Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No já teda nevím.. Sám mám PS3 a jedu origo.. Ale podle toho, co jsem viděl na youtube se jedná o naprosto obyčejnou - nudnou hru. Zeptám se autorů.. Vy by jste za něco takového zaplatit? Vždyť tohle se nevyplatí ani stáhnout.. :D Já bych se cítil trapně jen něco takového hrát.. Tahle hra nemá konkurenci, protože je hluboko pod ní. Jste naprosto, ale naprosto mimo realitu. Pokud bych Vám mohl něco doporučit.. Raději udělejte nějaké pořádné RPG na způsob Diabla 2 (Pěkně v kreslené 2D grafice) s automatickým generováním náhodných map, udělejte to online a máte vyhráno.. Nechte si platit 50 kč měsíčně a nejlépe to propojte s Facebookem.. Tudy cesta pro tým jako máte vy vede. Váš pokus o 3D je asi tak stejně trapnej, jako je období, kdy bylo in 3D ještě dříve, než k tomu byla příslušná hardware technologie.. :D Zejména pak u strategií typu Empire Earth.. *3*
  • Ja jsem si Numena koupil a byl jsem spokojeny.
  • ucho
    pro Lukáše: jedna podstatná věc ohledně těch čísel ve článku. mluví se tam o zjištěných pirátských verzích. ale teď je otázka, jestli jsou započítání i lidé, kteří jen spustili a smazali nebo kteří se dostali ve hře dál...
    za pořádný test bych totiž považoval dát takové zjištění někam dál do děje, tedy aby dotyčný tu hru hrál alespoň dvě hodiny. ano, pirátů je velké množství lidí. hodně hry prostě stahuje. ale hodně těchto lidí jsou notoričtí stahovači, co stahují vše, zkoušejí vše (ale většinou hrají strašně málo těch věcí). pokud by byly v těch číslech započítaní i lidé zjištění pouze ze spuštění cracklé verze, jsou takové statistiky bohužel k ničemu, ačkoli myšlenka na udělání takových statistik je zajímavá.
    Numen jsem ještě nehrál, až se k němu dostanu, budu vědět víc, jak je na tom, co jsem četl názory v zahraničí, není na tom ta hra vyloženě špatně. určitě mu ale neprospělo to prostředí a doba vydání, už je to holt vcelku ohraná tématika a pokud ve hře není vyloženě nějaký unikátní herní prvek, který by něčím zaujal, převálcují hru ostatní hry a přitom by to nemusel být vyloženě propadák, ani špatná hra... já věřím, že pro dobré nápady je v herním průmyslu ještě stále dost místa a že lze udělat zajímavý titul a pořádně se s ním prosadit...
    • Jen takovej dotaz, ona je nějaká cracklá verze? Pokud vím, tak v pirátské verzi se hráč v jednom místě proměnil na pavouka a již to nešlo vrátit zpět. Jako protipirátská ochrana to byl docela dobrej fór, ale netuším zda to někdo cracknul. Pokud ne, tak to piráti ani nedohrajou, respektive zahrajou si jen část hry.
      • no český origo jde hrát bez problému i po nekolika instalacích na ruzných počítačích . Cracknutá byla anglická STEAM verze(v1.2) a o verzi s pavoukem jsem už párkrát slyšel názor že byla uměle vynesená cinemaxem aby vyvolala dojem že má super ochranu i když origo nemá žádnou který bych si všiml ale může to být jakkoli ;-)
        BTW: zdá se mi to nebo se tu mažou příspěvky ve velkym?
      • ucho
        ano, je. vždy se na všechno nakonec udělá fungující crack a nenechá na sebe dlouho čekat, bohužel. místo otravujících ochran pak je patrně nejlepším přístupem být pro tu hru aktivní, tedy přídavky, různé doplňky, vše přes net, kdy je možné ověřit legalitu. jinak klasické ochrany nikdy nic nevyřešily.
        • Kdepak, takova Starforce je nebo alespoň byla dle mého ta nejlepší ochrana, piráti a zlověji věděli proč bojkotovat. :) Jinak si pak neumím vysvětlit proč u některých her tak dlouho trvalo než ji někdo cracknul aby byla skutečně funční. Nicméně stejně hlavní problém je na straně vývojářů a vydavatele. Pirátství je v podstatě spíše důsledek. Je potřeba hledat cestu a tu musí začít vývojáři a vydavatelé. Kontrola online je ůčiná ale na druhou stranu mnohem otravnější než mít originální medium v mechanice.
          • ucho
            nevím no, s tou ochranou jsem měl problémy i já, takže ji za dobrou nepovažuji (navíc šla rovněž obejít ihned a časem vyšel taky crack na všechno, i když pravda, u této ochrany výjimečně trpěli více piráti než běžní uživatelé a výroba cracku byla náročná). negativa ale zase byly u vydávání patchů. osobně bych uvítal takovou ochranu, kterou by třeba po půl roce patchem odstranili...
            pirátství není důsledek, pirátství je a bude, stejně jako budou lidé, kteří za hru nezaplatí nic a stejně jako budou notoričtí stahovači (ale to vše bývají studenti, kteří ještě nemají větší příjem a raději peníze utratí v hospodě a na jiné zábavy než za něco, co mohou mít zdarma...).
            jestli se musí začít u vývojáře těžko říct. četl jsi zde ty negativní příspěvky na danou hru? :) většina byla od lidí, kteří tu hru vůbec nehráli nebo jen pár minut... neříkám, že té hře podle videí nic nechybí, holt to chtělo něco, čím by ta hra vynikla, konkurence je dnes velká a hry jsou levné...
  • Sry, odskrtnete si me v tech sedmnacti litrech piratu... stahl, nainstaloval, po peti minutach smazal... Proto nekupuju hry naslepo. Dat za tohle petikilo tak se akorat nastvu. Muzete s tim byt v mediich kazdy druhy den, muzete to hazet na koho chcete, ale fakt je jen jeden... Dobra hra vydela, spatna ne... Uz si ani nepamatuju co na ni nebylo dobry, vim jen, ze proste nebylo... Mozna, po nejake dobe hrani by se vynorilo neco, co v te hre videli autori pri tech peti letech vyvoje, ale nevim, nevim...
  • Já jsem nikdy nepochopil, proč by si numena vůbec někdo chtěl jenom stahovat, natož kupovat. Hra je to podle všech recenzí strašná, zabugovaná a nudná. Kdyby tvůrci místo toho aby fňukali nad tím jak se to rozpirátilo snažili vydat radši dobrou hru...Ja nechápu, je to tak těžké? Když už dokázali udělat numena, proč si k tomu prostě nesedli, neopravili bugy, nevysmysleli s pomocí vlastních hlav dobrý příběh se zvraty, vážně, tohle je mimo moje chápání.
  • Mna by velmi zaujimalo, ako autori prisli k tym 17 000 piratskych kopii. Aku metodu vlastne pouzili.. zlobinovu? Lebo neviem si predstavit ten ich algoritmus odhadu - pride mi to ako sprosta hra s cislami, len aby sa nasiel iny vinnik nez ten skutocny.
  • Započítává se do těch jejich supr trupr statistik i prodané kusy ve Score časopisu, kde jen tak mimochodem Numen vyšel jako plná hra v čísle 200 ?
  • ucho > Tak asi těžko si někdo půjde úmyslně koupit hru o které ví, že ho nebude bavit. Bohužel mé zkušenosti jsou takové, že danný člověk kolikrát prostě neví co ho bude bavit, lépe řečeno jde kolikrát pro uplně jinou hru, než si vlastně myslel že jde.

    Jak říkám za sebe už nemůžu soudit, jelikož už se asi nevejdu do nějakého statusu průměrného hráče a hry jsou u mě někde jinde, než u pouhého koníčka. Sám za sebe už umím i většinou odhadnout co se mi bude nebo nebude líbit, i když to potom stejně koupím jenom abych byl v obraze. Ale mluvím s hodně lidma kteří v takovéhle pozici nejsou a přesto si chtějí zahrát. Zajímavé je, že nejověřenějším pravidlem na hry se mi nakonec docela stalo pravidlo, že čím větší hajp a masáž ze stran tvůrců a médií, tím víc se bude lišit konečný herní zážitek od toho který byl slibován. Pravda, vyloženě špatných her dnes už tolik není. Druhou pravdou je, že těch vyloženě dobrých ještě také ne a bohužel i na průměrný titul se kolikrát nešetři superlativy. A to bohužel i často ve zdrojích, které by měly být seriózního charakteru a do nichž počítám právě herní magazíny a weby přímo na hry zaměřené, podle kterých se klasický člověk rozhoduje a bude rozhodovat.

    A abych potěšil tvoji zvědavost a rychle zapátrám v paměti - Co mě spíše zklamalo za poslední rok když pominu Numena, kterého jsem tady už rozebíral včera : Mafia2, CoD:BO, NFS:HP2010, AvP2010, Magicka, Shank, And Yet It Moves, GreedCorp a WinterVoices.

    Co naopak potěšilo byly tituly jako: Killing Floor (ten jsem kupoval až po x měsících vydání, takže hodnotím za minulý rok a ne za 2009), LaraCroft:Guardian Of Light, Chime, Shatter, ZombieDriver, Amnesia, Blur, Metro 2033.
    • ucho
      nemám sílu reagovat, považuji to za zbytečné :)
      řeknu snad jediné: Magicku považuji za skvělou hru. CoD:BO, ač na to hodně lidé na internetu nadávají, považuji rovněž za slušný zdroj zábavy, Mafia 2 je podle mě skvělá hra (ano, trochu to zkazili rozsekáním na DLC, hru jako celek ale považuji rovněž za slušný produkt, který by žádného hráče neměl nebavit...). ostatní hry nemohu soudil, ale Shank až bude čas určitě plánuji zahrát...
      trochu mě jinak překvapuje, že uvádíš Chime. sice nápad zajímavý, hudba velmi poslouchatelná, ale je to tak krátké a hratelnost je velmi malá, vlastně je to jen hříčka, u které jsem nestrávil ani dvě hodiny...

      možná by mě zajímala jedna věc. u těch her, co tě zklamaly, chápu to dobře, že sis je koupil? a nedohrál jsi je? nenapadlo je tě je třeba prodat na aukru? finance by se ti prakticky vrátily... +-
      • Ohledně prodeje mám x věcí protí - STEAM. Jinak jsem spíš už sběratel, takže x toho co mám na STEAMu, mám i v krabici. A bohužel kupuju jako klasiku do sbírky ne kvůli tomu abych prodal. Na druhou stranu ještě v dnešní době těžko prodávat, při nutnostech hru registrovat někam s nějakm účtem a různýma DRM ochranama vázanýmy k dalším x věcem. Dále, psal jsem to ve smyslu které hry mě zaujali a které ne.

        Magicka - má skvělý potenciál. Ale horší ovládání a opravdu smrtonosný systém checkpointů. Což z ní dělá občas frustrující záležitost. Velká hodnocení a hajp, průměrná hra, velká zabugovanost prvních týdnech a i tak je ještě co opravovat. Jeden neotelý nápad v podobě kouzlení to nezachrání.

        COD:BO - Vůbec ohledně posledních CODů škoda mluvit. Možná pro MP, ale tam bych řekl i tak že je spousta lepších starších titulů.

        Mafia 2 - Sry, ale tohle byl opravdu docela fail. Po nacpaných financích a velké mediální masáži kteoru nás krmili skoro 5 let příjde opět průměrná hra, která se ještě snaží dotlačit něco do nadprůměru skrz placené DLCéčka. Takže pokud to chtěl člověk ze začátku komplet, neznamenalo to vyplázmnout cca 40-50€ za hru, ale celková suma se dostávala přes 100€. A na takovou cenu Mafie2 zábavností rozhodně neměla. Záměrně přidávám DLCéčka rovnou i ke hře, jelikož sama hra toho v základu moc nenabízí.

        Chime - Parádní. Ano je krátký, pokud člověk sjede všechny levely na jeden zátah, ale dá se s ním hrát donekonečna a achievmenty nejsou taky uplně sranda. Obzvláště pak pokud se předháníte s kamarády ve skore tabulkách. Bezvadná přijemná odreagovačka v ceně pod 200,- a kolikrát v rámci akcí uplně za hubičku. Když srovnám na první pohled nesrovnatelné, Chime mi zábavností vydržel 3-5krát dýl, než předchozí zmiňované hry.
    • Ty jsi dobrej bejk :-) haníš Numen ale líbí se ti věci jako velice špatně hodnocený ZombieDriver? :-)
      • ty sa tiez nemas co chvalit:P pri tych krasnych tituloch co tam mas sa ti tam vala failout 3. shame on you!
      • To jenom podporuje to co tvrdím o dnešních informačních kanálech. A jak jsem i řekl, Numen hodnotím z hlediska prodejnosti a asi i nějaké představy Cinemaxu že udělali jednu z nejlepších her roku a neprodali ji kvůli pirátům. Začal jsem s tím, co Cinemax dle mého udělal špatně, spíše v oblasti marketingu a reagoval na jejich nářky na všechny strany, které už mě nebaví. Čiliž z jakéhosi spíše obecnějšího názoru. ZombieDrivera čistě ze svého subjektivního dojmu. Shodou okolností dopadl s hodnoceníma docela podobně jako Numen. Mně zrovna sednul až jsem byl překvapen jak se mi hrál a jaký jsem na něj měl názor před koupí z toho co jsem o něm zjistil. Proto mě za minulý rok přijemně překvapil, jelikož jsem od něj ze začátku moc nečekal. A fakt je i ten, že tvůrci ZombieDriver nevydávají každé 3 měsíce žalostný spis o tom jací jsou piráti, steam a hráči svině a hra...teď myslím že snad i od počátku, i když přiznávám, že tady se budu případně mýlit, stála kolem 10€ - 250,- .
  • Jak to tak vidím,tak se nedočkáme lokalizaci u nové adventury Legend of Daemonica,kterou Cinemax připravuje (pokračování české Daemonicy).
  • Co jsem cetl prispevky u recenzi, vetsina lidi vydrzela u hry jen nekolik minut...
    Pocet piratskych kopii je zavadejici (tj. pocet lidi, kteri zkusi spustit piratskou kopii?).

    Daleko zajimavejsi by byla statistika poctu hracu, kteri hru DOHRALI s piratskou kopii. To ale bohuzel zpetne udelat nepujde.

    V kazdem pripade by me zajimaly vysledky statistik prodeje Numenu za 79,--.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit