Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    ROFLOS😂

  • KarlosCZE

    Ahoj všem.

    Prvem chci říct, že jsem hrál (dohrál několikrát) všechy Fallouty. Měl jsem moc rád isometrický, v napětí jsem očekával přechod do 3D ve trojce, NW, i čtyrka se mi moc líbila a mám v ní snad 300 hodin. Miluju Wastelandy atd. Ale moooc by mě zajímalo, proč je kolem Falloutu online takovej hejt.Přece o tomhle jsme snad všichni snili už od jedničky... Podotýkám, že miluju single hry, onlinovky hraju fakt minimálně. Nicméně k mým prvním dojmům (Betu jsem nehrál - tedy finální hry + 54gb day one patch):

    - Atmosféra stále výborná. Mé obavy z desítek poskakujících hráčů byly liché. V úvodu jsem si sám prolezl vault a když jsem se dostal ven, potkal jsem jednoho hráče. Chvíli jsme pobíhali spolu kolem, ale pak si zamávali a každý se dal svou cestou. Pocit osamnění tedy znovu a umocněn. Hraju si sám, občas (cca co hodinu) někoho potkám, protože jdu po zvucích výstřelů, pomůžu mu a jdu si dál (tedy dost podobný jako randome setkání s NPCčky).

    - Grafika je o něco lepší než ve 4ce (hlavně kvůli vyššímu rozlišení (PS4 pro) a světelným efektům)Ale zase žádná hitparáda. Nicméně zbraně jsou vykresleny výborně a zvuky výstřelů a odskakujících nábojnic jsou super. Hitdetekce dobrá (Někdo někde psal, že žádný posun od čtyřky - Mě to přijde o mnoho lepší) VATS systém výborně vyřešen pro potřeby online (tedy žádné zpomalení) jen zatargetování a pak dle procent úspěšnost zásahu i když vystřelíte jinam - trefíte se.. - ve frenetické akci k nezaplacení)

    - Příběh řešen nalézáním audionahrávek (bylo to i v Horizontu) a na mě to působí výborně. Posloucháte osudy lidí a zajímá vás jak dopadli. Zatím jen craftím zbraně tedy ke stavení C.A.M.P.u nic nevím.

    TEDY za mě zatím paráda, uvidíme jak dlouho to vydrží. Pro ty, co to hodnotí podle videí a nehráli to (což si myslím bude drtivá většina hejtujících přizpěvatelů) Nejdřív to zkuste a pak hodnoťte. Já to původně nechtěl taky kupovat (ale zapomněl jsem zrušit předobjednávku udělanou hned po oznámení, takže mi to stejně přišlo) a nelituju..



  • Maxianimal

    Další geniální dedukce od ŠT. "půjde spíše o další chybu než o záměr prodat hráčům něco, o co nestojí."

    Zajímalo by mě, jestli existuje někdo, kdo si myslí, že to Bugesda udělala, aby si zvýšila prodeje. Takovému člověku bych doporučil studený obklad.

  • FansLunacy

    Fallout jsem hrál, když mi bylo snad 10, možná i míň. Byly to zatraceně dobrý herní zážitky mýho mládí. Tehdy jsem si uvědomil, že postapo je můj žánr - následovalo Metro a když jsem hrál třeba How to Survive, Dying Light nebo L4D, věděl jsem, že Zombie postapo je taky fajn. Ale Fallout a jeho universe společně s madbrahminou bylo to, pro co jsem vždycky žil.

    Nejdřív to byl Fallout 2, potom Fallout 1 pro doplnění vzdělání. Tactics bych asi úplně nezmiňoval, nic pro mě. Prostě ten postapo feel byl všude, byl jsem z toho fakt hotovej. Jak z postav, jako byla Tandi, Marcus, Starší, Hakunin, Sulik, možná i ten starej dobrej Bishop s tou nebetyčnou skořicovou Joanne Lynette ... Všechno bylo tak strašně zapamatovatelný, tak super. Kdo by nevzpomněl na Arroyo a umírajícího Hakunina, na Den s otrokáři, Modoc a jejich problémy s duchy, Vault City a jejich morální válku s Geckem, utajený rasizmus Broken Hills, vyjednávání příměří NCR se squatery, válka rodin v New Reno mezi neustále se potícím Mordinem, Salvatorem závislym na přívodu kyslíku a bohatym Bishopem, co vám ukradl auto, nebo třeba San Francisco s ropným tankerem či Hubologisty, který dneska každej kid zná jenom z Nuka Worldu jako pár magorů.

    Přišel Fallout 3 a já byl tak strašně nadšenej, že jsem skoro ani nemohl dýchat. To ale rychle sejmuli tehdy dost rozporuplné recenze a já se bál. Posbíral jsem veškerou odvahu a začal hrát. Musím uznat, že ta hnědo šedá všudypřítomná barva byla dost atmosferická a příjemná, stejně tak jako ambience music či soundtrack a o tom, že Three Dog je nejlepší DJ z celý frančízi se ani nemusim zmiňovat. Čert vem hlavní příběh, tenhle Fallout měl ten "postapo" feel co jsem si přál. Následovaly DLC, z čehož mi the Pitt nejvíc přirostl k srdci společně s Point Lookout a tím jeho nabubřelým Ghoulem (Not a f*cking clue). Bethesdo, tady ještě dobrá práce.

    Fallout NW - tady se to začalo barvičkovat a přiznám se, že úplně netuším, co v něm všichni vidí. Je to jednoduše jen víc Obsidianovej Fallout, nic spešl jiného od 3ky. Přiznám se, že mi to už trochu komiksové DLC Big Empty přišlo malinko utažené za vlasy, nicméně Sierra Madre nebylo vůbec špatné, ba naopak. Lonesome Road bylo taktéž paráda, hlavně tedy příběhově naprostá jednička!

    Fallout 4 už začal být průšvih a tam se to přesně podle mého přehouplo z hráčské vášně na businness. Tenhle fallout ve mě nevyvolával pocit postapa, ale pocit, jakoby se Boston najednou ocitl v nějaké náhlé karanténě a nemohl vyvážet odpadky. Sluníčko, sem tam mráček a modrá obloha jako v Simpsonech - a aby se neřeklo, tak uděláme radstorm, protože aby to působilo víc kchůl. Příběh o prdu, questy generické, postavená vesnice působila víc glitchů a bugů, než radosti, stavění zbraní zbytečné, Nuka World alla Overboss nájezdník, kterej má všude nájezdnický rádio, projde branami Diamond City a nikomu to neva.

    Lidi ... prostě tohle obejděme, nekupujme to a jdeme hrát něco jinýho. Tohle neni hra, to je businness.

    • booczech

      Já teď znovu rozjel F:NV. Pěkně v češtině, se všema DLC. Je na tom hlavně to, že je to jediné příběhové pokračování Fallout 2. Takže je to vlastně taková trojka ve 3D. Teď zjišťuji že je tam tuna dalšího dobrého obsahu a příběhů, které jsem kdysi neprojel. Do toho pár grafických modu a jsem naprosto spokojeny.

      F 76 se může jít klouzat. Do dopadne hůř jak Andromeda.

      • NV mělo sice lepší strukturu (z hlediska větší otevřenosti, více možností řešit questy, lépe zpracované společníky, apod). Ale jinak byl ten svět neskutečně divnej s frakcema, který mi do toho světa vůbec nepasovali. Jako postapo s císařskou legií, greaserama z Pomády a podobnýma kravinama už bylo trošku moc. V tomhle mi přišel i ten F3 mnohem lepší a držel se víc té Fallout atmosféry.

        Čtyřka by byla taky fajn. Ale byl tam neskutečně divný svět, který vůbecn nedával smysl. (působilo to jak když by jeden tým dělal loakce a druhý je bezmyšlenkovitě plácal na mapu).

  • Ach jo. A já měl hry od Bethesdy tak rád. Skyrim pecka dohraná několikrát. F4 možná trošku zklamání kvůli slabšímu designu světa, ale pořád fajn unikátní hra. Ale tohle,.... tohle je asi jejich první hra, která mě opravdu nechává zcela chladným.

    Fakt doufám, že prodeje budou takové, že se probudí a dojde jim, že tudy cesta nevede a že je třeba vydat zase pořádné RPG ideálně na novém pořádném enginu (vždyť mají stejného majitele jako ID Soft kurňa, tak kde je problém?).

    Ale přiznám se, že mám trošku obavu, že kvůli mikrotransakcím jim to během prvního měsíce vydělá víc, než F3+Skyrim+F4 dohromady a nebudou mít ekonomický důvod se k původnímu stylu her vracet.

    • JohnyTheZik

      Vsak uz je ohlaseny novy plnohodnotny TES i nova vesmirna IP. Neplas.

      • Ohlášeno je u jednoho jméno a u druhého ani to. Z toho bych ještě radostí neskákal. Raději až pustí do světa další info :-D

    • Neboj, tohle jim tolik nevydělá. Já si vsadím na neúspěch. 

      • Když vidíš za co jsou hráči schopní platit, tak bych tady bohužel fakt nevsázel. Možná ty prachy nevytřískají ze sklaních Fallout fanoušků, ale ono je venku hromady jiných mainstream a casual hráčů, kteří jsou schopní hrát kdovíjakou mp kravinu.

  • Tafaraj

    Jede to s nima z kopce :D dobrej je ten patch větší než samotná hra :D

  • Je to bug.Staci jednoduse jenom odinstalovat Bethesda launcher a pak celou slozku smazat a nemusite chodit nic mazat do registru protoze pri odinstalovani se se s launcherem smaze vse z registru takze staci jenom pak tu 50GB slozku s betou hodit do kose.

    • nojo, ale co maj dělat konzolisti

  • wxyz

    Uninstall DLC - 5$

  • MickeyMutant

    Není to bug. Mají to ošetřené v EULE, kterou nikdo nečte, proto vznikají tahle nedorozumění. Mimo jiné se v ní píše:

    "You can not uninstall the software without breaking the water chip. If you break the water chip, you have 150 days to acquire a new one or your computer will face a meltdown in which case Bethesda Softworks (tm) and Bethesda Game Studios (tm) shall not be held liable for any possible damages."

    • dworkin

      Spíš by to vypadalo nějak takhle:

      Under no circumstances will the Bethesda Softworks ™ and/or Bethesda Game Studios ™ be held responsible or liable in any way for any claims, damages, losses, expenses, costs or liabilities whatsoever (including, without limitation, any direct or indirect damages for loss of containment and/or structural integrity of your Vault-Tec facility) resulting or arising directly or indirectly from your use of or inability to use this software, even if the Bethesda Softworks ™ and/or Bethesda Game Studios (TM) have been advised of the possibility of such damages in advance.

      Mimochodem, tohle je jen taková ochutnávka toho, co se běžně píše do smluv. Bývají tam i daleko zběsilejší konstrukce a u některých mám pocit, že skutečně počítají s ochranou smluvní strany i pro případ Velké války nebo zombie apokalypsy (aneb "jenom proto, že nastal konec světa, neznamená, že nedostaneme svoje peníze, hoši").

    • Počkat, tohle tam fakt je? Tenhle bordel sem si nekoupil, plánuju se mu vyhnout obloukem, a nechce se mi hledat a pročítat EULA k něčemu co by mi mohlo políbit šos.

      • Derp_1337

        trololol

        Ten text "EULA" je odkaz na děj úplně prvního Falloutu, kde se obyvatelům Vaultu pokazil "vodni čip" a hlavní hrdina musel najít náhradní.

        • Ano, to mi došlo. Asi to vyznělo negativněji než mělo, ale co už.

  • Lukyz

    A co na to Howard? 🤔

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit