Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • clovicekO

    Vždy, když se dívám na gameplay nejnovějšího battlefieldu, tak mám pocit, že kdyby to teď úplně všichni odinstalovali a okamžitě začali hrát např. Battlefield Bad Company 2, užila by si drtivá většina těchto lidí mnohem víc zábavy. Podobný pocity zažívám, když se kouknu na Fortnite nebo Apex a srovnám to třeba s Unreal Tournamentem 2004. Může to být nostalgickýma brýlema? Může, ale nemyslím si to.

    • Derp_1337

      Dva hlavní důvodu, proč se ti tak líbí retro:

      1.) Čím více něco hraješ, sleduješ nebo posloucháš, tím více se ti to bude líbit. Je to zdokumentovaný psychologický jev.

      Tudíž čím více času jsi nad tím strávil v mládí, tím více se ti podobné hry budou líbit po zbytek života. To platí nejen pro hry, ale i pro filmy a hudbu.


      2.) S odstupem času se věci ve vzpomínkách zdají lepší. Víceméně jsou to ty nostalgické brýle. Mozek totiž postupně vytěsňuje nepříjemné vzpomínky a zůstává jenom to "dobré". Proto spousta starých lidí vykládá, jak to "kdysi bylo lepší". Nebylo. Prostě jenom na ty negativa zapomněli.

      • clovicekO

        To máš pravdu. Nicméně k mé nechuti přispívají fakt hodně věci jako mikrotransakce, kosmetický hovadiny, zavděčování se "nebílým" a feministkám atd. Fakt mě to vadí a hry, které tohle mají, prostě nekupuju. Např. takový Runescape. Jako kidi jsme to smažili furt. Po škole jsme hráli, ve škole jsme se o tom bavili, před školou jsme přemýšleli, co budem po škole v runescape dělat a o čem si budem o přestávkách vyprávět. Asi dva roky dozadu jsem se tam byl ze zvědavosti podívat - hra je doslova provrtaná mikrotransakcemi, všude pobíhají lidi s nesmyslnými hovadinami jako jsou křídla, obrovští barevní peti atd ... ne vždy je to je o nostalgii, některé hry se obecně mění k horšímu. Možná vydělají víc peněz, ok, ale moje peníze nedám.

  • ZOLLINO

    tak ja to hraju kazdy vecer hodinku dve, temer jen Pacific Storm breakthrough, dam si v tanku 60:1 a jdu spat... tedy pokud tam neni pilot, v tom pripade ma on 60:1 a ja 1:60 :)))))))

  • Femt0

    Kvóty splňeny.

  • TheGGG

    toto nemá cenu komentovat, zas bych dostal ban.... už jsem to s dalšími lidmy ostře prodiskutoval na mnoha jiných fórech, kde je to povoleno. Toto je něčí pomatená fanfikce, ne WWII

    • Derp_1337

      Jo. Žádný mainstream se prakticky nedá označit za nějaké zobrazení reálné minulosti. Snad jedině první díly Battlefieldu a CoD měli blízko k tehdejší realitě... ale u následujích dílů to šlo čím dál tím víc do úplné fikce.

      Osobně nové díly těhle sérií prakticky nehraju, takže je mi to ukradené. Vyjímky, které jsem si zahrál, byly jenom vyjímečné díly typu Advanced Warfare, Infinity Warfare, atd.



      PS: je škoda, že Infinity Warfare je tak nedoceněná hra. Za prvé ta hra měla velkou konkurenci, protože vyšla ve stejný rok jako DOOM, Deus Ex: Mankind Divided, Titanfall 2, Gears of War 4, Battlefield 1. Za druhé někteří fanoušci měli problém překousnout úmrtí hlavní postavy a z toho vznikl hate. (I když musím uznat, že na tom něco je. To úmrtí velitele Reyese bylo trošku zbytečné...)

      • MoH a následně CoD i první battlefieldy byly skutečně na svou dobu velmi realistické a historicky věrné v porovnání s hrami, které v té době vycházely. Problém je, že jiné hry šly mezitím hlouběji (např. Red orchestra, Arma), tak tady naopak se postupem času přešlo na zběsilejší a filmovější pojetí a pak skiny na kterých se dá vydělávat na úkor věrnosti.

      • TheGGG

        co jsem slyšel, tak právě SP v CoD IW byla jediná věc, kterou lidi veskrze chválili a nekritizovali... osobně mě to taky hodně bavilo, ale já mám doma plnou knihovnu military scifi literátůry, takže jsem na tyto věci trochu pošahanej

        lidi sice můžou prskat na scifi FPS, ale radši si dám scifi kde si mohou autoři dělat co chtějí, než nějakou pokroucenou a pokaženou verzi WWII, která jde úplně mimo s tím co zobrazuje.

        A BTW: IW mělo pořád hodně luxusní prodeje a myslím že i když na poměry CoD mělo málo, tak ve srovnání s jinými běžnými AAA to pořád byla prodejní bomba, viz ten článek co tady byl na games.

        tabulka mluví za vše: https://games.tiscali.cz/byznys/jake-jsou-nejvydelecnejsi-hry-poslednich-dvaceti-let-338812

  • XorxoxTalarius

    Zenska v japonske cisarske armade, a jeste jako komando? Napsat jakou roli meli zeny v japonske armade, tak tady dostanu ban. Takze ... go home Battlefield, you are drunk, again!

    • Jelikož vývojářům nevyšel rozpočet na implementování kvalitního japonského rape simulátoru, rozhodli se zcela vyjimečně upustit od realismu a dali ženám do rukou kvéry aby celá hra nebyla taková sousage party. 


      Za mě spokojenost. 

  • Marines

    Hmmm, tak jsem shlédl videjko a zjistil jsem, že jsem neználek. Současná politická korektnost ve hrách, nasadila už i do řad amerických mariňáků v Pacifiku, černocha, který kosí japončíky po tisících. Jak můžu žít, když tyhle rádoby neosocialistické fakta neznám..... ??!!

    • Derp_1337

      Zrovna s černochem v pacifiku problém nemám. Ačkoliv to může být pro některé lidi překvapením, tak černoši vskutku byly součástí americké armády po mnoho let.
      Dokonce už kdesi v 18. století byli černoši poprvé součástí armády (jak Britové, tak i americké kolonie je využívali ať už svobodné a nebo otroky-vojáky).

      Samozřejmě v armádě byli černí důstojníci spíš vyjímkou, ale obyčejní vojáci a podpůrné jednotky (mechanici, kuchaři, průzkumnici, atd.) byly nedílnou součástí armády.

      • Marines

        Přesvědčeného nemá cenu přesvědčovat, říká Vám něco rasová segregace v armádě USA, která u marines vydržela defacto do šedesátých let dvacátého století? Nevadí, každý to nemůže vědět.... černoch bojující u marines v Pacifiku je stejná fikce, jakože Stalin byl lidumil...?!

        • Derp_1337

          https://share.america.gov/americas-first-black-marines/

          Zkráceně:

          1. černé rekruty nechali narukovat k mariňákům v r. 1943. Sice kvůli segregaci museli vytvořit vlastní černou jednotku, ale tu nasadili do bojů proti japoncům v roce 1944.


          Ono to dává smysl. Jak se válka prodlužovala, tak začali chybět rekruti a tak se námořnictvo odhodlala k "zjednodušení" kriterií pro nábor. Samozřejmě po skončení války segregace víceméně pokračovala až někdy do šedesátých let, kdy to změnil nějaký prezident.

          • Marines

            No, nevím zda jste to dočetl až do konce, ale boje o Šalomouny a hlavně Guadalcanal byly v jiných letech, zkuste hledat dál....

            • Derp_1337

              2. bitva o ostrov Guam v roce 1944 se nepočítá?? Guam je jeden z ostrovů z Marianské souostroví.

              (v 1. bitvě japonci vzali amikům ten ostrov, v 2. si ho amíci vzali zpět)

              • Marines

                Reakce na příspěvek:

                Ano, našel jste to dobře, ale boje o Guadalcanal, jak je ve výše uvedené hře, byly skoro o dva roky dříve. A jen připomínku, bitva o Guam byla v rámci operace o ostrov Saipan, s ním se svezl i Tinian a posléze Guam. Mohl by jste si to připomenout podle velké operace US Navy, jako "velké střílení krocanů"..... 

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Jo, tak Guadalcanal byl vskutku dřív a v té době asi ještě černoši nebyli u mariňáků. Nicméně jsem musel poukázat na tvoje mylné tvrzení, že černoši za války u mariňáků vůbec nebyli. Byli tam, ale později.

                  • Marines

                    Reakce na příspěvek:

                    Ano, vyhrál jste, umlátil jste mne wiky argumenty, ale Já se o tohle s Vámi nehádal, jen jsem si dovolil podotknout, v odkazu na hru, že v bojích o Guadalcanal a Šalomouny, černoši nebojovali a nebyly ani nasazeni. Víte, připomíná mne to slavný film "Peal Harbor" kde hlavní hrdinou je černý kuchař, který by ani nevěděl, jak z lodního rychlopalné půlpalcové zbraně vystřelit, ale film, jako hra snese všechny neosoc blbosti

                    • JamesFaith

                      Reakce na příspěvek:

                      Ehm, tam zrovna ten černý kuchař byl historická osobnost - Doris Miller, kuchař, kterého poslali k protileteckému kulometu, protože byl prostě po ruce, dali mu rychlou instruktáž a on pak z toho kulometu opravdu střílel, jen na rozdíl od filmu asi nic nesestřelil.  Dostal za to jako první černoch Námořní kříž. 

      • TheGGG

        ovšem kolik jich bylo v pacifiku, to je ta hlavní otázka...? Tady nemluvíme o WWII v evropě, kde nějací byli, ale o pacifiku a tam o tom dost pochybuji, respektive uznám že máš pravdu, pokud mě najdeš informace o černošských vojácích sloužících v pacifiku a to přímo v boji. Díky.

        • Derp_1337

          Třeba tady příběhy prvních černochů, co nechali narukovat k mariňákům v r. 1943. Sice kvůli segregaci museli vytvořit vlastní černou jednotku, ale do akce proti japoncům byli nasazeni v r. 1944.

          https://share.america.gov/americas-first-black-marines/

          • TheGGG

            pak je to v pořádku (i když to pořád byl jen zlomek vojáků ve srovnání s počtem bělochů, toto jim uznám), teď ještě jestli tam někde byly ty japonské vojačky :D

        • danny_the_hound

          93rd Infantry Division

          Počas 2. svetovej slúžili v Pacifiku. Citácia z odkazu:

          "The division's combat elements moved to Bougainville Island on 28 March 1944, and were attached to the Americal Division on the 30th. On that date they entered combat, assisting in attacks on the enemy perimeter."

          • Marines

            Ano, máte pravdu, ale jen malé upozornění jednotka Americal Division nebyla marines.... a boje o Guadalcanal byly trochu dříve. Hledejte na Wikipedii lépe a hlavně do konce...

            • danny_the_hound

              Ja zas odporúčam lepšie sledovať, na koho dotyčný reaguje. TheGGG, ktorému som písal odpoveď, chcel "informace o černošských vojácích sloužících v pacifiku". Žiadni mariňáci ani Guadalcanal.

  • Maxianimal

    Stop, it´´´ s already dead...

    • To sotva 

      • CRYPT

        Cca 4-6 mesicu co jsem to naposledy zapnul, protoze mi bylo lito penez co jsem za tuhle s*acku vysolil... A uz tehdy mi prislo ze na EU separaci to bylo hodne bidny s matchmakingem a nektere mody se nehrali vubec (rush...). BF5 jsem si koupil s vidinou kvalitni zabavy, ale po cca 20 hodinach, kdy grafika vypada hur nez BF1 a gameplay jako takovy je o 2 stupne dolu za BF1 jsem nad tim zlomil hul. Nvm jak je to ted, asi to porad lidi hraji, kdyz se vydava novy content, ale za mne velke NO NO

      • Maxianimal

        Hledání serverů pod minutu nejde, a ty nový mapy jsou neskutečnej joke. TTK zprasenej a pořád ne a ne to srovnat. Těch pár chudáků, co to pořád hraje musí snad EA platit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit