Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mna podobne ako pri dvojke napada po par hodinach hrania len toto: chaoticke, preplacane jedno cez druhe, finalnu pointu si vysvetli aj tak kazdy po svojom ale vacsinou nikto nevie poriadne vo co gou. Suboje otrasne - nepriatelia skacu jak na drogach zo vsetkych stran. O miereni nemoze byt ani reci...vsetko sa prehnane rychlo miha, skace, lieta. Grafika a herny svet krasny, aj ked mne to retro styl vobec nesedi a osobne ma silne znervnoznuje. Skusim som to ale po 3 hodinach som to poslal do hajzlu. Nic pre mna...
  • Ahojky lidi, muže mi plsky někdo napsat jak to běží pod win 8? Jeslti je to uplná pohoda.

    Díky předem
    • Pohoda, DRM je SteamWorks a ne Windows Live... Já mám 'malý' problém se zvukem, ale za to nejspíš Windows 8 nemohou.
      • Po hraní si s dráty jsem problém se zvukem vyřešiol, ukázalo se, že jsem měl u repráků zapnutou nějakou fičůru, která ze sterea dělá prostorový zvuk:D Vypnuto a pohoda:D
  • Tak včera jsem to asi 4 hodiny hrál na PS3 a zábava je to náramná (i když ježdění po kolejnicích mi zatím činí trošku problémy, ale to se poddá :-) ). Co je pro mě ovšem nejhorší, že s mojí chabou angličtinou fakt nestíhám. Titulky přeskakují dost rychle a nahrávky, které člověk sbírá, nemají titulky vůbec. Z příběhu tak budu mít asi kulové :-( To jen takové varování pro ty, kteří uvažují nad koupí konzolové verze a jsou na tom s angličtinou podobně jako já.
    • Nevím tedy, co máš za verzi, ale u všech nahrávek se mi titulky ukazují, ukazují se také při rozhovorech a nebo když např. najedeš kurzorem na kdejakou informační ceduli, tak se zobrazují také.
      • Hmm, nebo že bych se pletl, fakt jsem měl dojem, že tam jsou (no jo, já se vždycky věnoval hraní, nějaké čtení textu mě netrápilo), ale koukám, že si na to stěžují i na zahraničních fórech, tak to se pak omlouvám.
    • Nahrávky jsou přepsaný v menu. Příběh je po čase velmi složitej, že i někdo zkušenej v angličtině bude mít problémy, takže si to asi budeš muset dočíst...
      • Ještě jsem nepochopil, že jsem našel vylepšení na damage střelných zbraní a pak jsem našel vylepšení na melee útok, ale psalo to při sebrání něco v tom smyslu, že můžu mít jen jedno vylepšení. To automaticky vyrušilo vylepšení na zbraně a zůstal jen ten melee útok? Nebo se to dá někde přehazovat? V manuálu ani v menu sem o tom nic nenašel. Možná sem ale jen natvrdlej :-)
        • Je to přesně jak řikaj. Jsou 4 druhy obleceni, kazdy muzes mit jen jednou, takze vylepseni na zbrane a na melee utok oboje bylo stejny takze jsi to jen prohodil. V menu v Gear zalozce si to muzes vymenit zase zpet. Klidne mi napis na PSko kdybys hral a potreboval s necim rychle poradit a budu online ;)
        • Nevím jak na PS3 ale ne PC jsou 4 druhy oblečení (klobouk, tričko, kalhoty, boty). člověk nemůže mít třeba dvoje boty, ale dá se to přehodit v menu případně při sebrání.
        • myslis hadry? obleceni muzes mit maximalne 4 kusy, cepici, boty, kalhoty a kosili, a nemuzes mit na sobe zaroven dve cepice napr.
  • Mahcake
    Pro všechny úvaháře doporučuji si pročíst:

    http://i.imgur.com/uTXdy0C.jpg
    http://atthebuzzershow.com/2013/03/30/bioshock-infinites-ending-explained-what-it-all-means/
  • Ahojte, všiml jsem si, že se zaspoilerované (skryté) části příspěvků zobrazují neskrytě v náhledu komentářů v článku. Kam to mám nahlásit, aby to opravili?
    • smejki
      http://diskuse.tiscali.cz/games/redakce/pripominky-namety-bugy-1/
    • Netuším, ale v mobilní verzi (opera 12 myslím) nefunguje spoiler tag pro změnu vůbec, takže to by se možná mohlo nahlásit taky *3* .
  • Jeste jeden pridavny mindfuck:
    Kdyz se na konci primotate do Rapture, Elizabeth zmini neco jako "ale, jen jedna z mnoha moznosti." - coz se da vzit doslova, a v tom pripade by to znamenalo ze Booker/Comstock = Jack/Andrew Ryan z jednicky.

    Jo a jeste, vsimli jste si, ze Elizabeth ma na sobe naprosto presne to samy, co nosily little sisters v Rapture =)?
    • Ronox
      No to bych asi vyloučil, když Ryan je Jackův otec, ale spíš bych zdůraznil to, jak Elizabeth na pláži "oživý" Bookera a řekne mu, že vstal z mrtvých a během umírání mu píchá něco co vypadá dost jako Adam takže je možný, že Anna je v jiným vesmíru lil sis. To by podle mě musel být Comstock otec Bookera, aby se to takhle spojilo, ale to už jen selsky uvažuju :)
      • Jo, ta narazka s tou injekci je uplne jasna, nevim, jak sem to prehlid... a ze je Ryan Jackuv otec (i kdyz spise mozna klon) neni nijak na zavadu, jak rika Liz kdyz chodite kolem tech majaku - jsou konstanty a jsou promenny, v jinym vesmiru podle me proste Ryan = Comstock, respektive Booker = Jack, konstanta, ze jednou sou de fakto ten samej clovek a jednou tak nejak otec/syn, to uz by byla ta promenna...a vubec, ono to je fuk, ale mindfuck solidni teda, tahle hra =D.
      • Comstock je Brooker ktery se nechal pokřtít v tý řece po bitvě

      • No nějak tak víme, že Comstock = paralelní Booker. A podle toho, co jsem kdesi četl, tak má Booker stejnou DNA jako Andrew Ryan, protože může ovládat ty miniponorky, nebo co to mají v Rapture. Tenhle twist si už moc nepamatuju, ale údajně to tam tak bylo.
  • Vysvětlení příběhu pro hráče, kteří něco nepochopili (také jsem si musel něco přečíst)
    Comstock jste Vy v jiné dimenzi (Tear), Elizabeth=Anna=Vaše dcera, ať uděláte cokoliv, Comstock si ji jako malou odnese, budto mu ji date nebo ji unese a tim se zacyklila Vaše snaha ziskat ji zpet. Pořád dokola se jí snažíte získat zpět -Panna nebo orel jak se ptají na zacatku hry ti 2 vědci [ve skutecnosti je to jen jeden vedec ale z dvou ruznych dimenzi] tak vsechny ty cary na tabuli jsou od vás, uz vice nez 100x jste se Elizabeth snazili zachranit. Tim ze prijmete baptism (nemohu si vzpomenout na ceske slovo) a prejmenujete se na Comstocka ale okamzite vas utopí zrusite veskere dimenze ve kterych Comstock a elizabeth existuje...tudiz uz existujete jen Vy a Anna.
    • Lawliet
      vysvětlil jsi to tak chaoticky, že kdybych to nechápal. Tak to nechápu dál. Pro lidi kteří to chtěji pochopit víc do podrobna, než že jen vám tu někdo řekne Comstock jste vy , tak doporučuji zapnout wikinu a přečíst si příběh.
      • GlaDOS
        A já ti doporučuju použít spoiler tag. Od takových blbů, jako jsi ty jsem se dozvěděl přesně to, co jsi napsal. To by člověk nesměl vůbec na net vylézt, dokud tu hru nemá dohranou.
        • Lawliet
          Oops. Přiznávám svoji chybu a omlouvám se všem, které jsem takto poškodil.
    • Coffin.Corner
      A zapadá do tohohle vysvětlení i ta kratičká pasáž po titulcích, nebo to byla jen klasická sekvence, která má namlsat na něco dalšího?
      • Samo že zapadá, vždyť je to potvrzení té poslední věty. Už je jen on a jeho dcera, věčný koloběh byl přerušen :-)
        • Stejně mně to nesedí. Když Booker zemře hned po bitvě u Wounded Knee v řece, tak by jako postava měl skončit v časoprostorovém kontinuu :), nikdy se nestane Comstockem, Columbia nebude existovat, ale nikdy ani nemůže pokračovat svůj život jako Booker DeWitt, tudíž nezplodí Annu . Tahle linka by fungovala, nebýt úplně poslední scény po titulcích, kde Booker i Anna žijí (je roko 1893). A taky mi vrtá hlavou tohle. Hrajete za Bookera z roku 1912, který nakonec zemře. Ale jak to zabrání Bookerovi z roku 1890, aby se stal Comstokem? Že by ho Elizabeth omladila? Nebo za koho to vůbec hrajeme :)? Doufám, že se to vysvětlí v DLC, nedejbože abysme museli čekat na další plnou hru...
          • Jenze Brooker DeWitt, kterej ma Annu je ten Brooker kterej baptism nepodstoupil....tudiz jsou 2 moznosti v ty rece, podstoupi baptism a utopi ho, je mrtev a uz zadne vetveni. Nepodstoupi a tenhle "vesmir" jde dal, akorat ho casem nenarusi Comstock z jinyho "vesmiru"... A hrajeme z Brookera z uplne jinyho "vesmíru"
            • Jenže s těmi rozhodnutími to není tak jednoznačné. Samotné "rozhodování" se děje neustále v každém časovém okamžiku. Není to panna/orel, ale nekonečné variace možností hodu, kdy padne to či ono včetně postavení na hranu, nebo ztráty mince (jednoduše napsáno). Takže ačkoliv se příběh snaží tvářit uceleně, nejde to.
              Konec totiž není jen volba nepřijmi-žij/přijmi-zemři. Z hlediska onoho "rozhodování" nemůžeš tedy vymazat volbu přijmi-žij. Autoři si ukrojili moc velký krajíc, který nelze sníst.
            • No je to presne jak rikas...posledni vetveni bylo primo u reky Baptism Ano/Ne...Ne=ukonceni zivota=ukonceni vetveni.... Ano = lzivot s Annou
            • Booker, za kterého hrajeme, odmítne křest těsně před koncem (1. scéna v řece), takže v tom bych problém neviděl. A vesmírů s Comstockem i Bookerem je nekonečně mnoho, tudíž aby utopení Bookera zabralo, asi musíme přistoupit na to, že se reality větví až v okamžiku odlišného rozhodnutí a do té doby jsou jen jedna. To je ale jenom moje teorie a nikomu jí nenutím.
            • Jasne vidis ze ho utopi v procesu krteni, tedy v zacatku Comstocka zivota. Neni potreba dlc na neco co ti ukazou... A mas v tom zmatek.... Tohle je vesmir ve kterym pristoupi na krteni, ten nema nic spolecnyho s vesmirem ve kterym na to nepristoupi a ma Annu...
            • Já mám za to, že Bookera utopí ještě před křtem (baptism), tudíž nežije ani Booker otec Anny. Jak jsem říkal, doufám, že to rozseknou v DLC.
  • Tak jsem to včera, vlastně dneskam dohrál a jsem zmaten:D
    Proč jsme musel umřít, když jsem věděl, kdo jsem a mohl jsem se na druhou budoucnost prostě jen vykašlat?
    Jinak hrozně mi chyběl ve hře quicksave (a nebo alespoň ukládání checkpointů) a syslení lékárniček a saltů v inventáři, ostatně i víc zbraní by se přiblížilo modu 1999 nebo alespoň původnímu Bioshocku. Na druhou stranu Elizabeth dodávala náboje lékárničky a salty jako o život, takže umřít byl problém.
    Mimochodem v původním Bioshocku se příběh a konec hodně lišil podle toho, jak se člověk choval, je tady něco podobného? Jediné, čeho jsem si všiml bylo, že jsem mohl jednoho týpka zastřelit nebo ušetřit, když jsem ho nechal být, tak byl pak ve vězení am a moc si nepomohl. Vlastně jsem mohl Elizabeth vybrat náhrdelník a vybrat si na koho hodím míček, ovlivnilo ot nějak příběh a závěr? Podle mě pták na náhrdelníku znamenal klec na pohlednici, ale to vůbec nevím, co znamenalo.
    • Opravdu dobre vysvetleni pribehu a hlavne konce.
      http://venturebeat.com/2013/03/28/understanding-bioshock-infinites-ending-ending-explanation/
      • Toho jsem většinu i pochopil, ale stejně mi nejde do hlavy, jak mohla Elizabeth zabít Comstocka, když bez Comstocka nemohla existovat. imho je to klasický paradox, který se řešit nedá. A když se s paradooxem smířím, tak to znamená, že Elizabeth nakonec nikdy neexistovala a je/byla/bude jen Anna. Trochu smutné

        • Jestli jsem dobře pochopil konec, tak po utopení Comstocka se nikdy neuvede do pohybu řetězec událostí, který vede k BI, takže Elizabeth přestává existovat (a taky postupně mizí). Ale bolí mě z toho hlava, protože domyslet všechny důsledky (např. řekněme, že Booker příjme křest a stává se Comstockem, je z něj najednou rasista? Nebo je rasista všude a pořád? Kdo mu řekl, aby postavil Columbii? Kdesi jsem četl, že to měla být nějaká verze Elizabeth, ale kdyby to měla být pravda....). A úplně na začátku je Booker kde? V jeho původním dimenzi? Protože v něm Columbia neexistuje, takže tam asi ne, takže ho museli nějak dostat do Comstockovi a ... no prostě bordel.
    • Vlastně byla ještě volba mince head or tail, ale to se imho také projevilo jen tím, kam napíšou čárku na tabuli.
      • To není volba ale skript, dopadne to vždycky stejně.
  • Mám dotaz: úplně na začátku, ještě před první přestřelku se změnila luteccova socha z mužské na ženskou variantu. Může mi někdo vysvětlit proč?
    • Ronox
      tak a zase já :D Protože oba jsou jeden a ten samý jen z jiného "vesmíru". Je to v jednom audiologu a pak když je záběr, kdy jí Robert kreslí na plátno, ale ve skutečnosti maluje sám sebe. Ta socha se "přepsala" nebo přepisuje pravidelně kvůli existenci obou v jednom světě :)
      • Díky moc.
        Teď jsem si uvědomil, že jsem vlastně viděl nějakej dokument o nich a divili se v něm, že má dvojče. Ale tím pádem zase nerozumím příběhu. Myslel jsem, že v různých vesmirech existovaly různé verze (lutecce v jednom audiologu naznačuje , že nejsou spolu). Takže chápu správně, že původně v jednom vesmíru nebyli a Trhlino-pristroj vznikl hlavně proto, aby se mohli setkat?
        A když už se ptám, tak ještě jeden dotaz: kdo je ten anděl, kterej Comstockovi nařídil postavit Kolumbii?
        • Ronox
          Oni podle mě existovali ve více vesmírech, ale jakožto "vědci" asi jen ve 2. Záleží všechno na volbách. a o tom jak se vytvářejí různé vesmíry a protože oni/ona byli průkopníci s kvantovou fyzikou tak si našla prostě sebe sama. Ohledně "anděla" .. Comstock byl prostě cvok a Kolumbie byla postavena americkou vládou, ale Comstock si jí po vypuštění do nebes přivlastnil, protože jak říká viděl anděla, který mu ukázala do nebes, tak udělal svůj řád a zmizel z amerického radaru s Kolumbií. To bylo taky v tom jednom dokumentu o tom jak se ztratila
          • Jestli jsem to pochopil správně, tak se Columbia odtrhla po zásahu proti antikřesťanským protestům v Pekingu v roce 1902, kdy začala střílet, i když to měla zakázaný. Americká vláda jí dala rozkaz k návratu, ale Comstock se na ně vykašlal a odtrhl se.

            Ad. cvok: Asi úplně ne, správně předpověděl AD.
            • Taky jsem začal znovu. Při prvním průchodu jsem jich nenašel 9, teď je doufám najdu všechny, protože Infinite je jedna z mála her, které bych chtěl opravdu porozumět. Kolumbia na mě udělala fakt dojem.
            • Ronox
              Jo to jo, ale zdravej úplně nebyl klasickej diktátor :D každopádně pecka. Teď to dohrávám napodruhý našel jsem víc voxů a snad už budu mít kompletně achievy hotový. U mála her se mi stává, že hned po dohrání spouštím znova.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit