Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak na tohle se těším, jako už dlouho na žádnou hru. Šmanko(ko)te :D *5*
  • 10. kvetna mam narozky, takze idealni nacasovani - pokud teda nebude nejaky odklad. Datadisk vypada luxusne.
  • Nechapu jak muže někoho takova hra bavit to už bych si raci zahral minecraft :DD
    • Chim
      Nechápu, jak někdo dokáže v jedné větě nasekat hned deset chyb.
    • Kdyz neco nechapu, tak se k tomu nevyjadruji.
  • Když pominu níže popsané problémy. Mohly by my někdo napsat, co všechno se tam dá dělat? Hrál jsem to někdy po tom co to vyšlo. Přidali tam něco zajímavého? Co ten multiplayer? Je oficiální, nebo je to modifikace? Díky
    • Díky.
    • MP je neoficiani a je nutny ji spoustet zvlast, nejlepe s oddelenym profilem.

      Jinak, co se tyce mouznosti delani, to se opravdu nezmenilo. Je to proste o budovani spediterske spolecnosti. Mas tu nejake ofiko cile na worldoftrucks.com, pripadne na Steamu, ale jinak to je hra spis o kochani se. Ona je taky otazka, co jineho by se v takovemto typu hry melo delat. Jedna z veci, ktera by se mi libila, abych potkaval na silnici moje ridice, coz by myslim nemuselo byt ani nijak tehcnicky narocne a pak bych byl taky rad, kdyby se promenovali rocni obdobi, jenze to uz by asi bylo dost technicky narocne.

      Co se tyce cukani, tam doporucuju stahnout nastaveni obrazu na max 200%, jinak to prave trpi na cukani a FPS propady. A samozrejme, mit ETS2 na nejakem rychlejsim disku s dostatkem RAM. Ja spoustim ETS2 s parametrem "-mm_pool_size 1500" (RAM 8GB), coz nastavuje velikost vyhrazene pameti a zadne vyrazne cukani nezaznamenavam.

      Presto, hra mne bavi a jsem za ni rad. Vypada hezky, slape hezky a obcas mam chut si projet ty velke stroje ;). Na nejake intenzivnejsi hrani to opravdu neni, ale i podle ceny bych rekl, ze se nesnazi byt nejaky AAA titul, respektive chce byt specifickym titulem pro lidi, co maji vztah k truckum a tem se snazi nabidnout vysokou miru detailu vozu a jejich uplatneni.

      P.S. Problemy s dopravou jsem vyresil pridani neofiko modifikace, ktera chovani dopravy upravuje na vice realnou. http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=34&t=177690
    • Co se týká níže popsaného tak ano, konkrétně v Německu je silniční síť tragická. 2-proudová silnice, kde je pravý pruh použit rovnou jako odbočovací... (Vychází to hlavně z toho, že před ETS2 byl German Truck Simulator, kde to bylo stejně, takže Německo se jen převzalo a má už pár let). Ale například v Going East packu (Slovensko, Maďarsko, Polsko) už se tohle téměř nevyskytuje, navíc polský venkov má něco do sebe. Co se týká AI, od prvního buildu se hodně změnila, auta vás na okreskách předjíždí (což jim občas nevyjde, takže jste svědkem nehody téměř v přímém přenosu), Když zastavíte, občas vás objedou atp. Ale odbočování doleva ve městě, kde auto čeká do poslední chvíle v jízdním pruhu a nenajede do křižovatky znamená, že pokud nebudete prasit, tak na křižovatkách v ranních špičkách strávíte i několik desítek minut, než odbočíte. Další velký problém je, že sice potkáváte spoustu AI trucků ale náklad z A do B vozíte jen vy. Ani jednou se mi nestalo, že bych do nějakého dvora viděl zajíždět nebo vyjíždět nějaký jiný truck. Co všechno se tam dá dělat? No to záleží na tom jestli tě trucky baví nebo ne. Koho jo, tak už samotný nacouvání pro náklad, dovezení do cíle a nacouvání s návěsem je zábava (například parkování do dvora, kde se projíždí úzkou uličkou - většinou to bývá firma Traveri - kdo hraje, zná, je i docela o nervy). Co se týká nových prvků: lepší simulace (když budeš brzdit jako blb, dojde ti vzduch a je potřeba čekat, než se nafouká + při drobném poškození trucku dojde přes noc k ujití části vzduchu, takže po probuzení je potřeba nějakou dobu čekat, než se nafouká), High power cargo pack - nové návěsy jako klimatizační jednotka, loď, záchranářský vrtulník, bagr, Going East - viz výše a něco by se ještě našlo. Mutiplayer je zatím jen neofiko modifikace s tím, že když potkáš normální řidiče, je to bomba samostatný svět. Ale když narazíš na bandu blbů, která trollí, dokáže to nasra*. Uff, trochu jsem se rozepsal, ještě něco? *3*
      • Pethulla
        Pěkně napsáno. On ten rozdíl v době vydání a teď možná na první pohled není až tak patrný, ale po chvilkovém odzkoušení máš pocit, jako bys hrál odlišnou hru. A na to, že je to víc jak dva roky staré, tak tvůrci na tom pořád pilně pracují. Ten úspěch, který s tím přišel tvůrcům přeju.
        Já se spíš divím, že nikdo nezmínil (alespoň podle mě) další z těch nešvarů a to úplně šílenou ekonomiku - Praha Ostrava a dostanu za to 200.000? Sakra, jaktože nejsou všichni kamioňáci?
        Ale ETS2 má jedno fakt velké eso v rukávu: MÓDY. Takže chceš těžší ekonomiku? Není problém. Vadí ti malý počet vozidel? Nezajímavé počasí či osvětlení? Pořád stejné typy nákladů? Vzhled trucků či nákladů? Všechno se dá vylepšit.
        Samostatnou kapitolou jsou pak mapy. Třeba takový Promod se mimo jiné snaží vylepšit právě tu silniční síť v Německu (momentálně mají severní část hotovou), MHA je zase zaměřen na parkování. Nebo taková Hungary map, která zase zpracovává (překvapení) Maďarsko a je to zase úplně jiný zážitek.
        • Pravda, mody to je úplně jiná kapitola, na ty jsem zapomněl. Třeba můj milovaný sound mod http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=34&t=165855 a samozřejmě halda dalších z té hry dělá úplně jinou kapitolu. Bohužel, jak už to tak bývá, ne všechny mody jsou funkční/stabilní/užitečný... Celkově ale souhlas, rozdíl mezi první verzí a aktuální nebo ještě lépe po releasu Scandinavia packu verzí, je natolik významný, že se v podstatě jedná o dvě samostatné hry
  • A opravi konecne tu nekonecnou cukaturu bez ohledu na vykon HW? Kazdych par vterin jizdy = zasek. Taky by me zajimalo, kde se stavi dalnicni sjezdy a najezdy tak, ze se jeden pruh z dalnice pouzije na ten sjezd ...

    O AI dmenci ani nemluve, nakladak vjede do krizovatky, prepne se semafor, AI vyrazi a zastavi 10cm od nakladaku, kterej nemuze ani dopredu ani dozadu, protoze v opacnym pripade "zpusobi nehodu" a zaplati flastr. Pripadne AI zasadne vjizdi do krizovatky pred rozjetej nakladak, protoze ten prece vpohode dobrzdi ... Na druhou stranu, nejlepsi je jezdit po dalnici prostredkem, pak AI nepredjizdi.
    • Já to hraju pravidelně už od vydání a žádnou cukaturu jsem nikdy neměl. Pokud nemáš nějakej vyloženě starej HW, kterej nestíhá, tak bych řekl, že máš nainstalovanou hromadu modu, který se vzájemně bijí a způsobují problémy (na diskuzních fórech k ETS2 nejčastější příčina technických problémů).
    • Silnice jsou v této hře naprosto nerealistické, což hru zcela zabijí. Je to dobrá odreagovačka, ale dálnice jsou fakt úplně stupidní. *1*
      • C.r.a.b
        To mas pravdu, ty dalnicni sjezdy takto proste temer nikde nevypadaji. Nevim, co vedlo vyvojare to takto zpracovat, ale ber to tak, ze aspon mas duvod obcas na dalnici manevrovat.

        Ale ze bych kvuli tomu hru nemel rad, to zase ne.
        • Tahle hra je po dojmech a pocitech. Dost tezko muzes mit pocit z rizeni nakladaku, kdyz prijedes na krizovatku se zcela nesmyslnym profilem.

          Dtto samo "fyzika" chovani nakladu, ktera proste neexistuje, velmi casto nefunguje ani nejtrivialnejsi zaklad. Nekdy zboris 1/2 dalnice, a nakladu ani nakladaku se nestane nic, nekdy drcnes do nejaky znacky, cehoz by si ve skutecnosti nakladak ani nevsim, ale mas hned penalizaci za poskozeni nakladu.

          BTW: Pro tu pr.el by nebylo od veci, kdyby nekdo naimportoval data z OSM ... ;D.
          • ano muzu, protoze kdyz prijedu na krizovatku tak vedle na notebooku nemam vyjety obrazky realnejch krizovatek a ani ve snu me nenapadne to porovnavat.
            • Mno pokud ses od narozeni chovanec Bohnickyho ustavu tak ano. Kazdej normalni clovek totiz kupodivu vi, jak bezne krizovatka ci dalnicni sjezd vypada. Obzvlast, kdyz mu znacka tvrdi, ze je v Praze.

              Mimochodem, ja papiry na nakladak mam.
      • ummmm..... urcite ne.
        • Pravda je, že Německo je tragédie (viz můj post výše), jiné země ujdou. Ale že jsou mimoúrovňové křižovatky cca z 90-ti % mimo realitu, nebo alespoň mimo evropskou realitu (v USA lze možná nějaké podobné křížení najít) musí uznat každý, ať už má řidičák nebo ne *3*
          • Česko je taky hrozný, pokud jde o dálnice.
        • Určitě ano, burane.
          • komu rikas burane ty masovej knedlicku? To snad neni pravda. Kde se tyhle lidi rodej je zahada.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit