Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kde jsou jako bitvy?To je dneska dělané už jenom pro TEPLOUŠE CO TO VYDÁVAJÍ.V dřívějších hrách bylo možné i bojovat třeba CESAR 3 atd.
  • Napište mi někdo jak založit nějakou standardní vesnici se standardním obslužným servisem od všeho dříve, než začnou umírat hlady. Mám ve skladu 45 ryb a nesutále do něho proudí od řeky další ale jeden domeček ve vsi prostě hladoví a jeho obyvatelé raději umřou než aby si došli do skladu pro rybu...Do perdele proč? Má tu někdo nějaký rychlý modus operandi jak s touhle hrou začít? Nebo mám to chápat tak, že počáteční hladomor a sním spojené umírání je prostě nutnost a nelze se tomu vyhnout? díky moc za reakci :-)
  • Zdravím,

    založil jsem web o Banished (hrabanished.cz). Chtěl bych se zeptat, jestli se spolu se mnou nechcete podílet na rozvoji tohoto webu a vytvořit tak nějaké místo, kde by se mohli hráči Banished "shlukovat" a možná vytvořit menší komunitu. Při studiu VŠ totiž vše nestíhám, jak bych si přál a pomocníci by se hodili, časem by to možná vyneslo i nějakou "kačku".

    Vytvořil jsem i fórum (hrabanished.cz/forum), kde bych byl rád, kdybyste se registrovali a rozvíjeli diskuzi.

    *3*
  • Čeština do hry Banished, zatím bez přeložené výuky. Po instalaci je potřeba češtinu povolit v módech! Jedná se o první verzi češtiny a proto prosíme všechny o zpětnou vazbu, kterou posílejte na admin@gcore.cz, Děkujeme

    http://gcore.cz/downloads/#2-banished-cestina
  • Čeština do hry Banished, zatím bez přeložené výuky. Po instalaci je potřeba češtinu povolit v módech! Jedná se o první verzi češtiny a proto prosíme všechny o zpětnou vazbu, kterou posílejte na admin@gcore.cz, Děkujeme
  • Pro Murphy: Jak to můžeš nechat 8 hodin bez dozoru, když musíš osobně doplňovat počet zaměstnanců v každým odvětví?? Sami se nedoplní.
  • Problém téhle hry je, že když si to dobře rozvrhnete, tak to můžete jako já nechtat klidně 8 hodin bez dozoru na max rychlost a uživí se všechno samo. Po třech dnech nonstop hraní je to pak už nuda.
  • Jsem fanda mnoha budovatelských strategii. Hru Banished jsem již otestoval a po dvou dnech hraní musím podotknout, že je to už jen stereotip. Jako jedničku bych považoval za hru ANNO 1503. Má mnoho možností jak na souši tak na vodě. Také ekonomika je hodně podobná (těžká) a kdyby tvůrci vylepšily jen grafiku, zvuky a přidaly počasí byl by to trhák pro milovníky strategii. Jen to nekazit novými věcmi jako třeba u Stronghold 3. Hra Banished není špatný nápad , ale není to nic nového. Nám klukům se líbí stavět, vynalézat ,montovat aj. Tak proč neudělat hru třeba ve stavitelství (něco jako Pharaon) Mít lidi , domy pro ně, jídlo sehnat, těžbu, dělníky (tesaře , zedníky aj.) potom si vybrat stavbu (třeba katedrálu) upravit terén a hurá stavět. Dovážet narubaný matroš, stavět lešení, jeřáby, opracovávat dřevo na trámy a spousta jiných a jiných řemesel, ke kterým patří zásobování materiálu i jídla. Prostě ten dělá to a ten zas tohle a všichni dohromady udělají něco.
    • Zkus Factorio nebo Prison Architect ;)
  • 6/10?
    Hru pitvořil jeden člověk 3 roky, je nenáročná svižná, fungující, modifikovatelná. Proč autor u jedné hry vyzdvihne modifikovatelnost a tím i trvanlivost a u jiné o se této možnost takřka ani nezmíní? Jinak dle toho co zde autor popsal hrál hru tak jeden dlouhý, možná 2 kratší večery. 50 herních let je vskutku velmi krátká doba na Banished, natož tuto hru po takto krátké době vůbec hodnotit
    • Až teď jsem si důkladně prohlédl obrázky. Poslední je z roku 27 a má cca 30 lidí. Na jednom obrázku je graf obyvatel a max. bylo 60...

      Nikde žádné cesty jen nelogický shluk několika budov, většina ani není aktivní - evidentně to bylo myšleno, zkusím postavit vše a konec.

      Kdybych já takhle přistupoval k práci...
    • přece se nebueš pozastavovat nad osobním názorem jednoho primitiva vyhoněnýho *1* *2*
      • Pokud to hrál z povinnosti, tak je výsledek jasný a peníze doma...

        Kdybych měl recenzovat třeba football manager, tak bych tomu asi také moc nedal, protože to jde úplně mimo můj zájem, takže fanoušci žánru by mě pak asi podobně kamenovali.
  • Kdyby si autor zaplatil za recenzi, taky by dostal 100% jako RTW2? :-)
    Ale to jen tak rýpnutí na okraj. Hra je určitě zajímavá, ale není dokonalá. Velký potenciál je ale právě v tom, že skrývá možnosti pro velké rozšíření řadou módů, takže nepochybuji o tom, že brzy vzniknout velké modifikace a hra bude hodně rozšířena.
    Nyní je pro opravdu jen stavění pro radost, ale věřím, že časem z toho bude mnohem větší výzva.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit