Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nick.name
    Teď jsem to viděl v televizi a musím s panem Fukou souhlasit. Přes svou (na české poměry) výpravnost na mě film působil vcelku nezajímavě, žádná z postav si nezískala mou pozornost, aby mě zajímalo co s ní bude dál. Nedokážu posoudit kvalitu herectví Táni Pauhofové, ale její vizáž a projev se značně míjí s Lídou Baarovou, jak ji znám(e). Značnou část filmu zabírá rozhovor/vzpomínání zestárlé protagonistky - proč? (A proč Zdeňka Procházková tak nepříjemně přehrává?) Přitom je vynechán její život po propuštění z vězení (1946) se slovy "co bylo dál, nestojí za řeč", ačkoliv ji čekala ještě dramatická emigrace v roce 1948, dvě manželství a návrat k filmu. Proč točíme velkofilm, když víme že z něj žádný velkofilm nebude? K tomu divácky vděčná (?) "sexy" sebevražda Zorky, škatulkování českých herců (zlý policajt Michal Dlouhý, nejzlejší Ondřej Malý)...
    Jeden z důvoů mého zklamání je možná fakt, že jsem pár dnů před tím viděl onen dokument Heleny Třeštíkové ("Zkáza krásou") a ten mě "vtáhnul do děje" (dokument!) a udržel si mou pozornost až do konce. A nechá diváka poznat skutečnou Lídu Baarovou podstatně lépe než tento film. Obecně mám hraný film rád, ale teď už chápu slova Heleny Třeštíkové: "v životě mě nenapadlo dělat hraný film, když skutečnost je tak zajímavá".
  • Film Filipa Renče je vynikající dílo nadaného režiséra. Na tom nic nezmění nenávistné kritiky několika hlupáků, kteří se nám snaží namluvit, jak by takový film natočili oni - pokud by to dokázali. Především, nejde o dokument, ale o historický pohled na osobnost Lídy Baarové. A ten se panu Renčovi povedl naprosto dokonale. Film je zasazený do přesvědčivých dobových reálií, kostýmy, auta a všechno další přesvědčivě umocňuje atmosféru Hitlerova Německa. A sám Hitler? Pavel Kříž je perfektní, jen hlupák může jeho roli odsoudit. Jediným mínusem na celém filmu, ale to je drobnost, chyběla mi tam postava Hermana Göringa, Tlustého Hermana, který byl důsledným nohsledem Adolfa Hitlera. Ale to je jen malá připomínka k jinak skvělému filmu. Ať nejprve všichni ti zpovykaná kritici něco natočí a potom ať kritizují.
  • Zřejmě jsme byli na jiném filmu.... Ne, vážně, z celé recenze na mne dýchá klasická česká závist vůči autoru, jako osobě kontroverzní, leč jako režiséru jednoznačně úspěšnému.
  • Režisér, pyšnící se medailí za zásluhy o stát v oblasti kultury přece nemůže natočit špatný film. To je naprosto, ale naprostoo nemožnéé!! To jen my, hloupí a stále jen kritizující diváci, nejsme schopni intelektově pojmout a zpracovat hodnotné poselství zde obsažené a ocenit brilantní výkony herců tohoto veledíla, které pravděpodobně do zlatého fondu české kinematografie nikdy zařazeno nebude.
  • Myslím že pánové renč a hubač nezvládli svojí práci... vše je špatně, v dnešní době ve filmu z období druhé světové války je priorita, nutnost a samozřejmost nejdříve a nejvíce ze všeho ukázat na to jak Němci za druhé světové války ubližovali židům a příběh o lásce mezi herečkou a ministrem propagandy měl být odsunut do pozadí...
  • děkuji vildovi za doplňující informace
  • kamil fila je narystický k o k ů t e k,který by chtěl prosadit svoje plitké a prázdné názory zamindrákovaného ubožáka,který v životě nic nedokázal a dostal se na výsluní jen a pouze díky svému vlezdoprdelství tomu ožralci havlovi.ten se obklopoval takovýmito duševními chudáky,protože obdivovali ten absolutní škvár,který havel napsal.
  • ještě mě řekněte kdo je kritik Kamil Fila,ten musí být nějaký sluníčkář,ten proti tomu filmu jel jak pes po uzeném

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit