Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Takové filmy se už netočí.Jen samý brak.Jó,kde jsou ty časy?
  • No jo...,Vinnetou a Old Shaterhand
    byly jako bratři. Ale smrt je smrt..., rozdělila každého na věky od
    svých přátel a rodiny. I nás jednou rozdělí...
  • Filmy o Winnetouovi a Old Shatterhandovi sprevádzali v mladosti staršie generácie a boli to naozaj kultové filmy. Nemenej slávne sú tiež diela vytvorené Karlom Mayom, ktorý v nich originálne vystupoval v prvej osobe. Či už ide o knižné alebo filmové predlohy o predmetných hrdinoch, netreba vysvetľovať asi nikomu, že ani jedna forma nie je vrcholom kinematografie, či dobrodružnej literatúry. Ich obrovské pozitívum sa skrýva úplne inde, ide totiž o potrebné diela. Presadzovaním nekompromisných myšlienok spravodlivosti mali vysoko vplyvnú výchovnú funkciu, nakoľko sa s hlavnými protagonistami mnohí mladí ľudia stotožňovali a často ich následne ovplyvňovali pri dôležitých rozhodnutiach. Na svoju dobu mali tieto diela najmä v strednej Európe bezkonkurečný význam.
  • Vinnetou a Old Shaterhand, Ribanna a Nšo-či - to je nostalgie a moje dětství, jé to byly časy, když jsme si na ně hráli. Bohužel Lex Barker i Pierre Brice už nejsou mezi námi. Už jsou spolu a projíždějí se na svých koních po nebeských pláních. ČEST JEJICH PAMÁTCE!!!!!!!!!!
  • Je mi z toho tak smutno, Vinnetou mě provázel společně s Old Shatterhandem od ranného dětství, dodnes slzím při určitých scénách z jejich filmů, které jsem viděla nesčetněkrát. Budou pro mě oba stále živí.
  • S Vinnetouem odešlo mé dětství,člověk si myslel,že tu snad bude navždy. *13* Já nikdy nezapomenu *14*
  • Souhlasím s předchozími příspěvky. Knihy a filmy s těmito hrdiny mají své kouzlo i po letech.
  • Jako dnes vzpomínám na to,když můj táta,milovník Mayovek,koupil lístky do kina na film Vinnetou. Byla to pro nás velká událost a já se okamžitě do obou hrdinů zamilovala. Provázeli mě celý život a ještě dnes si ráda přečtu knihu o náčelníkovi Apačů a jeho bílém bratru. Filmy s nima se povedly a výběr představitelů těchto hlavních hrdinů neměl chybu. Po dlouhých letech se oba bratři zase setkávají aby na svých nádherných koních, Ilči a Hatátitlá, brázdili nebeskou prérii...
  • Legendarna dvojica nacelnika Apacov a jeho bieleho brata. Na zapade v USA alebo v Kanade sa o nich skoro nic nevie. Mozno aj preto ze filmy s podobnou temamtikou sa tu tocili uz davno predtym. Film Vinnetou naozaj pobavil vacsinu divakov a radi sa k nemu vraciame.Kto by mohol na nich zabudnut. Je v nich nase detstvo, prekrasne spomienky ktore zostanu navzdy v nasich srdciach. Perre a Lex zijete v nas.
  • Krásní muži, byla jsem ve školce, když se celá rodina dívala, jak uhánějí na koních. Byla jsem do nich "zamilovaná" už v 5 letech. Jak píší i jiné dámy, s nimi odchází kus našeho dětství....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit