Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vzdělávací hry? Panejo kde jsou ty časy kdy jsem na přírodopisu hledal stránku 38 a přikresloval spermiím kníry.
  • MickeyMutant
    Neví někdo, o čem budou další díly tohohle projektu, pokud budou? Tipuju rok 1948, politické procesy 50. let, okupace 1968, možná něco z normalizace a pád komunizmu 1989.
    • Majkl
      zajímavý by bylo od 89 - současnost,ale to by asi bylo trochu ožehavý *1*
  • hlavne tomu dejte rusky titulky ;)
    • Sr_Lobo
      V tu chvíli to bude, ale označeno jako lživá propaganda placená americkými tajnými vládními organizacemi *5*
  • flash789
    ja nevim co to je za dobu ze takovahle..hmm..jak to nazvat..hipsterina?..asi jo..ma clanek dlouhej jak tyden před výplatou, a nektere hry, opravdove hry nemaji bud nic nebo ani ne polovinu.

    jestli to je tim ze tohle je vzdělávací hra,a je tudíž o ni psat podrobne..protože to je preci to co hry potrebujou, co nejvic se priblizit nekam kam vůbec nepatri, tak potes panbu. to by taky casem mohla prijit doba kdy někdo udela hru o matematice na unreal enginu 4 a bude tim zasvinena cela herni sféra od shora az dolu. Hlavne ze pak kritik her bude moct rict, ano tohle je spravne..oni hraji ale zaroven se vzdelavaji, a tak jsme to chteli..tak je to v poradku.
    • Já nevím, co to je za dobu, že takováhle..hmm..jak to nazvat..hipsteřina?..asi jo..má článek dlouhý jako týden před výplatou a některé knihy, opravdové knihy, nemají buď nic a nebo ani ne polovinu.

      Jestli to je tím, že tohle je vzdělávací kniha a je tudíž o nutné o ní psat podrobně..protože to je přeci to, co knihy potřebují, co nejvíce se přiblížit někam, kam vůbec nepatří, tak potěš pánbůh. To by taky časem mohla přijít doba, kdy nekdo napíše knihu o matematice na papír a ne papyrus a bude tím zasviněná každá knihovna odshora až dolů. Hlavně že pak knižní kritik bude moci říct, ano, tohle je správně..oni čtou, ale zároveň se vzdělávají, a tak jsme to chtěli..tak je to v pořádku.

      ----------------------------------------
      Tak co, jak moc ti existence učebnic a naučných knih omezila přístup k románům a povídkovým sbírkám? Je jich čím dál tím méně a není z čeho vybírat? :D

      Některé tvé názory (které se navíc snažíš prezentovat ne jako názory, ale fakta, což je hlavní důvod, proč s nimi mají ostatní problém) jsou opravdu úsměvné.
      A mimochodem - naučné programy/hry tady jsou minimálně od začátku 90.let, tak nechápu, co tě tak šokuje. Je to prostě samostatný žánr, který se z 90% využívá jen ve školách a tak tomu bude i dál.
      • flash789
        něco je třeba prezentovat jako fakta, protze jinak si toho nikdo nevsimne, obvzlast na internetu.
        Pokud vim technicka/naucna literatura ma nebo mela svoje prodejny, nevsiml jsem si ze by v regalu s Harry Potterem byla vedle nej matematika nebo tak něco, knihy svůj rad mají, kdezte ve hrach je peknej bordel. A jinak mas pravdu, ale to neznamena ze si není třeba davat pozor co je nam predkladano jako hra a co uz zavani uplne necim jinym.
    • Poslední 2 týdny jsou tu samé články z E3 a ukázky AAA her, ale jeden článek o hodně zajímavé "hipsteřině" způsobí konec světa. Neboj, co nevidět tady určitě bude další trailer na Black Ops 28, to si užiješ.
      • flash789
        jsem rad ze vis co me bavi, dede vsevede *7*
        • Podle tvé reakce něco, co nemá nic společného s realitou a u čeho můžeš úplně vypnout mozek. Tedy, Call of Duty.
          • flash789
            Ted hraju Elite:Dangerous..jestli slysis ten rachot, tak se ti zrovna rozpadla vez tezí o me *3*
    • Blue.Shark
      Pokud je tohle způsob, kterým lze zamezit klasickým hodinám dějepisu, kde učitel i nejkrvavější konflikty dokáže podat jako absolutní nudu, nevím, kde vidíš problém. Škola hrou. Kdyby tohle bylo možné v dobách, kdy jsem já chodil na základní školu, možná bych si pamatoval víc, než "1212 - Zlatá bula sicilská".
    • Chim
      Skoro se mi až nechce věřit, že někdo dokáže být takto omezený. Snad jednou dospěješ a pochopíš.
      • flash789
        hehe..uz vas vidim jak stojite v krame s hrama kde jsou v regalech same vzdělávací hry a zoufale se snažíte vybrat takovou která aspoň trochu pripomina hry které jsou ted :)
        vymyslel jsem krasnou demagogii, ale jak rikavala moje babicka, zlo je třeba podchytit uz v zarodku, i Ada byval jenom calounik :)
        • Chim
          Jsi úplně mimo. To, jestli se tahle hra bude prodávat a jak dobře nebo špatně, o to tady vůbec nejde.

          Poznámka: Nebyl Áda spíš malíř?
          • flash789
            To se tak rikalo, jakoby ze byl nikdo a jak to dopadlo :) Jinak co vim tak nedostudoval a chtěl byt umelec, ale myslim ze to je celkem jedno.
        • kubi-wan
          Ehm... tohle ale nejsou hry "do regálů", ani nemaj za účel konkurovat "hrám, které jsou teď". A jestli je vidíš jako "zlo", tak už je to smutný.
          • flash789
            Jo..ja videl zlo i když bethesda udelala první DLC armor na kone a zpoplatnila ho, toho casu na bonuswebu jsem psal cosi podobného jako ted a banda lidi nevidicich dusledky mi oponovala jako vy tady, a jak to dopadlo vime dneska všichni:) I když uznavam ze u tohohle je daleko mensi sance, ale prevence je prevence !
            • Vítaj aj ty, ogare.
            • flash789
              ja to nesrovnaval, jen sem uvadel priklad, ze i uplna blbost se svého casu muze zdat nemozna.
              Ale libi se mi jak pomalu prichazeji lide, co se nimi vždy dostanu do krizku, jen ten Del tu chybi, jinak samo vitej Tome:)

              tebe to s tema DLC tenkrat nenapadlo vid?..jaka to smula..ale tak snad priste:)
            • Ty bláho, měli by tě svatořečit jako proroka. Pokud nevidíš rozdíl mezi edukativní hrou a DLC, tak mám silné pochybnosti o tvých senzorických schopnostech.
    • Luckiller
      Ve světě plném hipsterů, není hipsterem nikdo *5*
    • Zrzzek
      Právě proto, že je to "hipsteřina", si tahle hra zaslouží tak dlouhý článek. Kolik jsi hrál vzdělávacích her? Asi moc ne.. Já taky ne, a proto jsem rád, že si o ní můžu přečíst...
      Jak víš, že hry do vzdělávání nepatří? Proč to nezkusit jako doplněk? Proč by tím hned měla být "zasviněna" celá herní sféra? Myslíš, že "normální" hry potom zaniknou? Copak ti jdou logické hádánky proti srsti? Mnoho úspěšných titulů staví na matematice, či fyzice. Prostě nechápu tvůj hejt...
      • Ó, toť právě ten nejzásadnější požadavek, aby herní scéna zůstala čistá a panensky neposkvrněná, aby si nezadala s nějakými polohrami a nehrami, protože to by mohlo pošpinit a ohrozit i vyvolenou kastu pravých hráčů, kteří jsou obdařeni Absolutním věděním a jejichž úpadek by byl úpadkem celého světa.
        Praví hráči jako flash nad námi naštěstí dobrotivě bdí. Moc dobře ví, co je skutečná hra a co už ne, co by hry dělat měly a co ne, co je zábavné a lákavé a co není, co ještě hráči smějí chtít a na co už nesmí ani pomyslet (fuj vzdělávání, fuj umění, fuj experiment - buržoazní přežitky!). Praví hráči to vědí, protože mají achievment za rozum. Vědí to, protože dovedou konstruovat bryskní argumenty, jako že pokud by dopravní prostředky nebyly rozškatulkované, vyráběly by se už jen letadla. Vědí to taky proto, že vesměs neovládají ani základní pravopis, což se musí vyrovnávat zázračnými intelektuálními schopnostmi v jiné oblasti.
        (teda sorry, ale co tu flash píše za hlody, to mi hlava nebere - hádám, že se musel zrovna vrátit z chlastačky :o))
        • flash789
          jasne, jen delas to same akorát z druhé strany barikady. Ale pravopis mas krasnej.
          Nedej boze aby si někdo v diskuzi dovolil rict svůj názor, to se pak dejou takovy věci jako ted tady:) tady si preci nikdo nemůže myslet něco jiného nez většina, nelze vybocit z rady. A když si to někdo dovoli dorazi hned kkt jako gregor a nakope ho zpet do rady. Ale spis vůbec nechapes co myslim, ale dle par plusu nekteri lide snad ano.

          A priste poradne cti co pisu, prekrucovani věci o kterých tvrdim ze by to MOHLO tak byt, zcela jiste nejsou argument, nýbrž pouze teoreticky priklad:)

          PS: priste bude lepsi napsat kratce a strucne ..Ze zadny edukativni indie sragory nechci, to není tak slozite a každý to pochopi *3*
          • Klidně si mysli, že jsi výjimečný myslitel utlačovaný stádem konformních kktů, ale faktem je, že prostě plácáš kraviny - a úspěšně v tom pokračuješ. Kdybych dělal to samé, jen z druhé strany barikády, tak bych tu blouznil o tom, že by se měly vyvíjet jen inovativní, výchovné a intelektuálně náročné hry, kdežto všechno ostatní je eskapistický balast, který hrozí zaneřádit herní scénu, takže by vůbec neměl vznikat nebo by měl být alespoň bezpečně separován v nějakém ghettu. Ale ne, jediný, kdo tu nabízí podobné myšlenkové konstrukce, jsi ty *3*

            Ten tvůj teoretický příklad je slippery slope jak kráva, stejně jako ty myšlenkové pochody okolo něj. Ale máš pravdu, že to vlastně není argument, maximálně analogie nebo ilustrace. Tím hůř - nenabízíš ani argumenty.

            Jinak hrozně se mi líbí, jak někdo, kdo chce vytvářet umělé hranice, násilně usměrňovat, separovat a vylučovat, o chvíli později pláče, že ho ostatní nerespektují, neposlouchají a utlačují a kdesi cosi. Život má zjevně smysl pro ironii *2*
          • kubi-wan
            Tobě by ani ty edukativní indie srágory nepomohly...
            • kubi-wan
              Ty první.
            • flash789
              dej uz pokoj, clovece *3*
        • kubi-wan
          Achievment za rozum! *15* +1
      • flash789
        jo to stavi, ale zadna z nich nemá podtitul vzdělávací..a o tohle presne jde. Pokud uz se chteji nejake hry odlisovat a skatulkovat necim veledulezitym jako vzdelavani, tak at se pro ne vytvori tvlastni kategorie, weby, prodejci atd. Stejne jako auto, letadlo, vlak ci lod.slouzi k preprave lidi nebo zboží, tedy vzasade delaji to same, kazda ma svoji vlastní oblast, protože to je tak spravne a je to potřeba. Protože kdyby ty oblasti nemeli zvlast drive nebo později nejaka z nich vytlaci ty ostatní, protože by se třeba zjistilo ze staci proste vyrábět jen letadla. Na kazdem z nich pracuji jini lide a mají uplne jiné uvazovani a to co delaji cili uplne jinam,a myslim ze na vzdělávacích hrach taky z nejake casti pracuje uplne jina sorta lidi nez třeba na CoD. Proste vzdělávací hry sem nepatri, tot muj názor. Vůbec by se celkove mel zavest nejaky rad v tech hrach, stejne jako u tech dopravnich prostredku, zacina z toho byt valna hromada kde se za skutečnou hru povazuje uz kde co.
        Vzdelavaci hry uz takovy maly boom měli, asi před cca 15ti lety, prodavali se v obchodakach a tak porůznu ve stojanech které pusobily jak skolni, taky se prodavali v prodejnach s normalnima hrama, a tam o ne nikdo ani okem nezavadil. Proc by to taky delal když se zrovna osm hodin ucil ve skole, nebo rysoval nejakou kravinu v praci a sel si koupit hru, prave proto aby si odpocinul a nemusel se zase vzdělávat, nebo vytvaret nutne hodnoty.
        • když nevezmu v potaz , že jsi naprostý omezenec a trollíček, tak i tak s tebou nemůžu souhlasit , protože jsi prostě flash789 :)
        • kubi-wan
          Ta hra je vytvářená předevšim jako učební pomůcka do škol. Tvoje komentáře jsou, s odpuštěnim, docela omezený. Proč myslíš, že by web o hrách měl psát jenom o hrách jako CoD, ale o vzdělávacích už ne? Hry jsou médium, ve kterym se některý lidi snažej najít praktičtější uplatnění než "sejmi je všechny". Je to podle tebe špatně? Měly by filmy doteď bejt černobílejma groteskama?
          Podle tebe jsou vzdělávací hry "hipsteřiny" (mimochodem, už jsi někdy viděl hipsteřiny podpořený ministerstvem školství?). Podle mě jsou užitečnym nástrojem. Vždyť se podívej na dnešní základky - maj tam "interaktivní tabule" (nebo co to je, neviděl jsem), pomalu používaj tablety a tak. Jak moc se s touhle cestou vzdělávání neztotožňuju, tak vidim ve vzdělávacích hrách skvělej způsob, jak propojit ty dva světy - herní a "školní".
          Tohle Československo 38-89 je na můj vkus sice pořád málo "hra", ale třeba takový Valiant Hearts byly v tomhle ohledu skvělý (i když možná zas až moc hra :D).
          Ale prostě jsem chtěl napsat, že je krátkozraký nevěnovat pozornost vzdělávacím hrám... a podle mě hloupý hejtovat něco, co mě nezajímá - hru na webu o hrách.
        • Nesmysl, je to spíš tématický článek, který ukazuje i jiný typ hry než na jaký jsme zvyklí. Určitě se o další vzdělávací hře tady nedočteš další 3 roky. Navíc jestli si chceš číst o AAA hrách, tak běž na eurogamer ten neumí psát téměř o ničem jiném, na gamesech se píše hodně i o nezávislých hrách a jak ty píšeš "hipsteřinách", proto to tu mám tak rád, řád po kterém tak voláš už tady dávno zavedený je, to že se ti nelíbí neznamená že tu není.
          • flash789
            Kdepak, rad to mělo před lety , hipsteriny měli na kazdem webu svoji sekci, ted se kazda mazanina co někdo udelal v garazi a chce za ni 9.99 povazuje za skutečnou hru. A je dokonce i jedno ze 95% z nich kopiruje svoje predchudce. Ale mozna refund na steamu je posle zase tam kam patri, do sekce hry zdarma. Holt kazdej by chtěl takovej svůj Minecraft, ale moc jim to nejde. A nejvtipnejsi na tom je jak ta uzasna nezavisla, komunitne vstricna, for gamers, zadny kravaťáci atd hra, Minecraft, byla prodana Microsoftu, to sem malem podelal smíchy:)
            • Upřímně ani pořádně nevím co považuješ za hipsteřiny, dej mi odkazy na články tady na Gamesech a jak se ty hry z 95% kopírují. Věc číslo dvě, nerozumím jak to souvisí s hrou o níž pojednává tento článek, ta není udělaná pro zisk ani pro slávu, jak bylo zmíněno, je to vzdělávací hra, která si nikdy nebude klást za cíl se nějak prosazovat v komerčním herním průmyslu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit