Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To si delaji pr.....! Ja se na to az si to zahraju na ipadu tesim jako blbec. A oni to mezitimmstahnou. Dopytleeeee. No jesteze je KoTor..
    • Bude ten kotor i na android?Moje dost oblíbená hra?
  • vcera jsem na gogu koupil planescape, pouzil tohle https://sites.google.com/site/moddingtweaking/modding/planescape-torment

    taky jsem se bal, ze uz to bude tezkopadny, jak pisete fousaty (jako mi to prislo napr u neverwinter1), ale ne, hraje se to skvele... proto doporucuju vsem, kterym to uniklo(napr. Janchor:))
  • Deever
    Enhanced Edition byla ok, aspoň to běželo v rozumném rozlišení. Spadlo mi to asi třikrát a na bugy jsem nenarazil, ale nedohrál jsem to na 100% všech questů.

    Ale nic moc nového tam nebylo, to je pravda. Vylepšení v inventáři a jinde už jsme viděli ve dvojce nebo modech a tři nové postavy byly jednak jenom tři a druhak příšerně přesílené. Taky mi přišlo, že se znovu pokoušeli balancovat souboje a že to nedopadlo nejlíp, převážně v neprospěch nepřátel.

    Takže po AoE 2 HD další fail, který mnohem lépe zvládaly mody. Dvacet doláčů je fakt moc.
    • Vitekb
      Sice jsem to nehrál, ale viděl jsem kus Let's Play videa a hned a začátku je vidět, jak skupiny 6 Gibberlingů byly nahrazeny "skupinkami" o 1 či 2 Gibberlinzích.
  • zrejme to zacalo vydelavat a niekomu sa zdalo ze tych 5% co zaziadal na zaciatku bolo malo ;)
  • Viktor_H
    Nemůžu to napsat jinak, ale jsou to ČURÁ*I! Pro zájemce trochu nastíním, jak se to kolem téhle "Enhanced" komedie mělo, jelikož jsem situaci sledoval... Trent Oster a Cameron Tofer opustili Bioware, protože jim vadili korporátní praktiky EA. Chlapci si založili vlastní firmičku a po remasterování MDK2 se vrhli na BG. Jelikož se ztratili původní assety, nemohli udělat HD remake, takže se rozhodli pro Vylepšenou verzi. Potud dobrý. Od té doby je to trapnej vtip. Za 20 dolarů/eur se z "Enhanced Edition" vyklubalo původní BG, které kromě featur, jež obsahují už roky staré fanouškovské módy (TUTU a spol.), nabídlo tři postavy se třemi krátkými questy... Jo a ještě od hry odtženou arénu... Toť vše. Ale ne, vlastně jsem zapomněl, ještě opravili 400 bugů! Tento príma fakt se u mě projevil tak, že jsem objevil bug hned na začátku hry (quest, který zadá firebead elvenhair nelze splnit), který jsem doposud nikdy nezažil. A poté konstatně narážel na problémy dál. Tudíž abych to zkrátil, hoši hru ještě více rozesrali... A celá tahle krása stoj 20 babek, resp. eurobabek. Znovu bych rád zopakoval, že Trent Oster a Cameron Tofer opustili Bioware kvůli korporátním praktikám EA... Jak ironické... Ale to ještě není vše přátelé! Na zmiňované Android verzi (měla být už při vydání) a patchi, který měl opravovat ty největší prasárny, jež v Bemadogu do hry nasekali, se čekalo do dnešního dne o 4 měsíce déle, než tvůrci původně slibovali. A teď tahle novinka... Patche se asi nedočkáme, přitom nás spoustu na fórech prudilo a odpovědi zpravidla zněly "soon". Tak ze "soon" se nakonec vyklubalo NASR*T!

    Fakt nemám slov. Je mi úplně jedno, jestli jsou Trent a spol. z*rdi, nebo jen nekompetentní idi*i, výsledek je stejný... Byl bych rád, kdyby už na moji oblíbenou sérii nehrabali a nedělali jí mezi potenciálními hráči špatné jméno svým NEUMĚTELSTVÍM. Oster nepočítaně na twitteru nebo webu prohlásil, že je mu "něco" upřímně líto a že se dělá na nápravě. Mimochodem, jejich tři postavy a questy (to jediné, co je opravdu "jejich") nestojí za řeč.
    • Je to pravda. Pořád u mě teda ještě hoří malá jiskřička naděje, že to nakonec všechno úspěšně dotáhnou do konce, ale to se taky pomalu rozplývá (já měl teda štěstí a dohrál hru ještě víceméně bez problémů pouze s prvním patchem.) Osobně mi přijde, že si hoši ukousli větší sousto, než jsou schopní užvýkat.
      Jedno z největších diletantství je zpracování deníku. Přijde mi, že je to nejhorší zpracování deníku v infinity engine (původní deník byl sice nepřehlednej, ale nechápu, proč ho prostě nepředělali na ten klasickej deník ze dvojky).
      Nové lokace jsou spíš ošklivé a nekonzistentní s původní grafikou. Nepříjemná je i celá aféra s novými "videosekvencemi" Jinak ty nové postavy jsou již 4, ale pochválit se dá snad pouze dabing.

      Já ale za největší problém považuju to, že Oster a spol. nemají práva na to, aby měnili původní obsah. Nemůžou například přidat nebo předělat původní questy (i tam, kde to bije do očí, že je něco nedodělané nebo nedotažené nebo např. to co bylo původně vyškrtnuto ze hry - viz fanouškovský mod Unfinished business), nemůžou přidat interakci mezi postavy (což jedničce chybí jako sůl), můžou přidat pouze potvory ze sesterských her.

      Hůř snad dopadl už jen "remasterovaná" edice Broken Swordu, kde tuhle nebohou klasiku vykuchali jako prase.

      btw. pro příznivce původních Falloutů, v nejbližší době vyjde finální verze restoration projectu, což je fanouškovský projekt, který do Falloutu 2 přidává věci, které ve hře měly být, ale z časových důvodů se tam nakonec nedostaly a zároveň by měl už snad vychytat již poslední zbývající bugy. Je smutné, že je to celé profesionálnější, než tento paskvil :-(
    • Co k tomu dodat - snad jen, jestli máte zájem o Baldur's Gate, tak si radši kupte ten starý. Stáhněte si patche a mody. Užijte si příjemný čas bez všech možných chyb.

      Jen doufám, že nezničí jednu z mých nejoblíbenějších her Baldru's Gate 2: Shadow of Amn nebo Planetscape: Torment.
  • mdkGT
    Ja jsem neodolal a hlavne kvuli vyssimu rozliseni jsem si to na steamu koupil a temer i dohral, a zadne problemy jsem pri hrani nezaznamenal, tak nevim.
  • Robotron3
    To se z toho stal rychle abandonware *2*
  • korok
    Přiznám se původní BG byla moje nej hra kdysi dávno a po ten Enhanced Edici jsem pokukoval jako po návratu ke starám dobrým časům.
    A zeptám se: v čem je přesně problém s tou EE?
    • Nekupuj ji. Podivej se na ten hodne oplusovany prispevek tady v diskuzi. Snad me ted nesali pamet, ale EE krome tri ne uplne vydarenych postav a areny nenabizi NIC, co by uz roky nedodavaly do hry ruzne Tutu/Weidu mody... ktere toho oproti EE navic mohou pridavat daleko, daleko vic. EE se tvari jako bravurni renesance titulu - a pritom je to spis jak nejaka humpolacka a velice lacina kompilace tri ctyr bidnych modu.

      Jestli chces BG jednicku i dvojku oprasit, hledej na googlu treba Gibberings 3 nebo Baldurs Gate Trilogy. A uzivej si!
    • Ziadne nie su. Teda, uz teraz nie su.
  • vo svetle toho, ze do vcera sa dal kupit BG1 za nejake 3 dolare na gog.com, a dnes za 4,99$
    je to vysmech
    • Ja si tuhle koupil na gogu cely ten balik DnD her. Takovy ten system jak clovek naklika ruzny pocet her a podle toho ma slevu. Snad jedina, kterou jsem nevzal, byla ta 3d strategie z Eberronu. Jinak vsecky. Dohromady me to stalo asi deset dolaru? Nebo podobne smesnou sumu. Nejlepsi herni nakup v historii lidstva.
      • Vitekb
        No vidíš, přitom Dragonshard není špatná hra. Kvalit BG nebo PS:T zdaleka nedosahuje, ale celkem zábava to je.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit