Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Preed
    Výber celkom ok,ale to,že tam kvoli Olejnikovi nie je Last guardian je mimo úplne,tá hra ma svoje chyby ale medzi sklamaniami roku? Snaží sa robiť adventúru úplne inak než zvyšok produkcie a boh vie, či taká hra ešte vznikne. Áno Trico sem tam štrajkuje ale nie na 5/10.
  • Zase trapná česká tlačenka. The Witness z toho co jste nominovali vyhrává o parník.
  • Tak za me.

    1. The witness - vybrouseny diamant, uzasna hra
    2. Inside - take hodne dobre
    3. Dark Train - Znechucene sem to vypnul po hodine, toto neni muj salek kavy, Treti misto, jelikoz sem vic z nominovanych her nehral.
    • PLuto.petr
      Mě teda Witness moc neoslovilo...
      • No jo, kazdymu to asi nesedne. Ale myslim, ze nikdo nemuze poprit, ze ta hra je proste neuveritelne vypiplana. Uz jenom ty vedlejsi puzzly? Kde vsude a v jaky forme? Nedavno sem koukal na 100% speedrun (2:38:37) a proste sem cumel. Napriklad jak si clovek musi pustit video aby mohl nektery splnit. Podle me je to proste klenot.
        • PLuto.petr
          Já mívám obecně rád spíš příběhovější hry. I když třeba sérii Myst jsem hodně propadl. Ale tady (a nejen tady) mi hodně vadí to chození. Když pominu kinetózu, se kterou mívám problémy, tak to chození zabírá zbytečně moc času v porovnání s řešením puzzlů. U Mystů/Rivenu se mi líbilo to, že jsem se pokochal grafikou při přechodech mezi jednotlivými okny a pak řešil puzzly. V The Witness a podobných hrách je to nejen o těch puzzlech, ale hodně moc o "pro mě zbytečném a otravujícím" chození všude možně. V tomto vidím největší rozdíl mezi The Witness a Dark Train - v obojím je potřeba zjistit, o co se vůbec jedná a vyřešit logické puzzly. Zatímco v Dark Train je vše minimalistické na jedné obrazovce a hráč skutečně řeší ty puzzly, v The Witness se ztratí spousta času chozením.

          Ale samozřejmě je potřeba dodat, že každému se líbí něco jiného.
        • Jenom dolpnim ze tim "pustit video" myslim pustit video ve hre, v kine kde to video je soucasti puzzlu.
  • AD FIREWATCH: Tu hru bych do nějaké best kategorie rozhodně nedával. Měla hezkou grafiku, rozhodně velký potenciál, ale nakonec byla strašně krátká a neměla, co říct. Přitom stačilo málo - zajímavější rozhovory a příběh a delší herní doba.

    AD LAST GUARDIAN: Podle mě může být problém v tom, že trilogie ICO/SoC/LG prostě málokoho zaujme na první pohled, protože se nesnaží v ničem být cool - spíš naopak. Bloudit s chlapečkem a psem/holčičkou v ruinách prostě není něco, co by oslovilo na první pohled každého. Osobně jsem zkoušel několikrát ICO a nebavilo mě vůbec. Čili podle mě ta neobliba LG může být dána prostě málo atraktivním námětem. Hra pak může být sebelepší, ale prostě nevyvolává v mnoha hráčích touhu hrát.
    • neobliba - vždyť je to hodně oblíbená hra ,stačí zajít na reddit, youtube, lidem se líbí, tady je strašná komunuta, opravdu herní dno, nesmíš to brát podle zdejších pc hráčů, kteří jenom trolluji a klikají....
      • Když ti to wazza tak vadí, tak upaluj na konzolistu.cz, tam si můžeš notovat s ostatníma fans. Tam ani PC hry nerecenzujou. Budeš mít klid v duši. Pokud tam teda nemáš perma ban za chování. Nebo možná máš jen touhu lidem cpát svoje názory a hrát si na zajímavého co má jakože vkus... viděl bych to na tento případ. *7*
        • potrefená husa z bahna PC scény. Tfuj. Nereaguj už na mě špíno...
  • Tak to je sice možné, že Dark Train je super - ale když o něm autoři nikde nedali vědět (teď nemyslím GAMES, tady za ně bojují/nevím, byli na Kickstarteru - tam se to bere také jako reklama, ne prodej) tak o tom nikdo neví a hra je neprodejná. Zajímalo by mne kdy očekávají, že se zaplatí vývoj - za rok, za dva... nikdy? Na Steamu zrovna v 50% až do března... co říct... jestli je to fakt pecka, tak je škoda, že si hru koupí pár stovek lidí a šlus.
    • To s tím Kickstarterem byla otázka, jen zmizel otazník :)
  • Firewatch je kde? Alebo bude v kategórii medzi ťahovými stratégiami?
    • I když jsem si Firewatch užil, zdráhal bych se ho zařadit jak mezi adventury, tak logické hry, to už i gone home(který mě naopak tězce zklamal) má složitější "puzzle". Chtělo by to kategorii artová hra nebo walking simulator - těch her už je tolik, že to na steamu klidně může být nový žánr, aspoň by lidi věděli do čeho jdou aby nemuseli zbytečně refundovat, když očekávají něco jiného
  • Femto
    Samozřejmě The Last Guardian. Unikátní hra s unikátními herními mechanikami, které nejsou pro mainstream, což potvrdil i klan Olejníků. Je to hra, která ukrývá spousty herních prvků pod povrchem a je radost je nacházet. Tým ICO potvrdil, že ví, o čem mají být hry a o čem je herní desing. The Last Guardian potěšil snad všechny fanoušky týmu ICO. Je radost vědět, že i v této době může Sony podržet projekt, který není mířen pro všechny. Nejen nejlepší adventura ale i nejlepší hra roku.
    • Vzhledem k tomu, co všechno do tý kategorie spadlo by se Last Guardian řadil spíš do nejlepší akční hry.
      • Je to imho jedno. TLG není ani dobrá akční hra a ani dobrá adventura...
    • PLuto.petr
      The Last Guardian není adventura. *5*
      • Femto
        Je to akční adventura. Co by to jako mělo být jiného?
        • Akční adventura je třeba Assasins creed. TLG je možná tak simulátor peří (tam by určitě, proti důstojnému soupeři - geraltovým vlasům, vyhrál)...
          • tak tenhle koment mě neskutečně pobavil *1* *1* dobře ty
    • Mám jiný názor. Že něco není pro mainstream z toho automaticky nedělá kvalitu a za mě tým ICO potvrdil, že neví, o čem mají být hry a o čem je herní design, protože ten má být primárně o kreativitě, svobodě, zábavných a propracovaných herních mechanikách a ne o pseudouměleckém zážitku.

      Každopádně pěkný koment. Taková úroveň konzolisty.cz. Úplně jak zaplacený. *15*
      • Femto
        "za mě tým ICO potvrdil, že neví, o čem mají být hry a o čem je herní design, protože ten má být primárně o kreativitě, svobodě, zábavných a propracovaných herních mechanikách a ne o pseudouměleckém zážitku."

        Moc pěkně sis nakakčil do tlamičky, stačí si pustit to video nahoře, tedy pokud zvládáš elementární angličtinu a zjistil bys, co jsi za vola. Hlavně se pojmenuj pc, aby tvůj názor měl ještě větší hodnotu *15*
        • To video jen prezentuje názor člověka, kterej ho udělal, to je všechno. Tolik k elementární logice, se kterou máš problém. Mimochodem, náhlášeno za osobní útok. Čekej brzy banán.

          Btw,
          pc = personal character, ale ty ses chytl jak *** košile. Pěkný důkaz, jak umíš řešit hlavně nicky. Kvalitní argumenty bych ale od tebe nečekal, to přiznávám.
          • Femto
            Tvůj názor prezentuje člověka, který hru nehrál, takže má vypovídající hodnotu rozmázlého psího ho*na na podrážce bot.

            "Mimochodem, náhlášeno za osobní útok. Čekej brzy banán." Ty jsi drsný jako hladká mouka, úplně se mi rozklepaly kolena.

            "pc = personal character, ale ty ses chytl jak *** košile. Pěkný důkaz, jak umíš řešit hlavně nicky. Kvalitní argumenty bych ale od tebe nečekal, to přiznávám." Ach bože, až se stydím za tebe...
            • To je v pořádku gg. On říká del0 už pomalu každému, kdo s ním nesouhlasí. Tahle to holt dopadá u paranoidních lidí.
            • Tim potvrzuješ maximálně svoji demenci, pod timhle nickem tady píšu už dlouho.
            • Femto
              Ano, mluvíš sám se sebou, díky za potvrzení. Tohle je hodně už i na tebe...
            • pc* bohužel. Ta hra má dobrou hudbu, vcelku stylizovanou grafiku (i když 10 let starou, kromě toho super peří), ale aby ji někdo vyzdvihoval za její herní design a mechaniky, z toho se mi chce blejt. Navíc argumentovat vývojářským videem... No na normální argumenty se Femto stejně nezmůže.
            • Femto
              To už si píšeš sám se sebou? *7*
            • @gg
              Největší sranda je, že TLG žádný umění není, to si jen myslí pár hráčů, stejně jako si to myslí jiní o spoustě jiných her. Každý fanboy si obhajuje to svoje. To video nahoře je jen názor několika lidí, fanoušků ICO her. Podobných videí, kde si fandové v diskuzi notujou, můžu najít na tisíc jiných kvalitních her, tzn. předkládat takový videa jako důkaz Jediného Pravého Herního Designu je naprostý nesmysl.
              Až na TLG budou lidi stát frontu a platit jen za to, že se na to můžou dívat na velkým plátně a bude se dražit poškrábané cédéčko za stovky tisíc, pak to možná jako umění bude vnímáno. Jinak je to pořád jen hra, kterou si někdo staví na pedestál a cpe to ostatním.
            • Na femta nemá smysl reagovat, najednou jsou čeští recenzenti na hovno, jenom protože někdo pošpiní pseudohovnínko jeho oblíbené "indie mainstream" firmy ICO. Lituju, že někdo jako ty dokáže vůbec psát. Patříš přesně mezi ty, který ho*no rozmazaný po plátně ohodnotí jako největší umění na světě. Měl by ses radši zahrabat někam do národní galerie, tam si v klidu onanov*t a přestat mluvit o herních mechanikách a designu. Jo možná si občas zahrát Last Guardian, sblížit se s virtuální krysou, ale pak by ses zase vrátil k ona*ii, takže je to asi jedno.
            • Člověk, kterej mi tu z fleku nadává do volů, nesmyslně rozebírá nicky a moje názory označuje za psí ho*no tu něco povídá o frustraci. Tak to se povedlo. Házím ti pěťák.
            • Femto
              Od kdy se tu dávají bany na účet? Je to na IP, takže můžu mít x nicku a je to jedno *3* Jinak ty jsi Del0? Ta frustrace je v tobě moc, moc velká, takže by to docela i odpovídalo.
            • Hmm, pěkně ses vybarvil. Teď mi krom útoků ještě vidíš i do hlavy, že sem tu hru nehrál. Tak to potom nemůžu oponovat, to je jasný. Mimochodem, banán se blíží, ale tobě je to vlastně jedno, protože použiješ nějaký jiný nick, třeba delO. *7*
    • Libi se mi jak svuj nazor vzdycky pokladas za objektivni pravdu :D
      • Femto
        nepokládej tvoje zdání za objektivní pravdu :) Nikde jsem nenapsal, že je to 100% pravda, jen sem do placu hodil svůj názor, pokud ho nesdílíš, můžeš se mi snažit oponovat, ale prosím chytřeji než takoví ti ubozí anonymové s nickem pc apod...
      • Objektivni pravda neexistuje.
        • Az na to co pise Femto samozrejme.
    • To je hra? Spíše nějaká zastaralá simulace krysy které se všude zasekává.
      • Femto
        Je to hra s velkým H, bohužel většina už zapomněla, o čem jsou hry. Zkus tohle video, třeba ti to připomene, o čem by hry vlastně měly být.

        https://www.youtube.com/watch?v=Qot5_rMB8Jc
        • Nejhorší na tom je, že jsou slepí i naši "herní novináři."
          • Femto
            Ono je poměrně vtipné, že v tomto výběru jsou naprosto jednoduché až primitivní záležitosti s poměrně zaostalým herním designem a mechanikami a Last Guardian tu není. Osobně se mi moc líbilo Inside i Dark Train. Je trošku divné, že tyhle hry se tu glorifikují a The Last Guardian je v sekci zklamaní, když ve všech směrech ta hra předvádí o světelné roky lepší herní design a herní mechaniky. To je jako by Olejník a jeho partnerka prohlásili, že např. Malazká kniha padlých je špatné fantasy, jelikož to není pro všechny a čte se to komplikovaně a redakce pak celou ságu považovala za zklamání. Malaz není pro všechny, ale když si k tomu člověk najde cestu a tak je to samozřejmě jedna z nejlepších ság. Celý přístup k této hře od Games.cz byl na amatérské úrovni nějakého garážového blogu. I Eurogamer.cz to vzal zodpovědněji. http://www.eurogamer.cz/articles/2016-12-11-druha-strana-mince-the-last-guardian
            • Femto
              Ty jsi ze mě úplně v prdeli, že? :D Pod kolika nicky mě tu řešíš?
            • To vypadá, že Femto už má ban, zasloužený. *1*
            • Spletl sis diskusi Femto, zklamáni roku je vedle
            • Veskoslav
              Hlavně si to zase proklikej a začni tvrdit, že ty nic, ty Jupiter.
            • To ale, milý Femto, jen tvůj názor, že design a herní mechaniky jsou o světelné roky lepší. Je to v pořádku, máš na něj právo, ale necpi to ostatním prosím.
  • karlman.hajsky
    Za mě rozhodně Unravel *3*
    • Plosinovka v tehle kategorii? Pak ja volim Dooma :-)
      • Mart9
        Unravel sama redakce vypsala v článku
  • Mart9
    1. Unravel
    2. Inside
  • PLuto.petr
    Z "vítězných" her jsem hrál jen Dark Train a s jeho volbou souhlasím, je to velice dobrá hra. Zaujal mě i Samorost a Day of the Tentacle remaster, ty mám zařazené v seznamu, co si zahraju. Kings Quest jsem hrál jen první epizodu a taky to nebylo špatné, po čase si to zahraju jako celek. Naopak mě mrzí opomenutí Yesterday Origins, které se mi hodně líbilo, správná adventura ze staré školy. Stejně tak jsem si užil i posledního Sherlocka Holmese.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit