry pro začátečníky. Prostě tutoriálky fr dummies.

        Předem ti moc děkuju za ochotu.

        • Kilik

          5) ano, dneska vyšel velký update, takže plno toho může být opraveno. Moc se o tom rozepisovat nebudu, protože se jedná o úplný debility - z ničeho nic mi hra oznámila, že jsem inkasoval body (safety), přestože jsem měl rozehrávat, to samé se stalo borci na youtube, ten ale dostal dokonce touchdown :-D občas některý hráč svítí jak kdyby měl svatozář, rozhodčí se trhaně otáčejí a podobný chujoviny, který se sem tam stanou ale nijak tě dlouhodobě neobtěžujou..prostě, stane se, čumíš jak puk, ale pokrčíš rameny a  jedeš dál, občas nějaká špatná animace, kolize...jak jsem řikal ve videu, tohle trápí hlavně lidi, co hráli 18tku, protože ta hra vypadá dost podobně ale tohle se tam třeba nestávalo, takže je to sere...mě ne..já 18 nehrál :-D

          O vlastním natáčení Maddena jsem uvažoval, protože to v ČR dělá možná jen jeden kluk a možná už dávno skončil u starších her. Ale nemám hardware a nevím, jestli se mi chce pořizovat (jak střeva, ikdyž to bych ještě na medium/low zvládl, tak lepší mic než co mám za 80,- :-D )

          Do redakce rád znovu zavítám, pravděpodobně ale spíš s jinou hrou, protože asi nebude touha po dalším videu z prostředí AF. Co si budem nalhávat, těch herních fandů je prostě málo, jedno video jsme natočili a většině asi jedno stačí a posuneme se zase dál ;-)

        • Kilik

          Zkusim to shrnout v nějaký srozumitelný formě

          1) hra obsahuje Tréninkový kemp (myslím, že se to tak jmenuje), kde jsou vysvětleny všechny aspekty hry...nejdřív tě vše nechá vyzkoušet a pak v dané disciplíně následuje krátká challange. Všude jsou popisky, co máš mačkat za tlačítka atd. Po projití kempu - což ti klidně může zabrat pár hodin, budeš připraven odehrát důstojné utkání na nejlehčí obtížnost. Na formace, jednotlivé hry, obranu si musíš časem zvyknout a holt do toho pomalu proniknout, určitě si brzo najdeš svých 5-10-15 oblíbených akcí, které pochopíš do detailu a budeš je pořád točit...a na ně nabalovat další a další. jak se čtou jednotlivý obrany hra taky trošku vysvětluje, ale to je disciplína na 2400 hodin videí na youtube. Během zápasu před každou hrou vybíráš z playbooku, co chceš zahrát. Je tu ale volba SUGGEST PLAY (Jakub ji využíval celý zápas na videu) kde ti hra předhodí akce, které by se do aktuální situaci na hřišti mohli hodit (zahraj formaci 4-3 cover 3, protože soupeř na první down zkouší dlouhé passy - a podobně...), takže se s prohrabáváním playbooku nemusíš trápit a jen si vybereš z nabídky, co na první pohled je ti sympatické. Do profi hry to ale moc použitelné není.

          2)  hra na nejnižší obtížnost je dost benevolentní, ikdyž pro úplného nováčka v sérii asi i tak poměrně challange. jsou tu ale ještě tzv. Sliders (určitě je to i ve Fifa atp.), kde můžu ručně sobě či CPU upravit jednotlivé aspekty hry - defaultní hodnoty jsou všude 50 v rozmezí 0-100 - a například si mohu navolit schopnost chycení míče 100, což znamená, že bude asi uplně jedno, jaký stats má můj hráč, protože tohle dává všem šílený boost..zároveň CPU toto nastavení mohu ubrat..takže takhle se dá obtížnost manuálně doladit a v zásadě se toto používá například na manuální realistické nastavení průběhu zápasu, protože defaultní nastavení neodpovídá uplně realitě. Elegantni řešení. Po fórech na netu se váli kopec stránek, kde lidi ukazují jejich nastavení a popisují výhody / nevýhody. Druhá obtížnost je PRO a stále hráč dostává výhodu oproti CPU, jeho hráči mají lehký boost a máš více času na všechna rozhodnutí - na koho hodit míč, kdy hodit atp. ALL-PRO je podle mě férová obtížnost na obě strany, nikdo nemá výhodu. Nemáš nijak moc času na čtení obrany a časová okna na rozhodování mohou být už výzva. Na této obtížnosti jsem se zasekl já, utkání vyhrávám, ale bývá to velmi vyrovnaná hra. ALL-MADDEN - nezkoušel jsem a zatím na to radši moc myslet nechci :-D

          3) ano..já hraji převážně offline. Hraju Franchise s CPU, tzn. ovládám jeden tým, hraju sezóny, vyměňuji hráče, draftuju, podepisuju atd. Během rozehrané sezony můžeš měnit veškeré nastavení včetně obtížnosti.

          4) tak to jsem naštěstí nečetl a koupil jsem si drátový Logitech F310 :-D Vše je OK

          • martin.hromadko.14

            Fantastický, moc ti děkuju velice jsi mi usnadnil rozhodování. A s tím ovladačem jsem si odfoukl. Ještě jeden dotaz. Vyplatí se koupit Hall of Fame Edition? Je tam mimo jiné jako bonus nějaký "training pack". Je to pro začátečníka důležité?

            • Kilik

              asi si u toho balíčku můžeš přečíst, co obsahuje navíc, ale podle mě se to týká jen bonusů do módu MADDEN ULTIMATE TEAM - což je mod, kde si přes kartičky skládáš svůj vlastní tým, hraješ challange, vyděláváš coiny, za coiny nakupuješ další kartičky a power-upy a pak hraješ proti lidem a jejich vlastním teamům. Pro mě mod, kterej jsem zapl na 25 minut a už se k němu nikdy nevrátím.

              To je mnohem lepší F2P appka na android/iOS (pfff Madden mobile, nebo tak něco), což je "to samý".

              Stejně tak už znovu nezapnu "kampaň" / příběhový mod...ale ty si ho určitě dej, pro nováčky asi super.

              Myslím, že bohatě - a pro nováčka jednoznačně - stačí základní hra.

              • martin.hromadko.14

                Reakce na příspěvek:

                Sorry, že reaguju až teď, ale v práci máme "games.cz" blokované. 😈

                Ještě jednou moc díky a přeju vám oběma a týmu ať se daří a dají na frak Černým panterům.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit